Skånskan > Nyheter

Monday, 18 November, 17:24

Skånskan - 07 nov 19 kl. 13:30

”Inmutade området lika stort som Hörby tätort”HÖRBY Kampen mot gruvplanerna i Lyby rullar vidare. Nästa vecka, torsdagen den 14 november, anordnas ett stormöte för allmänheten på Metropol där nätverket Lyby mot gruvor informerar om vad som är på gång och berättar om riskerna med gruvbrytningen.
Redan idag torsdag, hålls en skapelsegudstjänst i Lyby kyrka där Svenska kyrkan visar sitt stöd för arbetet mot gruvan.Provborrningarna i Lyby är avslutade, och borrkärnorna har skickats till ett laboratorium i Piteå för analys.
För Lybyborna fortsätter dock ovissheten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hörby, HÖRBY Kampen, Lyby, Metropol, Svenska, Piteå, Lybyborna, Erland Annerfeldt, Scandivanadium, Barbara Wolfarth, Stockholms, Vetonu, Österlen, Tomelilla, Simrishamns, Hörbys, Uppdrag, Sverige, SVT, Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inmutade, området, lika, stortsom , Hörby, tätort
DN - 22 nov 18 kl. 05:45

Område lika stort som Frankrike ska skövlas i Amazonas

RIO DE JANEIRO. Brasiliens kommande jordbruksminister Tereza Cristina har valt ut ett område stort som Frankrike som kan skövlas efter nyår. Hon tänker även ge skövlare i Amazonas en andra chans innan de bötfälls för att ha avverkat regnskog illegalt..

Skånskan - 05 okt 18 kl. 14:00

De vill bygga nya området

SJÖBO Intresset är stort för att få vara och bygga på gamla Spritfabriksområdet. Flera lokala aktörer har anmält sig till en första träff med kommunen men på listan finns även Ikea/Skanskas Boklok, 3hus i Åstorp och APP Properties i Växjö.
– Så många intresserade har det aldrig varit tidigare vad jag vet.

Barometern - 12 sep 14 kl. 07:35

Vi vill utveckla Folkets Park-området

Om vi fårväljarnas förtroende kommer vi att arbeta för att utveckla Folkets Park. Vi vill i första hand utveckla området som park och rekreationsområde. Eftersom vi kommer att bygga mycket bostäder runt omkring Folkets park så ser vi ett stort behov att utveckla ytterligare ett grönområde som kan nyttjas bland annat av boende runt omkring.

Skånskan - 13 dec 16 kl. 17:15

Så kan LTH-området öka sin hållbarhet

Lund Hur kan Tekniska högskolans campusområde bli mer hållbart? Det är temat för en av de två utställningar som masterstudenter i Sustainable Urban Design (Hållbar stadsgestaltning) visar – även för allmänheten – i foajén till A-huset på Sölvegatan. ERWP.

Skånskan - 05 jul 19 kl. 14:00

”Rent hån inte lyssna innan de förstör området”

ESLÖV Villaägarna fick inte träffa politikerna inför avgörandet om det skulle byggas villor på deras parkeringsplats.
– Det är ett rent hån! Vi måste ha rätten att politikerna lyssnar på oss innan de bestämmer sig, säger Gun-Britt Sandersson och Lena Bäckström.

YLE - 25 jun 14 kl. 17:38

Hela området kring Vasa centralsjukhus får ny detaljplan

En bit av motorvägen kan komma att byggas om och bobollsplanen kan bli parkeringsplats. Detaljplaneändringen för området kring Vasa centralsjukhus är ett stort projekt. Centralsjukhuset vill bygga en ny vårdenhet som ska ersätta den gamla E-byggnaden och en ny mentalvårdsenhet.

Supermiljöbloggen - 04 maj 16 kl. 11:21

Miljöorganisationer kräver att det fiskefria området i Kattegatt får fortsatt skydd

Men i Danmark är trycket hårt för att öppna upp området för bottentrålning. Fiskeregleringar infördes i delar av Kattegatt 2009 i syfte att skydda torsken. Bland annat stängdes ett stort område utanför Laholmsbukten helt för fiske, något som gynnat fiskebestånden i Kattegatt, men också varit bra för den biologiska mångfalden på bottnarna som på detta sätt skyddats från fysisk påverkan i form av trålning.

Supermiljöbloggen - 18 nov 16 kl. 11:09

”Bevara hela det fiskefria området i Kattegatt”

Länsstyrelsen i Skåne vill ha en dialog med regeringen för att på bästa sätt skydda naturvärdena både i det fiskefria området och i övriga Kattegatt. Supermiljöbloggen har flera gånger tidigare skrivit om hur Sverige och Danmark under 2009 beslutade att det skulle införas fiskeregleringar i Kattegatt i syfte att skydda torsken. Bland annat stängdes ett stort område utanför Laholmsbukten helt för fiske, något som gynnat fiskebestånden i Kattegatt, men som också varit bra för den biologiska mångfalden på bottnarna som på detta sätt skyddats från fysisk påverkan i form av trålning.

