SVT > Utrikes

Thursday, 14 November, 20:00

SVT - 07 nov 19 kl. 12:13

Kongolesisk krigsherre döms till 30 års fängelseKrigsherren Bosco Ntaganda dömdes i juli i år i internationella brottmålsdomstolen ICC i Haag för 13 fall av krigsbrott och fem fall brott mot mänskligheten. Ntaganda ska spendera högst 30 år i fängelse, det högsta straffet för hans separata brott..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bosco Ntaganda, ICC, Haag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kongolesisk, krigsherre, dömstill 30 , års, fängelse
SR - 24 mar 17 kl. 22:01

Kongolesisk krigsherre döms till skadestånd i unik dom i Haag

Den internationella brottmålsdomstolen i Haag har i dag utdömt skadestånd till offren för en kongolesisk krigsherre, en dom som är den första i sitt slag..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kongolesisk krigsherre dömd i Haag

Krigsherren och rebelledaren Thomas Lubanga från Kongo har dömts vid Internationella brottsmålsdomstolen, ICC, i Haag för krigsbrott.Han är skyldig till att ha rekryterat och använt barn under 15 år som soldater åren 2002-2003. Lubanga, som ledde Unionen för kongolesiska patrioter (UCP), använde även barn som livvakter och sexslavar.

BT - 23 mar 13 kl. 01:18

Kongolesisk krigsherre kom till Haag

Den kongolesiske krigsherren Bosco Ntaganda kom natten till lördagen till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag, fyra dagar efter att han överlämnat sig till USA:s ambassad i Rwandas huvudstad. Han flögs i ett privat plan från Kigali till Nederländerna.Ntaganda, "the Terminator", har i flera år varit efterlyst misstänkt för krigsbrott och brott mot mänskligheten efter sin inblandning i rebelluppror i det oroliga östra Kongo-Kinshasa..

UNT - 23 mar 13 kl. 10:16

Kongolesisk krigsherre till Haag

Den kongolesiske krigsherren Bosco Ntaganda kom i natt till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag, där han ska ställas inför rätta..

UNT - 02 sep 15 kl. 08:11

Kongolesisk krigsherre inför rätta

I dag inleds rättegången mot rebelledaren Bosco Ntaganda, som åtalats vid den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag för bland annat för mord, våldtäkt, utnyttjande av barnsoldater och sexuellt slaveri..

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 08:13

Kongolesisk krigsherre inför rätta

I dag inleds rättegången mot rebelledaren Bosco Ntaganda, som åtalats vid den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag för bland annat för mord, våldtäkt, utnyttjande av barnsoldater och sexuellt slaveri. Den en gång fruktade exgeneralen Ntaganda anklagas för 13 fall av krigsbrott och fem fall av brott mot mänskligheten i Kongo-Kinshasa 2002—2003.Enligt åklagaren spelade Bosco Ntaganda en central roll i attacker mot civila i den mineralrika nordöstra provinsen Ituri.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 08:13

Kongolesisk krigsherre inför rätta

I dag inleds rättegången mot rebelledaren Bosco Ntaganda, som åtalats vid den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag för bland annat för mord, våldtäkt, utnyttjande av barnsoldater och sexuellt slaveri. Den en gång fruktade exgeneralen Ntaganda anklagas för 13 fall av krigsbrott och fem fall av brott mot mänskligheten i Kongo-Kinshasa 2002—2003.Enligt åklagaren spelade Bosco Ntaganda en central roll i attacker mot civila i den mineralrika nordöstra provinsen Ituri.

SvD - 02 sep 15 kl. 09:06

Kongolesisk krigsherre inför rätta

I dag inleds rättegången mot rebelledaren Bosco Ntaganda, som åtalats vid den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag för bland annat för mord, våldtäkt, utnyttjande av barnsoldater och sexuellt slaveri. Den en gång fruktade exgeneralen Ntaganda anklagas för 13 fall av krigsbrott och fem fall av brott mot mänskligheten i Kongo-Kinshasa 2002–2003..

