YLE > Svenskfinland

Thursday, 14 November, 19:59

YLE - 07 nov 19 kl. 13:05

Uppsägningarna på Wärtsilä slår hårt mot Vasa – 75 får gåTotalt 92 personer sägs upp vid Wärtsilä i Finland, 75 av dem i Vasa. Det är resultatet av samarbetsförhandlingarna som gällt Wärtsiläs alla bolag och verksamhetsställen i Finland..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wärtsilä, Vasa, Finland, Wärtsiläs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsägningarna, Wärtsiläslår , hårtmot , Vasa75 får ,
YLE - 24 mar 14 kl. 04:23

"Uppsägningarna kan skada Wärtsilä"

I onsdags stod det klart att 142 anställda tvingas lämna sina jobb vid Wärtsilä i Vasa. Det här trots att företaget gjort ett gott resultat. Professor Guy Ahonen är direktör vid Arbetshälsoinstitutet i Helsingfors, och han tror att uppsägningar under dylika omständigheter i förlängningen kan komma att skada Wärtsilä.

YLE - 20 mar 14 kl. 12:45

Wärtsiläprotest i en vecka

Arbetarna vid Wärtsiläs fabrik i Vasa marscherade ut vid 13 tiden på torsdagen. De anställda protesterar mot Wärtsiläs beslut att säga upp 142 personer och accepterar inte uppsägningarna. Arbetarna kommer att återvända till sitt arbete om en vecka på onsdag.

YLE - 22 apr 17 kl. 09:39

Vbl: Före detta anställda kräver Wärtsilä på miljoner

32 före detta anställda på Wärtsilä i Vasa kräver bolaget på miljoner i skadestånd. De hävdar att uppsägningarna våren 2014 var olagliga. Det här rapporterar Vasabladet.

YLE - 23 nov 15 kl. 05:36

Wärtsiläs uppsägningar börjar

Uppsägningarna vid Wärtsilä väntas inledas på måndag. Wärtsilä meddelade för en dryg vecka sedan att 98 personer mister jobbet vid Wärtsilä i Vasa. Av dem är 45 arbetare och 53 tjänstemän eller högre tjänstemän.

YLE - 20 mar 14 kl. 09:38

Wärtsiläarbetarna marscherade ut i Vasa

Arbetarna vid Wärtsiläs fabrik i Vasa marscherade ut vid 13 tiden på torsdagen. De anställda protesterar mot Wärtsiläs beslut att säga upp 142 personer och accepterar inte uppsägningarna. Arbetarna kommer att återvända till sitt arbete om en vecka på onsdag.

YLE - 21 apr 16 kl. 07:32

Wärtsilä säger upp 270 i Finland - oklart hur många i Vasa

Wärtsilä planerar stora uppsägningar. Enligt dagens pressmeddelande kommer 550 jobb att försvinna från Wärtsilä - 270 av dem finns i Finland. Det är ännu inte klart hur många som berörs i Vasa där merparten av Wärtsiläs anställda i Finland finns.

HBL - 20 mar 14 kl. 15:30

Yle: Wärtsiläutmarsch i Vasa

Anställda vid verkstadsbolaget Wärtsilä marscherade ut i Vasa på torsdagen, rapporterar Yle. Utmarschen är en protest mot uppsägningarna som bolaget offentliggjorde på onsdagen. På onsdagen meddelade Wärtsilä att bolaget säger upp 142 anställda.

YLE - 14 jun 17 kl. 05:31

Rättegång mot Wärtsilä inleds

32 tidigare Wärtsilä-anställda anser att de blivit olagligt uppsagda från sina jobb på Wärtsilä i Vasa. De kräver sin tidigare arbetsgivare på sammanlagt 1,53 miljoner euro i skadestånd. På onsdag inleds rättegången i Österbottens tingsrätt.

YLE - 14 jun 17 kl. 05:31

Rättegång mot Wärtsilä skjuts upp till hösten

32 tidigare Wärtsilä-anställda anser att de blivit olagligt uppsagda från sina jobb på Wärtsilä i Vasa. De kräver sin tidigare arbetsgivare på sammanlagt 1,53 miljoner euro i skadestånd. Tanken var att rättegången skulle inledas på onsdag i Österbottens tingsrätt, men den skjuts upp till hösten.

