YLE > Finland

Wednesday, 20 November, 05:08

YLE - 07 nov 19 kl. 13:36

Byråkratin kring inkomstregistret lättas uppFörpliktelserna som det nya - och omstridda - inkomstregistret för med sig, lättas. Regeringen föreslår att småföretagare och medborgarorganisationer får mera tid på sig att göra anmälningar till inkomstregistret..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byråkratinkring , inkomstregistret, lättasupp
BT - 14 jul 12 kl. 00:30

Kostnaden för statlig byråkrati

Det är väl bara i semestertider som en ännu ej publicerad rapport från den borgerliga tankesmedjan Timbro kan få något större genomslag i nyhetsfloden. Slutsatsen av rapporten ? att kostnaderna för den statliga byråkratin har ökat sedan den första regeringen Reinfeldt tillträdde ?

Skånskan - 07 jun 18 kl. 16:48

Professionell byråkrati stoppar valfusket

Lund Skapandet av en professionell byråkrati var den viktigaste faktorn för att motverka valfusk i Sverige från 1700-talet fram till början av 1900-talet, och har stor betydelse även i dagens utvecklingsländer.Det är ett par av slutsatserna i en färsk studie av Jan Teorell, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet.
En annan viktig faktor i sammanhanget, som dock verkar i motsatt riktning, är starka politiska partier.

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 00:30

Svensk byråkrati hot mot fri rörlighet

För det norska bemanningsföretaget Orange Hälsa är Sverige av naturliga skäl en lockande marknad. Både den geografiska närheten och den svenska sjukvårdens starka sug efter personal borde borga för stora affärsmöjligheter. Men enligt Lars Hezsö, som är Orange Hälsas Sverigeansvarige, finns det en faktor som försvårar företagets verksamhet i just Sverige; den svenska byråkratin.

YLE - 24 mar 15 kl. 08:40

En regnbåge av åsikter inom KD i Västnyland

Arbetslöshet, palestinierna jämfört med Boko Haram, hemmamammors ställning och lata finländare hör till de ämnen de västnyländska riksdagskandidaterna från Kristdemokraterna för fram i sina videor i Yle valgalleri. I riksdagsvalet för fyra år sedan klarade Kristdemokraterna sig bäst i Hangö i Västnyland. I Hangö var understödet för KD 3,6 procent vilket var nästa lika stort som för De gröna och betydligt bättre än stödet för Centerpartiet.

Barometern - 29 apr 14 kl. 07:10

Gör Europa till Småland

Europavalet handlar om vi ska ha mer av samma politik som drev Europa in i kris eller om vi ska ha reformer och besparingar som ger företagande, jobb och tillväxt. Jag vill driva en ­politik för konkurrens, företagsamhet, avbyråkratisering och innovationer som kan göra hela Europa till ett ­Småland.
Det är företagande som formar ­Sveriges framtida näringsliv.

HBL - 16 mar 15 kl. 13:21

Reportage: Jakten på en säng

De övernattar på släktingars och vänners soffor och golv. De lever i osäkerhet och önskar sig mest av allt en sak – att de skulle få ett eget hem. Lägenheten var populär bland kompisarna.

YLE - 24 jun 15 kl. 14:55

Normtalkot kör igång

Statsminister Juha Sipilä gav på onsdag sin första upplysning om den planerade avregleringen till riksdagen. Regeringen går in för ett normtalko för att avskaffa onödiga regler och överflödig byråkrati. Statsminister Sipilä konstaterade att Finland har förlorat i smidighet och snabbhet.

YLE - 23 aug 15 kl. 08:00

"Aktivering passiverar" - krånglet för den som är arbetslös

Viktor Paile är 41 år. Han är fil.mag.

YLE - 24 okt 12 kl. 15:41

Utredning över vårdsamarbetet görs i Kronoby

I Kronoby har vårdsamarbetet med Karleby lett till en mycket bättre läkarsituation. Däremot saknas den flexibilitet som man är van vid i mindre enheter och så gott som all information till personalen går på finska. Det säger Berit Haga (SFP) i social- och hälsonämndens svenska sektion.

