SVT > Inrikes

Monday, 11 November, 21:42

SVT - 07 nov 19 kl. 13:57

Karolinska har betalat flera miljarder i lokalhyrorKarolinskas resultat för i år väntas landa på minus 1,6 miljarder kronor och för första gången skär man nu i kärnverksamheten – och varslar 600 läkar- och underskötersketjänster. Samtidigt har hyreskostnaderna för sjukhusets lokaler ökat rejält de senaste åren..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karolinskahar , betalatflera , miljarderi , lokalhyror
SvD - 05 maj 15 kl. 19:06

Nya Karolinska tio miljarder kronor dyrare att bygga

Nya Karolinska skulle inte få kosta mer än 14,5 miljarder kronor att bygga. Det hade politikerna bestämt. Men SvD:s kartläggning visar att utgiftstaket är sprängt i bitar och att den verkliga notan för det nyckelfärdiga sjukhuset är uppe i över 25 miljarder..

Expressen - 01 jun 15 kl. 22:38

Nya Karolinska 9 miljarder dyrare

Sjukhuset Nya Karolinska i Solna blir ännu mycket mer dyrare än tidigare känt..

Sydsvenskan - 22 feb 15 kl. 21:45

Miljarder för felaktig moms på porto

Såväl företag som organisationer och privatpersoner kan ha betalat miljarder i moms för brevporto i Sverige, skriver Dagens Industri. Frågan väntas avgöras i EU-domstolen i år.EU-kommissionens linje är att posten är en grundläggande samhällsfunktion och att porto är befriat från moms.

Helsingborgs Dagblad - 22 feb 15 kl. 21:45

Miljarder för felaktig moms på porto

Såväl företag som organisationer och privatpersoner kan ha betalat miljarder i moms för brevporto i Sverige, skriver Dagens Industri. Frågan väntas avgöras i EU-domstolen i år.EU-kommissionens linje är att posten är en grundläggande samhällsfunktion och att porto är befriat från moms.

UNT - 22 feb 15 kl. 21:43

Miljarder för felaktig moms på porto

Såväl företag som organisationer och privatpersoner kan ha betalat miljarder i moms för brevporto i Sverige, skriver Dagens Industri..

SvD - 22 feb 15 kl. 21:43

Miljarder för felaktig moms på porto

Såväl företag som organisationer och privatpersoner kan ha betalat miljarder i moms för brevporto i Sverige, skriver Dagens Industri. Frågan väntas avgöras i EU-domstolen i år..

SvD - 22 feb 15 kl. 21:43

Miljarder kan ha betalats felaktigt i moms på porto

Såväl företag som organisationer och privatpersoner kan felaktigt ha betalat miljarder i moms för brevporto i Sverige, skriver Dagens Industri. Frågan väntas avgöras i EU-domstolen i år..

Cornucopia - 01 apr 18 kl. 11:00

Ohållbar ekonomi i alla nya BRF i Stockholm - även med lokalhyror - Tobin fortfarande värst

Förra inlägget om den ohållbara ekonomin i nybyggda bostadsrättsföreningar i Stockholm hade inte tagit hänsyn till lokalhyror och garagehyror. Siffrorna är nu uppdaterade och samtliga föreningar har fortfarande ohållbar ekonomi. Avgjort värst är projekten från Tobin, som nu innehar de tre sämsta platserna.

Cornucopia - 17 okt 15 kl. 16:44

Regeringen dränerar försvarets, kriminalvårdens och polisens fastigheter på tre miljarder SEK

Ekonomistyrningsverket rapporterar att regeringen i augusti dränerat det 100% statliga bolaget Specialfastigheter AB på 2.1 miljarder i utdelning, av totalt 3 000 MSEK under året. Detta är pengar som främst polisen, Kriminalvården och Försvarsmakten betalat i hyror till bolaget.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 13 kl. 13:50

