Skånskan > Nyheter

Thursday, 21 November, 06:54

Skånskan - 07 nov 19 kl. 12:41

Torsson släpper julsingelMusik Om en månad, den 6 december, släpper det fjärde bästa bandet i Lund sin julsingel Mellandagsrea. Skivan innehåller låtarna Nyårsdagen och Det blir en lång jul i år. Singeln släpps i 500 exemplar, hälften i julröd vinyl, såklart, och hälften i grangrön.
Torsson som, trots att de kommer från Lund, står med åtminstone det ena benet i Klippanpoppen, har gjort sig kända för låtar dom Det spelades bättre boll, Jag minns en gammal bil, Klippans Centrum och Blodomloppet. Låtarna på Mellandagsrea är inte bandets första jullåt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Om, Lund, Mellandagsrea, Nyårsdagen, Det, Klippanpoppen, Centrum, Blodomloppet, Överst, Wilmer, En

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torsson, släpper, julsingel

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Namngivning behöver gå snabbt

Skurup Vad ska nya dammen heta? Och de sju gatorna?
Politikerna ber invånarna om hjälp att namnge delar i nya stadsdelen.

Skånskan - 1 timme sedan

En ny stadsdel växer fram väster om stan

Skurup Snart är detaljplanen för Västeräng färdig. Här ska villor, radhus och lägenheter byggas samt ett särskilt boende, en förskola och ett rekreationsområde.
– Det ser jättebra ut, tycker Nicklas Olsson (M), ordförande i samhällsbyggnadsberedningen.

Skånskan - 1 timme sedan

”SD:s värdegrund gör att de inte är välkomna”

höör Backagården håller fast vid sitt beslut att stänga ute 25 Sverigedemokrater från konferensanläggningens julbord. Det meddelar Mikael Andersson, försteombudsman i LO:s Skånedistrikt och ordförande i Backagårdens ägarstyrelse.När SkD når Mikael Andersson på onsdagsförmiddagen är han ovetande om tisdagens händelse som lett fram till att Sverigedemokraternas lokalförening i Höör inte får äta julbord på Backagården på grund av partiets värderingar.

Skånskan - 1 timme sedan

SD portas från Backagårdens julbord

höör ”Hos oss är både föreningslivet, företaget, kompisgänget och familjen välkomna”, skriver konferensanläggningen Backagården på sin hemsida. Men detta gäller inte Sverigedemokraterna i Höör. Under tisdagen fick partiet beskedet att man portas från Backagårdens julbord.

Skånskan - 1 timme sedan

Grundvattnet under det normala

Skåne Grundvattennivåerna är nu normala i större delen av landet, men i nästan hela Skåne ligger de fortfarande under normalnivån.
Det gäller både de stora och små grundvattenmagasinen.– Nivåerna ligger fortfarande under de normala, men det ser trots allt någorlunda ut, säger Bo Thunholm, grundvattenexpert på Sveriges geologiska undersökningar, SGU.

Skånskan - 1 timme sedan

Politiker vill slippa att gratulera

SJÖBO Kommunfullmäktige måsta på grund av skatteregler ändra på beslutet när kommunanställda ska uppvaktas.
Samtidigt vill tekniska nämnden slippa uppvakta föreningar som fyller jämnt.Riktlinjerna för hur föreningar eller organisationer ska uppvaktas av kommunen har snart 30 år på nacken.

Skånskan - 1 timme sedan

Helikopter mot vattenbrist

LUND Skåne har förhållandevis mycket grundvatten, men trycket är också hårt på resurserna.
Nu har SGU gjort helikoptermätningar som ska ge planeringsunderlag för att undvika vattenbrist på både kort och lång sikt.– I Skåne finns en stor befolkning och även en stor exploatering från lantbruket, säger statsgeolog Peter Dahlqvist, vid Sveriges geologiska undersökningar, SGU i Lund.

Skånskan - 1 timme sedan

Bättre fläktar sparar teaterel

YSTAD Det kostar mycket pengar att värma upp Ystad teater och att hålla ett bra inomhusklimat.
Nu ansöker teaterledningen om tillstånd att förbättra klimatanläggningen.Teatern invigdes år 1894.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ännu en seger för HK Malmö

handboll HK Malmö fortsätter att rada upp segrarna i Handbollsligan. Den här gången var det IFK Ystad som fick finna sig i att bli besegrat och därmed inkassera andra raka derbynederlaget.För HK Malmö innebar de två poängen att man gick upp i serieledning, om än med en match mer spelad än Alingsås.

Skånskan - 10 timmar sedan

40-åring utsatt för mordförsök på Segevång

Malmö Uppringare kontaktade polisen på onsdagskvällen om bråk i en lägenhet på Kronetorpsgatan.Polis och ambulanssjukvård larmades till platsen vid 18-tiden. När polisen anländer finns det fyra personer i den aktuella lägenheten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.