Dagen > Kultur

Wednesday, 20 November, 14:04

Dagen - 07 nov 19 kl. 12:52

"Om inte han är kristen – vem är det då?"Prästen Thomas Idergard undervisade konvertiten Markus i ett halvår inför hans dop..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Thomas Idergard, Markus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om inte han är kristenvem är det då
Dagen - 02 aug 11 kl. 03:00

Kristen vänster

Begreppet "kristen vänster" har använts allt flitigare på senare tid för att markera politiskt revir. Men snart kanske de nuvarande kristna vänstervindarna blåst färdigt. Rörelsen håller på att ömsa skinn.

Dagen - 03 aug 11 kl. 03:00

Kristen höger

Kristen höger är ett välkänt begrepp. När vi pratar om USA. Men i Sverige verkar det som om ingen vill identifiera sig med orden - inte ens med tång.

Dagen - 31 aug 11 kl. 03:00

Är begreppet "kristen" förbrukat?

Att kalla alla olika grupperingar för "kristna" har blivit så vanligt att det knappt betyder något längre. Och nog finns det inte bättre beskrivningar av de som följer Jesus.

I samband med skriverierna om de fruktansvärda terrordåden i Norge gavs förövaren Anders Breivik epitetet "kristen terrorist".

Dagen - 17 aug 11 kl. 03:00

Kristen terrorism?

Är det rimligt att kalla Anders Behring Breivik en "kristen terrorist"? Det finns bra argument för både ett ja och ett nej.

För många kristna kändes det nog svårt att höra den norska polisen beskriva Anders Behring Breivik, misstänkt för terror-dåden i Oslo och Utöya, som en "kristen fundamentalist".

BT - 05 sep 11 kl. 13:12

Anders Breivik är inte kristen

Den 15 augusti skrev jag tillsammans med några andra i Claphaminstitutet en artikel där vi försökte problematisera den norske terroristen Anders Breiviks (AB) relation till kristendomen. Många har ju fått för sig att han är kristen. I stället för att bemöda sig om att förstå vår tankegång, och bemöta den, tar Staffan Bengtsson från Humanisterna i Borås på sig uppgiften att analysera Bibeln!

Världen Idag - 29 jun 19 kl. 00:00

Kristen tro mycket mer än värderingar

Det är viktigt att vi kristna har fokus på vad det innebär att vara kristen. Snedsprången är många och ofta ganska lockande. Att vara kristen är inte att hålla fast vid ett kristet kulturarv.

Posh24 - 25 jan 13 kl. 16:33

Kristen Stewart är avis på Jennifer Lawrence, Katy Perry OCH Jennifer Aniston

Kristen Stewart är lite småkänd för att ha en tendens att bli avundsjuk , men det här tycker vi är lite för mycket. Kristen har nämligen nästan exploderat av sin avundsjuka mot Jennifer Aniston, Jennifer Lawrence och Katy Perry! "Med galasäsongen i full gång har det slagit henne hur mycket hennes status har dalat.

Posh24 - 25 jan 13 kl. 16:33

Därför är Kristen Stewart avundsjuk på Jennifer Lawrence, Katy Perry OCH Jennifer Aniston!

Kristen Stewart är lite småkänd för att ha en tendens att bli avundsjuk , men det här tycker vi är lite för mycket. Kristen har nämligen nästan exploderat av sin avundsjuka mot Jennifer Aniston, Jennifer Lawrence och Katy Perry! "Med galasäsongen i full gång har det slagit henne hur mycket hennes status har dalat.

Posh24 - 28 jul 12 kl. 10:00

Kristen Stewart är övertygad om att Robert Pattinson kommer att förlåta henne efter otrohetsaffären!

Det finns ingen acceptabel ursäkt till att vara otrogen. Vi är ledsna Kristen, men det finns ingenting du kan göra för att spola tillbaka tiden just nu...

Efter veckans stora skandal om att Kristen Stewart har varit otrogen mot sin pojkvän tillika Twilight-kollega Robert Pattinson men den gifta regissören och tvåbarnspappan Rupert Sanders, så avslöjar nu nya källor att Kristen tror att Robert kommer att förlåta henne: "Kristen visste att hon kunde komma undan med någonting som detta...

Posh24 - 26 sep 12 kl. 08:43

Kristen Stewart och Robert Pattinson tillsammans på prov!

Robert Pattinson är fortfarande inte 100% säker på att han vill ha Kristen Stewart tillbaka, men nu verkar det i alla fall som att de försöker. När allt hände trodde vi att det skulle vara omöjligt för dem att laga sin relation, men Robert har fått tid att tänka och nu börjar han långsamt förlåta KStew: "Robert har haft mycket tid på sig att tänka och reflektera över vad som hände, och trots att han fortfarande är sårad, har han kommit till insikt med hur viktig Kristen är för honom", säger en källa.

"Han varnade Kristen att han kanske aldrig kan glömma och förlåta, men han har gått med på att ge det en månad och se om de kan lösa saker och ting.

Posh24 - 28 sep 12 kl. 14:16

Skitsnack! Kristen Stewart fortsätter förneka sin otrohet!

"Hon hade inte sex med den där mannen" sa... ingen någonsin när Kristen Stewarts otrohetsaffär med Rupert Sanders kom på tal! Ingen förutom den unga skådespelerskan själv.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 5 minuter sedan

Svenska kyrkans konstiga nej till Alpha väcker många frågor

Hur tänker de sig då att Svenska kyrkan ska kunna samarbeta med dem som inte i allt delar den egna teologin?.

Dagen - 15 minuter sedan

Svenska kyrkans konstiga Alpha-nej

Svenska kyrkans konstiga Alpha-nej.

Dagen - 2 timmar sedan

Bra att människor blir frälsta - men människors lika värde viktigare

Prästen och kyrkopolitikern Sara Waldenfors (S) menar att Alphas äktenskapssyn inte går ihop med Svenska kyrkans..

Dagen - 20 timmar sedan

Så påverkas relationen av att inte ha sex

Sexolog Hanna Möllås: Det viktigaste är att hitta närheten och intimiteten..

Dagen - Igår: 13:58

Tramporgeln tillbaka på Expressens redaktion

Tramporgeln tillbaka på Expressens redaktion.

Dagen - Igår: 12:02

Barn i kyrkan lever inga räkmacke-liv

När jag tänker på den där andakten blir jag gråtig..

Dagen - Igår: 13:57

Så känner vi för tiggare

Så känner vi för tiggare.

Dagen - 4 timmar sedan

Önsketänkande att judiska kvinnor hade ledarroller

"Bara att konstatera: Det är de negativa utsagorna om kvinnor som dominerar i den rabbinska litteraturen" skriver teologen Mikael Tellbe..

Dagen - 5 timmar sedan

”Jag kämpade mot depression så länge att inget fanns kvar”

Johan Åsgärde hittade sin identitet i Jesus - berättar om resan på nya albumet..

Dagen - 5 timmar sedan

Anställda inom vården: Vi möter etiska problem dagligen

"Patientgrupper ställs mot varandra och vi möter problem med prioriteringar och rättvisa.".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.