Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 November, 11:02

Världen Idag - 07 nov 19 kl. 13:00

Kristen politiker kan dömas för hets efter PridekritikDen finska, kristdemokratiska riksdagsledamoten Päivi Räsänen har skarpt kritiserat att den lutherska kyrkan i Finland ställt sig bakom Pride. Nu utreds hon för hets mot folkgrupp. – Man måste lyda Gud mer än människor, säger Päivi Räsänen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Pridekritik, Päivi Räsänen, Finland, Pride, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristen, politikerkan , dömasför , hetsefter , Pridekritik
DN - 20 nov 18 kl. 14:57

Åklagare förlorar ärende om SD-politiker efter jävutredning

Åklagaren som åtalade en SD-politiker för hets mot folkgrupp – och anmäldes för jäv av politikern – förlorar handläggningen av ärendet efter beslut från en överåklagare. Men åtalsbeslutet står fast och rättegång mot sverigedemokraten väntar..

Skånskan - 18 jan 14 kl. 23:30

Enligt vilken måttstock bör politiker bedömas?

Avslöjandet om att Frankrikes president François Hollande troligtvis har en älskarinna utöver sin sambo läckte ut i veckan..

YLE - 13 jan 17 kl. 12:18

Politiker dömdes till dagsböter - föreslog tvångssterilisering, grisblodssprej och gruppstraff

Helsingforspolitikern Olli Sademies dömdes på fredagen av Helsingfors tingsrätt till dagsböter för hets mot folkgrupp. Han har i tre inlägg på Facebook skymfat och smutskastat invandrare och muslimer. Sademies dömdes till 50 dagsböter som för hans del blir 1 900 euro i bötesstraff.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 17:40

Anmäld SD-politiker: ”Allvarlig anklagelse”

Skurup Anna-Karin Gustafsson (MP) anmälde SD-ledaren Lars Nyström till polisen efter förra fullmäktigemötet för hets mot folkgrupp.
Men Lars Nyström ifrågasätter anmälan:
– Jag pekade inte ut någon specifik grupp.För första gången i Skurup la Sverigedemokraterna fram ett eget budgetförslag under kommunfullmäktiges sammanträde den 26 oktober.

YLE - 03 sep 15 kl. 11:04

Politiker tackar nej till samtal med Putkonen

En grupp samhällspåverkare tackar nej till Sannfinländaren Matti Putkonens inbjudan om att delta i ett samtal om riksdagsledamoten Olle Immonens kontroversiella Facebook-inlägg om mångkultur. De inbjudna är politiker och samhällspåverkare som ingår i Putkonens lista över 13 personer som enligt Putkonen gjort sig skyldiga till hets mot Sannfinländarna. De inbjudna avböjer av två anledningar.

SvD - 20 okt 15 kl. 14:45

Lista: Politiker som åtalats för hets mot folkgrupp

Nationella Frontens ledare Marine Le Pen har ställts inför rätta i Lyon, åtalad för hets mot folkgrupp. Här listar SvD andra politiker som åtalats för samma sak..

SR - 09 dec 16 kl. 11:30

Holländsk politiker döms för hets mot folkgrupp

Den nederländske politiker Geert Wilders döms för diskriminering och hets mot folkgrupp, meddelar en domstol i Nederländerna..

Vimmerby Tidning - 28 nov 17 kl. 13:00

Politiker anmäld för hets mot folkgrupp

I helgen tog polisens kontaktcenter emot en anmälan mot en SD-politiker. Anmälan rubricerades som hets mot folkgrupp..

Dagen - 13 feb 18 kl. 09:01

Kristen radiokanal stängs efter hets mot kvinnor

Rwandas tillsynsorgan för medier har beordrat en kristen radiostation i Rwanda att stänga i tre månader, efter en predikan med udden riktad mot kvinnor..

