YLE > Svenskfinland

Wednesday, 20 November, 23:13

YLE - 07 nov 19 kl. 14:05

Vasa centralsjukhus gör sig redo att börja ringa till patienter under poststrejkenDen som väntar på en kallelse från Vasa centralsjukhus kan nästa vecka förbereda sig på att möjligen få kallelsen per telefon. Poststrejken gör att sjukhuset i stället greppar telefonluren..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasa, centralsjukhus, görsig , redoatt , börja, ringatill , patienter under poststrejken
YLE - 11 nov 15 kl. 10:41

Vårdfacket ordnar marsch för Vasa centralsjukhus

Vårdfacket ordnar en manifestation för bevarandet av jouren vid Vasa centralsjukhus. Manifestationen ordnas lördagen den 21 november. Initiativtagaren Kim Berg, som är huvudförtroendeman på Vasa centralsjukhus, hoppas på tusentals deltagare.

YLE - 28 okt 16 kl. 05:06

Medborgarinitiativ för Vasa centralsjukhus kan vara nästa steg

Österbottens gemensamma grupp för social- och hälsovårdsreformen har lyft fram tanken på ett medborgarinitiativ för att bevara en omfattande jour vid centralsjukhuset i Vasa. - Vi har diskuterat saken en tid säger Hans Frantz (SFP) som är ordförande för Vasa sjukvårdsdistrikts styrelse. På torsdagen blev det klart att det blir tolv sjukhus med fulljour i framtiden och bland dem finns inte Vasa centralsjukhus.

YLE - 16 jun 15 kl. 10:08

Vasa börjar vara redo för Suviseurat

Det fattas skyltar inne på mötesområdet och längs vägen. En del inredning saknas inne i tälten. Sedan är det klart för 75 000 besökare när laestadianerna håller sommarmöte på Söderfjärden i Vasa sista helgen i juni.

YLE - 01 dec 16 kl. 19:48

Österbotten gör sig redo för medborgarinitiativ om sjukhuset

Redan nästa vecka vill Kim Berg ha namn på personer som kan ställa upp och koordinera namninsamling för ett medborgarinitiativ för en omfattande jour på Vasa centralsjukhus. Men Tehys huvudförtroendeman Berg hoppas att det inte behöver bli aktuellt. På torsdag kväll träffades sjukvårdspolitiker och fackliga representanter för att diskutera ett eventuellt medborgarinitiativ för omfattande jour till Vasa centralsjukhus.

YLE - 21 mar 17 kl. 10:00

Sipilä redo debattera återgång till obligatorisk studentsvenska

Språkklimatet är bistrare och oginare än tidigare i Finland, enligt en färsk Agenda-pamflett. Men statsministern är förvånad: Varifrån kommer stämpeln att vi inte beaktar språkliga rättigheter? Är det SFP som odlar idén i opposition?

YLE - 08 maj 17 kl. 12:00

Ur ingenstans in i eliten – Royals är redo att regera

Ur ingenstans in i eliten - Royals är redo att regera
För 5-6 år sedan fanns inte Wasa Royals som organisation, men idag gör sig laget redo för sin andra säsong i landets högsta serie för amerikansk fotboll. Och nu är både spelare och ledare överens om att det äntligen skall bli efterlängtad framgång. När Yle Sporten möter upp med Wasa Royals är det vid en eftermiddagsträning vid konstgräsplanen utanför Botniahallen i Korsholm.

YLE - 01 jun 15 kl. 19:31

Vasa vill inte vara stora stygga vargen

Vasa är redo att förhandla vidare med grannkommunerna. Det säger stadsstyrelsen i sitt utlåtande om kommunutredningen i Vasaregionen. Enligt Lars-Erik Wägar (SFP) vill stadsstyrelsen gärna diskutera vidare med grannarna.

YLE - 21 okt 14 kl. 14:53

Redo att öppna hjärtkirurgin i Vasa

Överläkaren Kalervo Werkkala blir pensionär i november. Han är redo att komma till Vasa i början av december för att starta upp hjärtkirurgin igen. Det är den så kallade hjärtgruppen som fått kontakt med Werkkala.

