Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 19 November, 10:32

Trelleborgs Allehanda - 07 nov 19 kl. 13:00

Blytung renovering av Bodarps unika 1700-talstakI Sverige finns det bara ett 30-tal byggnader som har blytak. Och för landets enda blytakläggare kan det ibland gå flera år mellan uppdragen. Just nu arbetar tre generationer med att byta ut och reparera delar av taket på Bodarps kyrka..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Bodarps, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blytung, renoveringav , Bodarps, unika, 1700-talstak
Skånskan - 15 maj 19 kl. 06:30

Kyrkan öppnar efter renovering

SJÖBO Kyrkan stängdes för renovering och upprustning sent i höstas.
Nu är sot och smuts borta från väggarna, Södra Åsums kyrka är ljus och fin och på söndag är det dags för återöppnande med musik, tal och festmässa.Från början var planen att tvätta bort sot och smuts från kyrkväggarna och måla dem tillsammans med bänkar och fönsterbågar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 galna pärlplattor – skulle du orka?Andra unika grupper på Dayviews

På Dayviews, tidigare Bilddagboken, finns gruppen "Pärlplattor". Här samlas alla med en förkärlek för pärlplattor och visar upp sina konstverk.I skrivande stund finns nära 2 000 bilder och drygt 600 medlemmar som bidrar med material.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:01

Almahemmets renovering kan få vänta

Vänta med en renovering av äldreboendet Almahemmet i Kimito. Det är kommundirektör Anneli Pahtas förslag till politikerna. Almahemmet är i behov av en grundlig renovering och bland annat installeringen av en automatisk släckningsanordning i hemmet har varit på tapeten redan flera år.

Skånskan - 19 maj 17 kl. 09:00

Nya målningar från 1500-talet hittades i kyrkan vid renovering

Everlöv I januari stängde Everlövs kyrka för att valvmålningarna från 1500-talet skulle rengöras. Men under arbetets gång har nya målningar upptäckts under putsen och delar av dem har nu tagits fram.
– Hela kyrkan kan vara täckt av målningar, säger kyrkovaktmästaren Mikael Svensson.

Expressen - 24 jun 18 kl. 15:15

Elvis unika jetplan säljs för mångmiljonbelopp

Elvis Presleys övergivna jetplan auktioneras nu ut och det kan bli en kostsam renovering för den nya ägaren, rapporterar CNN. Flygplanet saknar motor, förarhytten är en enda röra och de sammetsklädda stolarna är slitna. Sist flygplanet auktionerades ut gick det för den hiskliga summan på 3,8 miljoner kronor.

YA - 02 dec 18 kl. 11:01

Nytt hopp för unik orgel – ett par års renovering planeras

Den unika Schwanorgeln i Öveds kyrka kan gå en ny vår till mötes. Nu visar det sig att Vollsjö församling kan få hela renoveringen bekostad genom bidrag från Stiftet..

Expressen - 20 feb 19 kl. 19:03

Färöarna stänger – för renovering

Varje år lockas 110 00 turister till Färöarnas unika natur.Men under en helg i april stängs landet för turister.– Härmed deklarerar jag Färöarna stängt för underhåll, säger Färöarnas lagman Aksel V.

HBL - 10 aug 13 kl. 07:35

Över 30 skolor köar för en renovering

Listan över skolor som borde renoveras i Esbo är lång ? 33 skolor. En del tampas med fukt och mögelskador, andra är bara slitna och många är väldigt trånga.

Uppsalanyheter.se - 11 feb 15 kl. 00:24

Blytung seger för Almtuna

Allsvenskan: Indragna i bottenstriden på allvar, eller få lite andrum från densamma - Almtuna tog en blytung trepoängare mot Södertälje hemma i Metallåtervinning arena på tisdagkvällen med 4-2 och får lite andrum i bottenskiktet av Hockeyallsvenskan.Indragna i bottenstriden på allvar, eller få lite andrum från densamma - Almtuna tog en blytung trepoängare mot Södertälje hemma i Metallåtervinning arena på tisdagkvällen med 4-2 och får lite andrum i bottenskiktet av Hockeyallsvenskan.   Det blev en ganska stabil seger för Almtuna trots att segermålet gjordes i tom kasse med mindre än minuten kvar av tredje perioden.

Uppsalanyheter.se - 10 apr 15 kl. 20:49

Blytung uppsalaseger i Borås - en match från SM-final

Slutspel: Uppsala Basket står med ena foten i en SM-final efter en blytung seger på bortaplan mot Borås med 75-78 och nu kan man avgöra på söndag i Uppsala.Uppsala Basket står med ena foten i en SM-final efter en blytung seger på bortaplan mot Borås med 75-78 och nu kan man avgöra på söndag i Uppsala.   Med en jättetrea skjuter Axel Nordström in 75-76 och 23 sekunder kvar av matchen, sedan drar Borås på sig en foul och Thomas Jackson kan sätta båda sina straffkast fram till 75-78 och Uppsala Basket gör vad man måste för att ta sig till en SM-final - vinner en match på bortaplan.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

15-årig talang som etablerat sig i landslaget

15-årige Simon Lindfors har denna hösten etablerat sig i det svenska P15-landslaget. Under de fyra fotbollslandskamper landslaget spelat har trelleborgaren spelat 90 minuter i samtliga..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Gala: Trelleborgstjej fick nätängel-pris i Stockholm

Trelleborgstjejen Hanna Varmaz prisades på måndagskvällen på Nätängel-galan i Stockholm. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Gift ska åter användas i kampen mot ogräset

Tekniska servicenämnden håller på att förlora kampen mot ogräset. Nu vill man åter använda kemiska bekämpningsmedel i kriget. En metod som varit förbjuden i kommunen sedan 2013..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Debatt: Ingen gillar (S)vikna vallöften

Den 5 december sammanträder hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne. Det är hög tid för Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna att bekänna färg i frågan om specialiserad palliativ vård i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Debatt: En trygg vård i livets alla skeenden

Svar till Birgitta Almroth (S) (den 29 oktober)..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Handboll: Säsongens sämsta halvlek bakom ny HBK-förlust

HBK:s tränare Stefan Mårtensson tvingades ta timeout redan efter nio minuter. Trelleborgarnas första halvlek beskriver han som usel, och det gav också Helsingborgs HK segern med 23–21..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Just nu: Larm om brand i koloniområde

Det brinner just nu i en kolonistuga på Sommarfrid i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Fotboll: FCT testade lokalrivalens spelare i träningsmatch

FCT drar igång försäsongen med dunder och brak redan i november. Den gångna helgen spelade laget träningsmatch och testade två nya spelare från lokalrivalen..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Nej till Reko-ring på Stortorget

Stortorget blir inte utlämningsställe för lokalt producerade varor i den så kallade Reko-ringen. Politikerna hänvisar i stället till Övre eller Rådhusets parkering..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Värdelös värdegrund

Vad innebär det att kommuner har en värdegrund? Allt och inget, tydligen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.