Dagen - 13 feb 18 kl. 09:01

Kristen radiokanal stängs efter hets mot kvinnor

Rwandas tillsynsorgan för medier har beordrat en kristen radiostation i Rwanda att stänga i tre månader, efter en predikan med udden riktad mot kvinnor..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 13 timmar sedan

Ökat intresse för konferens om att påverka samhället

En ”After work” om vetenskap och tro är ett nytt inslag på konferensen ”Uppdrag: Guds rike” som äger rum i Korskyrkan i Stockholm i helgen. – Dit kan man även ta med sig folk som inte har en kristen tro, säger arrangör Olof Edsinger..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Paula Bieler vill att SD fortsätter värna ofödda

SD väntas under sina landsdagar, som pågår nu, överge kravet om sänkt abortgräns. En som inte ställer sig bakom förändringen är Paula Bieler, ledamot i partistyrelsen. I en intervju med Sveriges Radio berättar hon att hennes arbete med abortfrågan – och möten med människor med erfarenhet av frågan – har stärkt henne i övertygelsen..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Kristen svensk kan vinna musiktävling i USA

Bland 48 000 tävlande lyckades Örebroaren Mats Dernánd gå till final i ”24th Annual USA Songwriting Competition”. Sången ”She's called Grace” utgör en av tio finalister i kategorin ”pop”. – Det känns overkligt att de valt ut min låt bland så många bidrag.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Vi växer för att vi har rätt

När SD i helgen håller sina landsdagar är det från en helt ny styrkeposition. Socialdemokraternas hundraåriga roll som största parti hotas nu på allvar av SD. De politiska motståndarna käbblar om varför SD växer.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Svenska kyrkoledare tar strid för kristna friskolor

I ett utspel på Dagens nyheters debattsida kräver Sveriges kyrkoledare att de konfessionella friskolornas position stärks. ”Samtidigt som barnkonventionen, som inkluderar barnens rätt till religionsfrihet blir lag, arbetar nu regeringen för att stoppa nyetableringen av konfessionella friskolor. Hur stämmer det överens?

Världen Idag - Igår: 00:00

När SD-stenarna slutat ropa måste kyrkan börja tala

Sänkt abortgräns, nationell samvetsfrihet för vårdpersonal som inte vill utföra abort och nej till homoadoptioner. Det är några av de värdefrågor med stark kristen prägel som SD väntas ge upp i och med helgens Landsdagar i Örebro. Det blev för jobbigt att hålla fast vid så obekväma åsikter i snålblåsten.

Världen Idag - Igår: 11:00

4 000 skolbarn får julevangeliet i populär musikal

Fyra tusen skolbarn i Göteborg får ta del av julevangeliet när Smyrnakyrkans musikal Drömmen om jul sätts upp för tionde gången. 120 barn medverkar i föreställningen, varav många inte är kyrkvana..

Världen Idag - Igår: 08:00

Hon tror på kraften i det skrivna ordet – även i skönlitteratur

En svensk Karen Kingsbury, så har hon kallats ibland. Med 14 publicerade romaner på sitt cv är Hanna Christenson, 38, en av svensk kristenhets mest lästa skönlitterära författare. Världen idag mötte henne för ett personligt samtal om motivation, inspiration och hur det går till när en roman växer fram..

Världen Idag - Igår: 07:30

UD mottog namninsamling för bättre Israelrelation

Över tre tusen namnunderskrifter för en normaliserad relation mellan Israel och Sverige har nu överlämnats till utrikesdepartementet. Det handlar om organisationen Keren Kajemets solidaritetsupprop, som också kommer att bidra till plantering av över tio tusen träd i Israel..

Världen Idag - Igår: 00:00

När SD-stenarna slutat ropa måste vi kristna börja tala

Sänkt abortgräns, nationell samvetsfrihet för vårdpersonal som inte vill utföra abort och nej till homoadoptioner. Det är några av de värdefrågor med stark kristen prägel som SD väntas ge upp i och med helgens Landsdagar i Örebro. Det blev för jobbigt att hålla fast vid så obekväma åsikter i snålblåsten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.