Skånskan > Opinion

Friday, 15 November, 01:03

Skånskan - 07 nov 19 kl. 14:00

Har drickbart vatten med anmärkninghöör Vid en inspektion noterade kommunens miljöinspektör att dricksvattnet var missfärgat i KD-politikern Erik Mårtenssons stuga i Korsaröd som han vid tillfället hyrde ut till en privatperson. Provsvaret visar att vattnet var tjänligt med anmärkning.För en månad sedan berättade SkD om att Höörs kommuns miljö- och byggmyndighet krävde svar och analyser av Erik Mårtenssons dricksvatten i en stuga han äger i Korsaröd utanför Tjörnarp.
Detta med anledning av att KD-politikern under en tid hyrt ut stugan till en hyresgäst.
Det var den 13 augusti i år som kommunen mottog klagomål från den boende.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vid, KD, Erik Mårtenssons, Korsaröd, SkD, Höörs, Tjörnarp, Madeleine Persson, Mårtensson, Livsmedelverkets, Erik Mårtensson, Höör, VA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har drickbart, vattenmed , anmärkning
DalaDemokraten - 04 okt 17 kl. 07:00

Hon fick tjänligt-med-anmärkning-vatten efter inkopplat kommunalt vatten för 118 000 kronor - WBAB vägrar kompensera

Sarah Uslus familj i norra Grängesberg fick i november ifjol kommunalt vatten inkopplat för 118 000 kronor.
Sedan dess har vattnet varit gult och "tjänligt med anmärkning". Kommunala WBAB har varit där fyra gånger, men vägrar att på något sätt kompensera familjen och har heller inte lyckats få ordning på problemet.

Dalarnas tidningar - 04 okt 17 kl. 07:00

Hon fick tjänligt-med-anmärkning-vatten efter inkopplat kommunalt vatten för 118 000 kronor - WBAB vägrar kompensera

Sarah Uslus familj i norra Grängesberg fick i november ifjol kommunalt vatten inkopplat för 118 000 kronor.
Sedan dess har vattnet varit gult och "tjänligt med anmärkning". Kommunala WBAB har varit där fyra gånger, men vägrar att på något sätt kompensera familjen och har heller inte lyckats få ordning på problemet.

Corren - 18 jul 13 kl. 13:34

Vattnet i lagunen tjänligt ? med anmärkning

Badlagunen vid Johannelunds badplats i Stångån mitt i Linköping erbjuder badbart vatten den här sommaren. Det är tjänligt ? om än med anmärkning..

YLE - 03 dec 13 kl. 09:10

Valtavaara i Sjundeå får ingen anmärkning

Kommunstyrelsen i Sjundeå ger inte fullmäktigeledamot Heikki Valtavaara en anmärkning. Beredningen hade föreslagit att Valtavaara skulle få en anmärkning för att han trakasserat förvaltningsdirektören i kommunen. Enligt kommunstyrelsens ordförande Merja Laaksonen (SFP) fick man av Kommunförbundets jurister sådan information att styrelsen kom fram till att det inte finns orsak att ge Valtavaara en anmärkning.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 07:00

Sju av elva glassprov klarade sig utan anmärkning

Foto: TT
Miljökontoret har gjort sin årliga koll av mjukglass hos elva försäljare i Hässleholms kommun. Av dem bedömdes sju av glassproverna som tillfredsställande och fyra var godtagbara men med anmärkning.
– Resultatet är snarlikt föregående år och visar att det är viktigt att vi gör kontrollen tidigt på sommaren då det är en del som behöver köra igenom och se över maskinerna, säger miljöchef Sven-Inge Svensson.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 18:56

Tekniska politiker fick ny anmärkning

MALMÖ Samtliga politiker i tekniska nämnden får en anmärkning för brister förra året. Det stod klart efter en lång fullmäktigedebatt om årsredovisningen för 2015.
Men två partier ville peka ut och anmärka på enskilda politiker.

Skånskan - 29 apr 16 kl. 11:20

Anmärkning för stödbrist i skola

Lund Pysslingen Förskolor och Skolor AB får en anmärkning från Skolinspektionen när det gäller rätten till stödinsatser för en elev vid Maria Montessori-skolan i Lund.Däremot är det enligt Skolinspektionen inte visat att skolan brutit mot bestämmelserna vad gäller att motverka kränkande behandling och beträffande information och samarbete mellan hem och skola.
Ärendet inleddes efter en anmälan från en förälder till eleven i december och utredningen omfattar 2015-2016.

Magazin24 - 14 sep 12 kl. 08:01

Surahammars kommun får anmärkning av Barn- och elevombudet

Tuppkärrsskolan har enligt en utredning inte gjort tillräckligt för att förhindra kränkning av en elev, och får därför en anmärkning. Det gäller ett fall där en elev på Tuppkärrsskolan i Surhammar varit utsatt för kränkande behandling av andra elever höstterminen 2011 och vårterminen 2012. Utredningen som gjorts av Barn- och elevombudet (BEO) visar att skolan genomfört vissa åtgärder som har förbättrat situationen, men de kritiserar att man mestadels vidtagit åtgärder riktade mot den elev som är utsatt för kränkningarna, och inte så mycket mot den som utövat kränkningarna.