Supermiljöbloggen - 11 apr 19 kl. 10:12

Ökade klimatanslag i nya budgeten – men brister på miljöområdet

Efter höstens "katastrofbudget" återförs en del av medlen i Sveriges nya miljöbudget. Satsningarna görs främst på klimatområdet, där grön skatteväxling och ökade anslag till Klimatklivet hör till nyheterna. Samtidigt slopas viktiga insatser för skydd och skötsel av värdefull natur, och de totala miljösatsningarna står sig även slätt mot de fossila subventionerna.

Supermiljöbloggen - 20 maj 16 kl. 18:12

Sveriges hälsning till Danmark: Låt oss jobba tillsammans för att det fiskefria området i Kattegatt ska få fortsatt skydd

I Danmark är trycket just nu hårt från yrkesfiskare som vill öppna upp området för bottentrålning. Supermiljöbloggen skrev nyligen om hur ett stort antal miljöorganisationer i Sverige och i Danmark uppmuntrat respektive lands regering att verka för att det område i Kattegatt som varit skyddat från fiske sedan 2009 ska få fortsatt skydd. Samma budskap har tidigare kommit från flera berörda kommuner och länsstyrelser i Sverige.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Skånetrafiken ska bli bättre på dialog

MALMÖ Efter vårens kritik från många skånska kommuner inför Skånetrafiken nu ett nytt arbetssätt för att komma fram till hur trafiken ska se ut år 2021. Kommunerna ska få längre tid på sig att tycka till, från 1,5 till nästan fyra månader.– Nu går vi såväl kommunerna som trafikföretagen till mötes med ett väl tilltaget dialogfönster, konstaterar Ulf Welin som är tf chef för affärsområde buss på Skånetrafiken.

Skånskan - 1 timme sedan

Joel blev sjua i GT-VM

RACING Joel Eriksson slutade på sjunde plats i sin debut i FIA GT World Cup, VM för GT-bilar, vid klassiska Macau Grand Prix i Kina.Eriksson, som till vardags tävlar som fabriksförare för BMW i DTM, införlivades i år i den tyska biltillverkarens satsning på GT-kategorin vid det anrika gatloppet utanför Hongkong.
21-åringen från Tomelilla har tidigare tävlat framgångsrikt i Macaus berömda F3-lopp, där han slutade tvåa förra året, men ställdes den här gången inför utmaningen att tygla en helt annan typ av bil i form av BMW:s M6 GT3 i ett av världens viktigaste GT-race.

Skånskan - 1 timme sedan

Så fördelas antalet nyanlända på Skånes kommuner nästa år

Det är nu klart hur många nyanlända personer som Skånes kommuner ska ta emot nästa år. Totalt ska 7 100 personer fördelas i hela landet. De flesta kommuner kommer att ta emot färre personer eftersom mottagandet till Sverige har minskat.

Skånskan - 1 timme sedan

MKB köper stationsnära fastighet

Malmö Malmö stads bostadsbolag MKB fortsätter att köpa mark till bostadsbyggen.
Senaste förvärvet är en tomt på Carlsgatan som bostadsbolaget köper för 102 miljoner kronor.MKB planerar att bygga omkring 175 lägenheter på och ett mindre antal kommersiella lokaler på tomten.

Skånskan - 2 timmar sedan

80-åring krockade med moped

HÖRBY En trafikolycka inträffade på vägen mellan Hörby och Södra Rörum, i höjd med Hästäng vid 16-tiden på fredagen. En personbil med påkopplat släp kolliderade med en moped i samband med en omkörning.
Bilföraren – en man 80-årsåldern – påbörjade en omkörning vid en korsning och körde på mopeden, där två 15-åriga flickor färdades.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stal vin från bostad i centrum

HÖRBY En man i 50-årsåldern, bosatt i centrala Hörby, har lämnat in en polisanmälan om egenmäktigt förfarande. Han hävdar att någon har varit inne i hans bostad och stulit alkohol, bland annat vin..

Skånskan - 2 timmar sedan

Fotograferade genom fönstret

ÖSTRA SALLERUP Polisen har fått in en anmälan om ofredande i Östra Sallerup. En man i 50-årsåldern som bor i trakten observerade att någon tittade in genom ett fönster till hans bostad och fotograferade in i huset. Det ska ha blixtrat till från kameran när bilderna togs.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vittnen såg kvinna bli slagen

Malmö Sent i torsdags kväll blev en man vittne till hur en kvinna i 40-årsåldern misshandlades på Hjalmar Gullbergsgatan. En jämnårig man slog mannen så att hon föll omkull, och fortsatte sedan att slå sedan hon ramlat.
Polisen har ännu ingen identitet på varken kvinnan eller mannen..

Skånskan - 2 timmar sedan

Vapen hittat i källarförråd

Malmö När polisen natten till i lördags genomförde en rutininsats i ett källarförråd på Dammfrivägen hittades ett vapen med tillhörande ammunition och misstänkt narkotika.
Den 43-årige innehavaren av lägenheten, till vilken förrådet hör, misstänks nu för grovt vapenbrott..

Skånskan - 3 timmar sedan

En till sjukhus efter olycka

Malmö En person har förts till sjukhus efter en olycka på Terminalgatan vid 13.30-tiden. Personen ska ha blivit påkörd, enligt larmet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.