Skånskan > Nyheter

Tuesday, 12 November, 22:04

Skånskan - 07 nov 19 kl. 13:07

Sköterska var drogad – första dagen på jobbetMALMÖ En sjuksköterska i Malmö blev hemskickad från första arbetsdagen på jobbet efter att ha uppträtt påverkad – hen kunde knappt gå.
Nu får sköterskan sin legitimation indragen.Det var under i april 2017 som sjuksköterskan anmäldes av sin dåvarande arbetsgivare, Region Skåne, till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.
Under sin första arbetsdag hade arbetsgivaren misstänkt att sjuksköterskan var drogpåverkad efter att ha haft ett markant avvikande beteende.
Enligt anmälan uppvisade hen tydliga personlighetsförändringar där vederbörande inte var mottaglig för diskussioner och talade osammanhängande.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ En, Malmö, Skåne, Inspektionen, Hälso, HSAN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sköterskavar , drogadförsta dagen på , jobbet
NSD - 01 nov 13 kl. 05:00

Landstinget misstänker: sjuksköterska drogad på jobbet

En sjuksköterska vid Gällivare sjukhus var drogad på jobbet. Det misstänker Norrbottens läns landsting, som gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO)..

Sydsvenskan - 05 apr 14 kl. 13:26

Rattfull sjuksköterska riskerar jobbet

En sjuksköterska i Malmö som haft alkoholmissbruk sedan flera år kan förlora sitt jobb..

Världen Idag - 16 jun 17 kl. 00:01

Vägrade ge dödshjälp – förlorade jobbet

En kanadensisk sjuksköterska miste jobbet när hon vägrade skriva på ett lojalitetsavtal som avkräver all vårdpersonal att medverka till dödshjälp. Det uppger organisationen Respekt, med hänvisning till nyhetstjänsten LifeSiteNews..

Skånskan - 25 apr 17 kl. 21:39

Sjuksköterska var drogad på barnakuten

SKÅNE En sjuksköterska på en barnakutmottagnin ERWP.fif(0)Sjuksköterskan misstänks för att ha stulit morfin ur ett läkemedelsförråd på sin arbetsplats.
Dessutom ska sköterskan ha intagit narkotiska preparat på arbetstid och alltså varit drogpåverkad på jobbet, enligt en anmälan som Region Skåne ha gjort till IVO.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 09:00

Sjuksköterska var drogad på barnakuten

SKÅNE En sjuksköterska på en barnakutmottagnin Sjuksköterskan misstänks för att ha stulit morfin ur ett läkemedelsförråd på sin arbetsplats. ERWP.fif(0)Sjuksköterskan misstänks för att ha stulit morfin ur ett läkemedelsförråd på sin arbetsplats.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 05:00

Extraknäcker som sköterska

HÖRBY Hörbys tyngsta politiker, kommunalrådet Susanne Meijer (S), extraknäcker som distriktssköterska i Eslöv. Samtidigt har hon heltidsarvode från Hörby kommun.
– Jag ser ingen konflikt i det.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 09:55

Jobbet vägen mot framtiden

SVEDALA Svenskan har tagit ett rejält kliv framåt liksom självkänslan fått en rejäl skjuts med jobbet på Holmagården.
Samtidigt har Zakiya Rezai fått en framtidsplan att förverkliga – att utbilda sig till sjuksköterska.Tacksamhet är ordet som 24-åriga Zakiya Rezai flera gånger upprepar när vi möts på avdelningen Fridhem en trappa upp på Holmagårdens särskilda boende i Svedala.

Expressen - 25 apr 17 kl. 17:40

Sjuksköterska på barnakut drogad

En chefsöverläkare i Skåne har anmält en kvinnlig sjuksköterska efter att hon avslöjats som drogpåverkad på en akutmottagning för barn. Sjuksköterskan misstänks också för att stulit morfin avsett för smärtlindring..

Barometern - 18 mar 14 kl. 06:25

?Jobbet förenat med stort ansvar?