YLE - 30 jan 15 kl. 12:53

Snart öppnar Bocks brygger i Vasa

Bock's corner brewery är snart redo att öppna dörrarna i Dragnäsbäck i Vasa. I dag fredag lyftes tankar och maskiner in i det nygamla bryggeriet med långa anor. - Nästa vecka ska myndigheterna granska det sista och ge oss de sista tillstånden.

YLE - 17 sep 15 kl. 20:08

Vasa samfällighet öppnar dörrar för asylsökande

Vasa kyrkliga samfällighet är redo att låta 120 asylsökande flytta in på församlingshemmet i Brändö i Vasa och på Lepikko lägergård i Korsholm. Samfälligheten är redo för att ta ett större ansvar för de många asylsökande. Det gemensamma kyrkorådet hade möte i går kväll.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Filip Riskas tunga kritik efter Sports förlust i krismötet: ”TPS kom inte upp i någon nivå, men vi lyckades vara ännu sämre”

TPS ser lite ljus i tunneln. För Sport är det däremot nattsvart. Efter förlusten i krismötet är Filip Riska ärlig och mycket kritisk mot Vasalagets anfallsspel.

YLE - 9 timmar sedan

Magis – ett magiskt äventyr för att barnen ska må bättre

I mobilspelet Magis är deltagaren på äventyr i Magivärlden och genom att hjälpa figurer i spelet lär sig deltagaren bland annat att hantera sina känslor och byta perspektiv..

YLE - 10 timmar sedan

Cena i Södra Vallgrund är årets gränshund

Den tyska chefern Cena som jobbar på Vallgrunds sjöbevakningsstation i Korsholm är årets gränshund. Cena är bland annat duktig på att hitta både människor och droger..

YLE - 10 timmar sedan

Korsningen vid Granholmen i Jakobstad snart klar – planteringar och lite asfaltering får vänta till nästa år

Den nya korsningen vid Granholmen i Jakobstad är så gott som klar. På fredag tar man i bruk ramper till och från industriområdet..

YLE - 13 timmar sedan

Nu börjar BUU-klubbens turné!

BUU-klubbens roliga turné inleds idag i Korsnäs, Närpes och Kristinestad och fortsätter nästa vecka i Åboland, Nyland, Tammerfors och Björneborg..

YLE - Igår: 20:05

Kan ta år innan besvär mot fusionsbeslut är avgjort – ändå lämnar Kasköpolitiker in besvär

En grupp Kasköpolitiker med Carl-Gustav Mangs (SFP) i spetsen planerar lämna in ett besvär mot hur det hela gick till när Kaskö fullmäktige sade nej till fusion med Närpes. Mangs hoppas det ska gå snabbt så de kan återuppta diskussionerna med Närpes. Men genomsnittstiden för ett besvär i Vasa förvaltningsdomstol är ett år..

YLE - Igår: 18:00

"I Österbotten vilar man mera mot traditionen" menar Jakobstadtrumpetaren Rickard Slotte medan helsingforsiska band står för den nydanande Suomijazzen

Det händer mycket inom den finländska jazzen just nu. Men läget i Österbotten och Helsingfors ser lite olika ut..

YLE - Igår: 16:48

Nästa debatt om kommunfusion flammar upp i Kaskö, förutspår kommunforskare Siv Sandberg – hon önskar att debatterna skulle handla om sak och inte om teknikaliteter

Kaskö tackade nej till Närpes efter en stormig debatt och omröstning i fullmäktige. Utdragna besvärsprocesser är att vänta, men kommunforskare Siv Sandberg förutspår ändå att nästa fusionsdebatt i Svenskfinland trots allt landar på precis samma plats som nu..

YLE - Igår: 16:30

Kasköbor delade efter nej till fusion: ”Beslutet var rätt för stadsborna röstade så” – i Närpes är känslorna inte lika starka

Kasköbon Annikki Tuisku är nöjd över att det blev ett nej till fusion med Närpes i Kaskös fullmäktige. Andra Kasköbor är däremot sorgsna över beslutet. I Närpes är man också delade..

YLE - Igår: 11:54

Professor: Att jäv diskuterades i Kaskö var ingen slump utan taktik

Frågan kring fusion avgjordes redan i början av fullmäktigemötet i Kaskö då jävsproblematiken kom upp. Det säger Kim Strandberg, professor i statskunskap vid Åbo Akademi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.