Alliansen har misskött vartenda steg i miljardbygget av Nya Karolinska

Nya Karolinska sjukhuset är Stockholmlandstingets skrytbygge. De styrande i alliansen påpekar gärna att det är en historisk satsning som saknar motstycke och att de aldrig har lagt så mycket av de gemensamma resurserna på välfärd förut. Visst har de rätt: Nya Karolinska räknas som ett av världens dyraste sjukhus enligt ny undersökning, rapporterar P4 Stockholm.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Synagogor och mediehus märktes med hotfulla klisterlappar

Judiska lokaler och synagogor i Sverige, Danmark och Norge har fått olika former av ”judestjärnor” uppsatta på fasaderna. Det skedde under en koordinerad attack under natten mot söndag – på årsdagen av Kristallnatten. – Det är väldigt oroväckande, säger Aron Verständig, ordförande i Judiska centralrådet..

SVT - 3 timmar sedan

Mårten Schultz: ”Det behövs en internationell ansvarsnämnd”

Sverige borde gå i täten i diskussionerna om vad som får sändas ut på nätet – och av vem. Det anser Mårten Schultz, professor i civilrätt och expert inom internetrelaterad juridik.   – Vi har en speciell tradition av grundlagsskydd i Sverige.

SVT - 3 timmar sedan

Löfven: Hela samhället måste jobba mot den organiserade brottsligheten

Statsminister Stefan Löfven (S) är oroad över utvecklingen av grova våldsbrott i Sverige, och stödjer polisens beslut att inleda att så kallad nationell särskild händelse för att få bukt med våldet..

SVT - 5 timmar sedan

Ingen kritik mot bolaget som gav Apotekstjänst kvalitetsmärkningar

Efter kaoset kring sjukvårdsmaterial startade myndigheten Swedac en granskning av det certifieringsföretag som gett två kvalitetsmärkningar till den kritiserade leverantören Apotekstjänst. Nu är utredningen klar, och Swedac ser inga fel hos certifieringsbolaget – men själva märkningarna är fortfarande pausade..

SVT - 7 timmar sedan

L ställer sig inte bakom SD:s misstroendeförklaring

Liberalerna kommer inte att ställa sig bakom Sverigedemokraternas planerade misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S), efter den senaste tidens våldsdåd i Malmö. Det uppger liberalernas gruppledare Johan Pehrson till SVT Nyheter..

SVT - 7 timmar sedan

SCB:s generaldirektör kallas till regeringen efter påstått fusk

SCB:s generaldirektör Joakim Stymne kallas till regeringen för samtal efter att det framkommit att SCB har producerat felaktiga siffror gällande arbetslöshet. Det avslöjar Aftonbladet..

SVT - 10 timmar sedan

Särskild nationell händelse utlyst

En så kallad nationell särskild händelse har utlysts efter den senaste tidens grova våldsdåd. Polisen håller presskonferens i Stockholm i dag för att redogöra om läget. SVT sänder direkt..

SVT - 13 timmar sedan

Progamledaren om Musikhjälpen: ”Det fina är att det är vanliga människor och inte storföretag som pumpar in pengar”

Sex är inte ett vapen. Det är årets tema för Musikhjälpen, som är tillbaka i etern för tolfte året i rad. I år kommer en programledartrio att sända från Västerås – och programledarna är: Farah Abadi, Miriam Bryant och Daniel Hallberg..

SVT - 14 timmar sedan

SVT:s reporter: ”Polisen har en god uppfattning om vad som hänt”

Polisen har en god uppfattning om vad som hänt efter att en 15 årig pojke skjutit till döds och en annan tonåring vårdas på sjukhus efter skottossningen i en pizzeria nära Möllenvången i Malmö på lördagskvällen. Det säger SVT:s reporter Mikael Nilsson på plats i Malmö till Morgonstudion..

SVT - 14 timmar sedan

Här spårar livesända slagsmålet ur – SVT:s team mitt i kaoset

Unga män utmanar varandra på sociala medier att slåss – och gör upp i livesändningar. SVT följde arrangören bakom en polisanmäld fightinggala som urartade i slagsmål. -Vi vill bjuda på show, säger arrangören ”Nabbe” som menar att han inte gör något olagligt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.