Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 22 November, 12:09

Blekinge Läns tidning - 07 nov 19 kl. 11:29

Kraftig ökning av skador från granbarkborren



Granbarkborrens har orsakat skador på cirka sju miljoner kubikmeter skog i år. Det är nästan en fördubbling jämfört med rekordåret 2018. I Blekinge, som är ett av de värst drabbade länen, har skadorna ökat med nästan 80 procent..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, ökningav , skadorfrån , granbarkborren
Nyhetskanalen - 14 okt 12 kl. 14:58

Kraftig ökning av missbildade barn i Irak efter invasionen

Det har skett en kraftig ökning av antalet missbildningar hos irakiska barn sedan den amerikanska invasionen av landet. Det visar en ny studie som den brittiska tidningen The Independent har tagit del av.Forskarna anser att det i finns starka bevis för att missbildningarna - bland annat skador på hjärn- och hjärtfunktioner - är en följd av föroreningar som vapen och bombardemang har gett upphov till..

Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:12

SBAB: Kraftig ökning av bostadsrätter till salu

”I statistiken finns inte nyproduktionen med.” Det har skett en kraftig ökning av bostadsrätter till salu. Det uppger SBAB, som med hjälp av siffror från Booli har jämfört hur utbudet av bostadsrätter såg ut i oktober i år med samma period förra året.

SN - 18 aug 15 kl. 09:20

Kraftig ökning av drogrelaterade dödsfall

Antalet drogrelaterade dödsfall ökar kraftigt, både bland kvinnor och män. År 2013 rapporterades 589 drogrelaterade dödsfall i Sverige. År 2014 hade antalet stigit till 765, vilket motsvarar en ökning med 30 procent.

Cornucopia - 22 jan 16 kl. 12:13

Kraftig ökning av kortbedrägerier mot Swedbank i december

Foto: SwedbankSwedbanks kunder har drabbats av en kraftig ökning av kortbedrägerier i december månad. Handläggningstiderna har ökat kraftigt.
Normalt har Swedbank fjorton dagars handläggningstid för kortbedrägerier.

SR - 02 jun 17 kl. 15:48

Kraftig ökning av brott mot vapenvila i östra Ukraina

Åter rapporteras en kraftig ökning av antalet brott mot avtalet om vapenvila i krigets östra Ukraina. Enligt OSSE:s oberoende fredsövervakare var det förra veckan en ökning med 45 procent..

Nyhetskanalen - 08 aug 12 kl. 11:47

Kraftig ökning av LSD i Sverige

Den hallucinogena drogen LSD ökar i popularitet i Sverige. Tullen gjorde nyligen ett tiotal beslag i Malmö ? och fler har gjorts tidigare under året.

Jönköpingsnytt - 17 dec 12 kl. 09:33

Polisen varnar - kraftig ökning av drogen Spice

Under hösten och vintern har flera polisdistrikt i landet gått ut och varnat för en kraftig ökning av drogen Spice. Drogen är en syntetisk cannabis och kan bestå av olika innehåll, alltifrån örter till pulver..

NT - 16 maj 13 kl. 07:54

Kraftig ökning av drunkningsolyckor

17 personer omkom genom drunkning under april månad i år, visar en preliminär sammanställning från Svenska Livräddningssällskapet. Det är en kraftig ökning jämfört med samma månad förra året, då 9 personer drunknade. Det är drunkning i samband med isolyckor som till stor del ligger bakom ökningen.

Polisen - 23 jul 13 kl. 10:43

Kraftig ökning av bedrägerier

Polisen vill varna för en kraftig ökning av bedrägeribrotten just nu. Exempelvis har Internetbedrägerierna fördubblats sedan 2012..

SVT Debatt - 26 nov 13 kl. 06:00

Kraftig ökning av nyanlända kräver djärva åtgärder

INTEGRATION Antalet personer som kommer att få uppehållstillstånd i Sverige kommer att öka. Extraordinära omständigheter kräver extraordinära åtgärder. Sverige måste bli modigare när det gäller att släppa fram nyanländas entreprenörsförmåga.

SR - 24 jul 14 kl. 12:07

Kraftig ökning av asylsökande till Sverige

Migrationsverket räknar med en kraftig ökning av antalet asylsökande till Sverige. I den nya prognos som lämnades över till regeringen i dag förutspås 80 000 asylsökande under 2014..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kommuner får betala viten för skolbrister

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Blekinge: Fyra vänner vann en kvarts miljon – efter 50-årig tradition

Sedan 50 år har fyra svägerskor och väninnor att skrapa Triss tillsammans. I höstas skrapade de plötsligt fram tre tv-rutor – och vann under fredagsmorgoen en kvarts miljon kronor..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Maradona gör comeback – efter två dagar

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

I år kan du hyra en julgransbebis

30 små julgranar i krukor har dykt upp i Nättraby. Snart får de förhoppningsvis nya namn och hem över julen. Blekingeplantans nytänkande idé om att hyra en julgransbebis har rönt stor uppmärksamhet redan en vecka före advent..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Tidigare landslagsstjärna till Kristianstad

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Slitvargen stannar – Mjällby förlänger med ”Vigge”

23 matcher från start under Mjällby AIF:s succesäsong i superettan. Nu blir det en fortsättning för Viktor Gustafson. .

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Mourujärvi väljer gröt och en fullsatt hall

Pappa till vardags och till viss del pappa i laget. Robin Mourujärvi och Olofströms IBK laddar som bäst inför lördagens hemmamöte mot Linköping. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

El Refai: Bryr mig inte om mig själv nu

Var tionde person i Sverige äter antidepressiv medicin – Nour El Refai är en av dem. Hur kommer det sig att det är så många? I en ny tv-serie ger sig komikern på jakt efter svaret..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Man åtalas efter knivdåd mot familj

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Ninja Casinos spelreklam fälls

Uttryck som "Blixtsnabba utbetalningar" och "Här är klockrena vägen till guldet" får inte användas i spelreklam. Det beslutar Patent- och marknadsdomstolen som för första gången prövat frågan om måttfullhetskrav i spelreklamen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.