HBL - 31 okt 12 kl. 08:53

Koncernchef missnöjd med OP-Pohjolas resultat

OP-Pohjola redovisar en vinst på 156 miljoner euro före skatt för årets tredje kvartal. I fjol var vinsten 122 miljoner euro.Koncernchefen Reijo Karhinen säger att resultatet visar att OP-Pohjola-gruppen inte är i kris.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

THL vill ha nationella kvalitetsregister för att granska kvalitén på hälsovården i Finland

Institutet för hälsa och välfärd, THL, anser att det är väsentligt att förstärka den nationella granskningen av hälsovårdens kvalitet. För att göra det vill THL grunda nationella kvalitetsregister..

YLE - 1 timme sedan

Oklart var läger och ungdomskvällar ska ordnas om Lovisaförsamlingarna säljer Pernå prästgård: "Det är vår största nöt att knäcka"

Det blev nyligen klart att församlingarna i Lovisa behöver renovera församlingshem och kyrkor för över två miljoner euro. Samtidigt har en hel hop med fastigheter hamnat på försäljningslistan..

YLE - 45 minuter sedan

Fabrik i Lojo betalar 15 000 för finger som lossnade

Olyckan skedde år 2017 vid användningen av en gammal maskin som endast var i bruk då det var rusning på fabriken. Fabriken har bestridit sin skuld..

YLE - 1 timme sedan

Digitala tjänster är svåra för alla: De äldre vet inte hur tekniken fungerar, de yngre förstår inte varför myndigheterna stör dem

Vi måste alla vänja oss vid att allt mer sköta kontakten med myndigheter digitalt. Det beror på att myndigheterna i framtiden kommer att ha allt färre anställda som kan ge personlig service..

YLE - 12 timmar sedan

Svenska Yle live: Finland firade fotbollsherrarnas EM-plats och hemkomst – vi följde med folkfesten i Helsingfors

För första gången nånsin ska Finlands herrlandslag i fotboll delta i Europamästerskapet. Finlands folk firade fredagens hjältar på Medborgarplatsen i Helsingfors. Vi följde med folkfesten då festen började och då landslaget steg upp på scen..

YLE - 9 timmar sedan

Sparbanksstiftelsen i Karis-Pojo delar ut drygt 200 000 för kultur och idrott

Sparbanksstiftelen i Karis-Pojo har delat ut höstens bidrag. En summa på drygt 226 000 euro delas ut på tisdagskvällen (19.11) till lokala föreningar..

YLE - 11 timmar sedan

Googles egen speltjänst Stadia lanserades - finska förhandsbeställare tvingas vänta längre än andra

Googles nya speltjänst Stadia blev för många en besvikelse då den på tisdagseftermiddagen gjordes tillgänglig för förhandsbeställarna. Speltjänsten kritiseras bland annat för höga priser, usel grafik och långa väntetider..

YLE - 11 timmar sedan

Värme från sju kilometers djup ska värma Åbohemmen 2023

I Åbo vill man satsa på geotermisk energi i fjärrvärmeproduktionen..

YLE - 11 timmar sedan

IMF: Regeringen kommer inte att få statsbudgeten i balans till år 2023 - föreslår nedskärningar

Valutafonden hoppas på snabbare åtgärder från Finlands regering för att säkra att budgetunderskottet inte skenar iväg. Till exempel moderskapsledigheterna är under lupp..

YLE - 12 timmar sedan

Svenska Yle live: Finland firar fotbollsherrarnas EM-plats och hemkomst - vi streamar kl. 19.00 och 20.25 från folkfesten i Helsingfors

För första gången nånsin ska Finlands herrlandslag i fotboll delta i Europamästerskapet. Finlands folk firar fredagens hjältar på Medborgarplatsen i Helsingfors. Följ med folkfesten tillsammans med oss först klockan 19.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.