YLE - 23 feb 17 kl. 17:48

Sannfinländare fick anmärkning efter att ha stött könsneutrala äktenskap

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har gett tre riksdagsledamöter en anmärkning för att de har brutit mot ett gruppbeslut. Arja Juvonen, Tiina Elovaara och Ville Tavio fick en anmärkning för att de röstade mot medborgarinitiativet som skulle ha upphävt lagen om könsneutrala äktenskap. Riksdagsgruppen hade beslutat att alla i gruppen röstar för initiativet.

Nyan - 22 mar 19 kl. 10:38

Paf får anmärkning av spelinspektionen

Paf har varit obligatoriskt anslutna till självavstängningsregistret Spelpaus.se sedan i början av året. Trots det kunde flera personer som registrerat sig på Spelpaus spela på Pafs sajter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Fair Plays herrar nollade Upsala

TENNIS Fair Play TK tog en tung bortaseger mot fjorårsfinalisten Upsala TK som slogs tillbaka med 6-0.Gustav Hansson avgjorde elitseriedrabbningen då han besegrade Kenzo Koistila Larsson med 6-1, 6-1 på tredjesingeln.
– En godkänd insats.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hon skriver om en svår början på livet

TIDIGT. En tiondel av alla barn som föds i Sverige måste tillbringa sin första tid i livet på en neonatalavdelning. Den insikten slog Johanna Darnéus när hon själv låg där med sin för tidigt födda dotter.

Skånskan - 5 timmar sedan

Värna om lokal polis

Vi har haft en långtgående centralisering av polisverksamheten i vårt land. Delvis har den drivits fram av den tekniska utvecklingen till exempel att den som ringer larmnumret kan hamna långt ifrån det egna hemlänet, men också att det bedömts rationellt att koncentrera polisen till större enheter och utifrån att brottsligheten, särskilt den grova, är vanligast i större städer och storstadsregioner. Perspektivet har varit statsapparatens, inte medborgarnas trots att den som drabbas av brott eller upplever en växande brottslighet i sin närmiljö är lika utsatt om den bor i ett litet samhälle som i centrala Malmö.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fartblindhet bakom försvarssatsning

Under årtionden rustades det svenska försvaret kraftigt ned. Det var en naturlig reaktion på att öststatskommunismen med den militära Warzawapakten föll samman och att det Kalla kriget upphörde.
På senare år har vi fått en upphetsad försvarsdebatt baserad på en utmålad rysk hotbild trots att den ryska försvarsmakten har en liten kapacitet, med undantag av kärnvapenresurserna.

Skånskan - 7 timmar sedan

138 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Mikael Jensen, 39, och Jessica Malmberg, 35, har köpt huset på Allmogevägen 9 i Eslöv av säljaren Ulla-Britt Marianne Olsson och Paul Erik Arthur Olsson. Köpesumman blev 3 675 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i november 2019. Byggår för huset är 1969 och boarean är 138 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sus ska spara över en halv miljard 2020

Malmö/lund Skånes universitetssjukhus ska spara 590 miljoner nästa år. Besparingen på personalbudgeten uppgår till 364 miljoner kronor. Omräknat motsvarar det 600 tjänster.

Skånskan - 8 timmar sedan

100 nya bostäder skapas på vindar

MALMÖ Malmö behöver nya bostäder och ett sätt är att inreda lägenheter på vindar i befintliga hus. Stadsbyggnadsnämnden sade på torsdagen ja till att inleda arbeten med att ändra flera detaljplaner för att göra detta möjligt.
Beslutet innebär att 55 nya lägenheter kan förverkligas inom ett par år.

Skånskan - 8 timmar sedan

Lugi vill skrälla igen

HANDBOLL För knappt två månader sedan skrällvann Lugi över HK Malmö på hemmaplan, 26-24, och den bedriften vill man upprepa i kväll.
Fem poäng skiljer i dagsläget till tabelltvåans fördel.– Då var det en riktig fullträff från vår sida.

Skånskan - 9 timmar sedan

Västkustvägen avstängd efter trafikolycka

Malmö Flera bilar ska vara inblandade i en trafikolycka på Västkustvägen.Larmet om olyckan kom strax efter halv fyra på torsdagseftermiddagen. Flera bilar ska då ha kolliderat vid avfarten Spillepengen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Misstänkt dubbelmördare ska sinnesundersökas

Arlöv Den man i 75-årsåldern som i förra veckan häktades misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv ska genomgå en liten psykiatrisk undersökning.
Det har Malmö tingsrätt beslutat.– Frågan kom upp vid häktningsförhandlingarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.