Barometern > Nyheter

Friday, 22 November, 06:51

Barometern - 07 nov 19 kl. 13:53

Bomb skulle användas till att spränga äppelträdStulna hjärtstartare, knark, vapen, ammunition och sprängmedel. Listan över anklagelser mot den 37-åring från Högsby kommun som åtalats för olika brott är lång. Men han nekar till det mesta..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Högsby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bombskulle , användastill att , spränga, äppelträd
Skånskan - 16 maj 19 kl. 10:30

30-åring hotade spränga hemmagjord bomb i villa

HÖRBY Mannen berättade att han hade tillverkat en bomb, och att han tänkte spränga den i vardagsrummet hemma i villan.
Han sade också att han skulle slå ut tänderna på sin höggravida sambo, och hugga en kniv i en bekant till kvinnan.Nu åtalas mannen, som är i 30-årsåldern, vid Lunds tingsrätt för grovt olaga hot, olaga hot, ringa vapenbrott och grov olovlig körning.

BT - 20 aug 14 kl. 08:16

"Hen" för laddat för att användas

Två och ett halvt år har gått sedan den stora hen-debatten brakade loss. Men för stora delar av Myndighetssverige anses "hen" fortfarande för laddat för att användas. Steg för steg har hen brutit ny mark.

GT - 23 jul 14 kl. 14:12

Bomberna han skulle spränga dottern med

Mannen i 55-årsåldern hade material som gjorde det möjligt att detonera en bomb som kunnat orsaka stor förödelse. Flera sprängladdningar var utplacerade på hans tomt i Dingle, redo att tändas på. Innan dramat bröt ut på riktigt höll han sin dotter som gisslan och hotade att spränga både henne och sig själv i luften..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nazist ville spränga flyktingförläggning

Den kände nazisten kom i kontakt med en försäljare av dynamit på Facebook och hade nazistpropaganda hemma. 30-åringen har varit häktad sedan i tisdags. Enligt Expressen ska motivet varit att spränga en flyktingförläggning.

DN - 21 nov 15 kl. 06:47

Uppgifter: Misstänkt Paristerrorist redo att spränga sig i Bryssel


Belgien har höjt terrorberedskapen i Bryssel till max. Polisen jagar två misstänkta terrorister – en av dem tros ha en bomb av samma typ som användes vid terrordåden i Paris. ”Salah kan vara redo att spränga sig”, säger advokat Carine Couquelet..

Expressen - 01 aug 17 kl. 04:17

Terroristernas plan: Spränga flygplanet – med en köttkvarn

I lördags greps fyra personer i Australien för att ha planerat ett terrordåd. Nu tror polisen att terroristerna planerat att spränga ett flygplan genom använda en bomb gömd i en köttkvarn, skriver News.com.

Skånskan - 21 mar 18 kl. 12:31

Han lär andra att spränga gränser med parkour

Sjöbo Flera hundra barn och ungdomar väntas inta Färsingahallen på söndag när Tip Generations Sjöbo ordnar en parkourdag.
– Man kan testa olika banor och titta på uppvisningar, berättar tränaren och föreningens ordförande Emanuel Hansson.När evenemanget ordnades i Sjöbo i fjor kom totalt 350 barn och ungdomar.

Skånskan - 31 maj 19 kl. 20:41

Man döms till fängelse efter hot att spränga hemmagjord bomb

Hörby Den 30-åring som hotat att spränga en hemmagjord bomb i en villa döms nu till fängelse.Lunds tingsrätt dömer mannen till fängelse i ett år och sex månader för olaga hot, grov stöld, olovlig körning och brott mot vapenlagen. Mannen sitter häktat sedan några veckor efter att hans höggravida flickvän larmat polisen och berättat att pojkvännen skulle spränga huset och slå ut tänderna på henne.

Skånskan - 06 nov 19 kl. 11:09

Man som ville spränga Malmö C fälls

Malmö Den man som hotade att spränga Malmö centralstation med en bomb döms för grovt olaga hot. Mannen döms till villkorlig dom. Han ska även betala skadestånd på 100 000 kronor samt utvisas ur riket.

YLE - 17 okt 16 kl. 09:57

Potatisskal kunde användas i läkemedel

I fabriker bildas väldiga berg av potatisskal som kommer till nytta som djurfoder. Men med förädling kunde skalen användas till mer. I fabriker som tillverkar potatisprodukter används potatisskal och rester till mycket.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Ambassadören: Trumps plan hotar svenska jobb

USA:s fortsatta hot om nya strafftullar på europeiska bilar är "oacceptabelt" och skulle slå hårt mot svensk arbetsmarknad om det verkställdes. Det anser Sveriges ambassadör i USA, Karin Olofsdotter..

Barometern - 15 minuter sedan

Jelassi: "Det har varit tufft"

På sin debut-ep "Port 43" rappar Jelassi om minnen från sina uppväxtår i Stockholmsförorten Farsta..

Barometern - 15 minuter sedan

Lankesisk president ger bröder ministerposter

Barometern - 30 minuter sedan

Presidentval splittrar i oroligt Afghanistan

Rekordlågt deltagande, anklagelser om röstfusk och två bittra rivaler som bägge utropat sig till segrare trots att resultatet ännu inte tillkännagivits. Afghanistans presidentval speglar det ansträngda läget i landet..

Barometern - 45 minuter sedan

Rekordfå emot kärnkraft

Kärnkraftsmotståndet bland svenskarna är på rekordlåg nivå och sedan slutet av 1990-talet har aldrig så många varit öppna för ny kärnkraft som nu. Den populära tv-serien "Chernobyl" verkar inte ha avskräckt..

Barometern - 45 minuter sedan

Invandrare oftare trångbodda och arbetslösa

En av tre invandrare från länder utanför Europa, som varit i Sverige i mindre än tio år, är trångbodd. Personer i gruppen är också generellt oftare arbetslösa, har lägre inkomst och otryggare anställningar..

Barometern - 45 minuter sedan

Vräkningen solkade ner bilden av Oskarshamn

Politikerna i Oskarshamn talar emot sig själva gällande näringslivet. Efter två års kämpande så tog det slut. .

Barometern - 45 minuter sedan

Det finns behov av en hästklinik i Kalmar

Inom ett par veckor stänger riskkapitalbolaget Evidensia sin hästklinik i Kalmar. .

Barometern - 45 minuter sedan

Fram för mer husmanskost i skolan

Planeringen av skolmatsedeln i Mönsterås kommun är inte bra..

Barometern - 45 minuter sedan

Hon är ensam tjej i familjen

Anna-Carin Persson är mamma till fyra grabbar och efter den sista killen har hon en enda uppmaning till alla trebarnsföräldrar: ”Jag rekommenderar alla som har tre barn att skaffa ett fjärde, det är fantastiskt!”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.