DN - 08 jul 19 kl. 10:59

Kongolesisk krigsherre dömd för krigsbrott

Den kongolesiske krigsherren Bosco Ntaganda döms för krigsbrott av Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag..

Nyhetskanalen - 08 feb 11 kl. 06:57

Krigsherre erkänner ryskt flyplatsdåd

En tjetjensk krigsherre säger sig ligga bakom planläggningen av självmordsattentatet på flygplatsen i Moskva för två veckor sedan då 36 människor dog..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Skjutning vid skola i USA – minst sex skadade

Polisen har larmats till en skola i Kalifornien i USA med anledning av en misstänkt skjutning. Minst sex personer har skadats, rapporterar AP som hänvisar till polisen..

SVT - 3 timmar sedan

Finland döms i europeiska människorättsdomstolen efter utvisning

Mannen och hans familj hade utsatts för attacker i Irak och därför flytt till Finland. Trots det nekades han asyl och han återvände till Bagdad där han senare dödades. Nu konstaterar europeiska människorättsdomstolen att Finland brutit mot Europakonventionen, rapporterar Svenska Yle..

SVT - 5 timmar sedan

Svenska studenten i Hongkong: ”Det var som att folk förberedde sig för krig”

Johannes Forsberg från Sverige studerar vid Baptist University i Hongkong sedan augusti. Under veckan har demonstranterna kommit allt närmare både skolan och hans hem. – Det var som att folk förberedde sig för krig, säger han..

SVT - 8 timmar sedan

Extrem torska i Zimbabwe – över 200 elefanter har dött

Svår torka har lett till att över 200 elefanter har dött i Zimbabwe sedan oktober. Det har inte regnat ordentligt på tre år, och om regnsäsongen forts'tter dröja kommer fler elefanter att dö. – Det är en väldigt allvarlig situation.

SVT - 12 timmar sedan

Bergfeldt: Inga tecken på att republikanerna vänder sig mot Trump

Under onsdagen inleddes den direktsända riksrättsutredningen mot Donald Trump. Även om fler bevis och vittnesmål fortsätter strömma in så finns det inga indikationer på att republikanerna kommer bidra till att fälla presidenten, säger Carina Bergfeldt SVT:s USA-korrespondent. – Det finns anledning för Trump att oroa sig, men samtidigt har ingen republikan någonsin vänt sig emot sin president, säger Carina Bergfeldt..

SVT - 13 timmar sedan

Två bekräftade fall av pest i Peking

Två personer har diagnostiserats med pest i Peking. Det bekräftar kinesiska hälsomyndigheter, enligt lokala medier..

SVT - 16 timmar sedan

”Napoleonprofessor” ska ha styckat sin flickvän

Ett brutalt mord på en ung kvinna har rört upp känslor i Ryssland, ett land som inte har någon lagstiftning mot våld i nära relationer och som inte haft någon liknande metoo-rörelse..

SVT - 17 timmar sedan

Dödstalet stiger efter nya attacker i Gaza

En israelisk robotattack mot mål på Gazaremsan tidigt på torsdagen krävde sex dödsoffer, samtliga civila, uppger sjukvårdspersonal. Därmed är dödstalet efter israeliska attacker i Gaza uppe i 32 de senaste två dygnen..

SVT - 20 timmar sedan

Trump och Erdogan möttes i Vita huset

USA:s president Donald Trump och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan möttes i Vita huset i dag. Under det senaste året har relationen mellan länderna blivit allt mer ansträngd, men på en presskonferensen efter samtalen framhöll de båda ledarna de goda relationerna: – Vi har en bra relation personligen, och med det stora landet Turkiet, sa Trump..

SVT - 23 timmar sedan

Detta har hänt: Protesterna i Libanon

Protester mot korruption och skattehöjningar har skakat Libanon sedan mitten av oktober i år. Landet är i djup ekonomisk kris och president Michel Aoun försöker sätta stopp för demonstrationerna. Så här har händelseförloppet sett ut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.