Sjuksköterskan, enhetschefen och fritidspolitikern Elisabeth Englund blir ny MAS, Medicinskt ansvarig sjuksköterska, i Oskarshamn. Tjänsten som MAS annonserades ut i vintras och i går kunde social­nämndens ordförande Andreas Erlandsson (S) berätta att rekryteringen är avslutad.
– Elisabeth har jobbat länge i kommunen och har den erfarenhet vi sökt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Fair Play krossade tvåan

TENNIS Fair Plays damer fick revansch på Helsingborgs TK efter finalförlusten förra året.
Elitserieettan vann bortamötet i Olympiahallen med maximala 6-0.– Det var ett bra test för oss och särskilt för Ida (Jarlskog) som mötte en rutinerad spelare.

Skånskan - 30 minuter sedan

Mästarna krossades – med stjärnan på bänken

HANDBOLL Ystads IF spelade ut stora delar av sitt breda register, när de på tisdagskvällen körde över de regerande svenska mästarna Sävehof.
– Vi fick träff på det mesta, sa vänstersexan Hampus Andersson, sexmålsskytt och prisad som bäste hemmaspelare, efter 34-26 (18-12) i Ystad arena.Stjärnan Kim Andersson vilades på bänken i matchens alla 60 minuter.

Skånskan - 1 timme sedan

Centern vill ge mer till omsorg

STAFFANSTORP Centerpartiet vill liksom S höja skatten med 20 öre 2020.Den extra inkomst detta skulle ge kommunen vill Centern fördela mellan att anställa en miljöstrateg och genom att lägga två miljoner mer till utbildningsnämnden och sju miljoner till omsorgsnämnden. De satsningar M och SD gör här räcker inte, menar C.

Skånskan - 1 timme sedan

KD vill spara på politikers löner

STAFFANSTORP Kristdemokraterna föreslår en skattehöjning med 15 öre och vill bland annat satsa på att utveckla Kulturforum Esarp till kulturhus.Partiet vill införa en äldreboendegaranti för alla över 85 år som önskar en plats.
KD vill ha ett maxtak på 12 barn i småbarnsgrupperna och 15 i övriga grupper.

Skånskan - 1 timme sedan

Hon ger liov åt historien

SKRIVER. Ingegerd Christiansson har faktiskt aldrig bott i Össjö, men ända har den lilla byn satt sin prägel på hennes liv. Och hon på byn; hon har författat över 100 bygdespel som utspelar sig där.

Skånskan - 1 timme sedan

MP vill att skatten höjs med 75 öre

STAFFANSTORP Miljöpartiet i Staffanstorp vill höja skatten med 75 öre för att få råd med gröna satsningar och en bättre skola.Samtidigt kräver partiet besparingar från den politiska organisationen. Det gör man bland annat genom att, liksom S, föreslå omfördelning från kommunal väktarorganisation till flexibla inhyrda tjänster.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill omfördela från vakter till ungdomar

Staffanstorp
I Socialdemokraternas budgetförslag för 2020 omfördelas 3 miljoner från säkerhetsenheten till förebyggande insatser för unga.
S vill också att skolmaten på gymnasiet ska vara avgiftsfri, hitta en permanent lösning för öppen förskola i Hjärup och att Pilegårdens restaurang fortsätter i kommunal regi.Förslagen är några av de satsningar S vill göra nästa år och för att finansiera sin budget vill partiet höja skatten med 20 öre.

Skånskan - 2 timmar sedan

Missade polishån – drar in nummerplåt

eslöv Eslövsbon fick sin personliga registreringsskylt ”FKPOPO” godkänd. Men det var innan Transportstyrelsen förstod vad förkorningen står för.Eslövsbon ansökte i maj 2018 och fick sin ansökan godkänd.

Skånskan - 2 timmar sedan

Abbekås byalag öppnar café i gamla skolan mitt i byn

Abbekås Byalaget i Abbekås har vitaliserats och ökar nu aktiviteterna byn.
Ikväll håller en oceanograf föredrag och nästa vecka öppnar ett café.Det är doktor Jörgen Öberg, oceanograf vid SMHI i Göteborg, som ska föreläsa om Backafloden i gamla skolan klockan 17.

Skånskan - 3 timmar sedan

Moderat Malmöbo bakom kritiserad film om Staffanstorp

Malmö Den omdebatterade filmen om Staffanstorp är gjord av Malmöbon Niclas Röhr. Han har förtroendeuppdrag för Moderaterna i både kommunfullmäktige och tekniska nämnden i Malmö.
Nu har han gjort en film som lyfter fram Staffanstorp som den perfekta kommunen att bo i.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.