YLE - 21 apr 16 kl. 07:32

Wärtsilä säger upp 550 - 270 i Finland

Wärtsilä planerar stora uppsägningar. Enligt dagens pressmeddelande kommer 550 jobb att försvinna från Wärtsilä - 270 av dem finns i Finland. Det är ännu inte klart hur många som berörs i Vasa där merparten av Wärtsiläs anställda i Finland finns.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tre män dödade hundratals katter - Jägare: "En väldigt exceptionell mängd"

De tre män från Jakobstadsnejden som i tisdags var i rätten för jaktbrott, ska enligt åklagaren ha skjutit uppemot 800 katter med miniatyrgevär. Det förvånar både jägare och pälsfarmare..

YLE - 6 timmar sedan

Brandkårens tankbil körde i diket under utryckning – polisen utreder olyckan

En av Vörå brandkårs tankbilar körde i diket på väg till en brand i ett hus i Kimo på onsdag eftermiddag. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten..

YLE - 7 timmar sedan

VIFK-fostrade Jeremiah Streng segerskytt då U19-landslaget i fotboll tog blytung seger i EM-kvalet – nära avancemang till nästa omgång

Finlands U19-pojkar fick en drömstart på EM-kvalet då laget skrällbesegrade Danmark med 2–1. Huvudmotståndaren Danmark får nu svårt att passera Finland. Resultatet är helt fenomenalt, säger chefstränaren Kai Nyyssönen..

YLE - 8 timmar sedan

Bandet the Parties gör musik i äkta 80-tals anda – "Det var då som popmusiken var som bäst och människorna var som vackrast"

Historien börjar i Åbo år 2009 då en trio beslöt sig för att för att skapa populärmusik av yppersta klass. Grundidén var att de skulle heta The Parties och skriva låtar om party. Efter tio år av sporadiskt musicerande utmanar de på Vegatoppen med låten Party in the middle of nowhere..

YLE - 8 timmar sedan

Therese Karlsson är tillbaka på första plats i Vegatoppen – rösta här!

Therese Karlsson är tillbaka som den populäraste artisten just nu på Vegatoppen. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Macke Granberg och The Parties?.

YLE - 10 timmar sedan

Grattis till höstens studenter 2019 - här hittar du dem

Vi gratulerar alla som tagit studenten från ett svenskspråkigt gymnasium hösten 2019. Här hittar du namnen på de som medgivit till att få sitt namn publicerat.

YLE - Igår: 18:43

Skrabb vill veta hur hans framtid i Norrköping ser ut: "Absolut inte nöjd om det skulle bli ett år till där jag flyttas runt hela tiden"

Simon Skrabb sammanfattar en säsong som till stor del handlade om att lappa hål i IFK Norrköpings uppställning. I november ska han sätta sig ner med klubbens tränare och förklara att han inte är nöjd med den situationen. ”Min karriär blev lidande”, säger han till Yle Sporten..

YLE - Igår: 18:45

Säl och skarv allvarliga hot mot yrkesfisket i Östersjön – det slår ny internationell studie fast

Över 200 yrkesfiskare från sex länder runt Östersjön är intervjuade i studien. Projektledaren Esko Taanila föreslår nu att vi borde börja reglera säl- och skarvpopulationen på samma sätt som vi reglerar till exempel älgstammen..

YLE - Igår: 16:04

Pohjalainen: Polis vid Österbottens polisinrättning misstänks för att ha kommit berusad till jobbet

En polis vid Österbottens polisinrättning misstänks för rattfylleri och för att ha jobbat alkoholpåverkad. Incidenten ska ha inträffat i slutet av augusti i år..

YLE - Igår: 14:47

Optimism i Nykarlebys budgetarbete: "Vi vänder det kanske inte på en dag, en månad eller ett år, men vi ska tro att vi vänder på det för framtiden"

Efter flera år av minusresultat är Nykarlebys ekonomi ansträngd. Nästa års budget är ändå både bra och realistisk, tycker kommunstyrelsens ordförande Maria Palm (SFP). Hon tror på en vändning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.