Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 17 November, 03:24

Dagens Medicin - 07 nov 19 kl. 12:04

”Skriande materialbrist kräver handlingskraftig stat”Statens ansvar måste öka med införande av beredskapslager, utpekat ansvar till MSB och en översyn av upphandlingsregelverket, skriver Lina Nordquist (L)..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
MSB, Lina Nordquist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skriande, materialbrist, kräver, handlingskraftig, stat
SVT - 01 nov 19 kl. 09:57

Över 480 operationer inställda på grund av materialbrist

Under krisen med materialbrist inom sjukvården i flera regioner har över 480 operationer ställts in. Värst drabbat är Akademiska sjukhuset i Uppsala med 259 inställda operationer under elva dagar. Det visar en sammanställning som Dagens Medicin har gjort..

Barometern - 01 mar 14 kl. 09:46

M behöver tänka nytt

”Moderaterna i Kalmar är i skriande behov av ­nytänkande, förändrad inställning till lokala samhällsproblem och behöver visa både väljare och allianspartier att vi är ett äkta politiskt alternativ till en sovande socialdemokrati.” Mycket har hänt med Moderaterna i Kalmar sedan valet 2006. Inte mycket har varit särskilt positivt vare sig för partiet, människorna i partiet eller för politiken i kommunen.

YLE - 17 maj 17 kl. 15:50

Skriande behov av genustänk i skolorna - Panda Eriksson

Behovet av information om könsidenitet är skriande i skolorna, säger Panda Eriksson, ordförande för föreningen för transpersoner, Trasek. Det finns inga strukturer som hjälper den enskilda läraren. Eriksson deltog i Yle Vegas kulturdebatt on genusfrågor.

UNT - 24 okt 19 kl. 10:14

Riksdagspartier: Se över upphandlingslagen

Efter de senaste veckornas materialbrist i Region Uppsala och ytterligare fyra regioner vill en majoritet av riksdagspartierna se över upphandlingslagen..

YLE - 04 sep 13 kl. 07:14

Skriande behov av ambulanser i Helsingfors

Helsingfors räddningsverk är i skriande behov av nya ambulanser. Leveranstiden för 11 nya ambulanser som beställdes i fjol har nu skjutits upp med ett år. Förseningen kom som en överraskning för räddningsverket.

SVT Debatt - 03 sep 19 kl. 09:17

”Polisen är i skriande behov av förändring”

”Jag hoppas att ljuset nu riktas mot den chefskader som under lång tid varit de som i praktiken styrt svensk polis. Hur kan dessa personer få fortsatt förtroende? De behöver bytas ut mot chefer med ett modernare ledarskap och en annan syn på kunskap och förebyggande arbete.

YLE - 14 okt 13 kl. 16:34

Haglund: Materialbrist utmaning för försvaret

- Den stora utmaningen är att det i dagens läge inte finns tillräckligt med pengar för att investera i utrusning. Det här är någonting som säkert kommer att diskuteras inför riksdagsvalet, säger Haglund. Haglund åker runt och bekantar sig med hur försvarsmaktens reform framskrider då verksamheten ska effektiveras.

GöteborgsPosten - 18 okt 19 kl. 19:10

Materialbrist kan slå mot sjukvård i månader

Stabsläge råder fortfarande i tre av fem regioner som drabbats hårt av brist på sjukvårdsmaterial efter ett leverantörsbyte. Vid Akademiska sjukhuset i Uppsala har över 100 operationer ställts in – och fler är att vänta..

SmålandsPosten - 13 mar 14 kl. 06:49

Höjd skatt hot mot över 500 ungdomsjobb i Växjö

?Många ungdomsjobb i Växjö skapas inom hotell- och restaurang. Social­demokraterna, Miljöpartiet, och Vänsterpartiet måste tänka om så att vi kan fortsätta vara den jobbmotor som Sveriges unga behöver.

YLE - 13 okt 12 kl. 16:33

Flera hundra finländare behöver nytt organ

Behovet av organ som lämpar sig för transplantation är skriande stort i Europa. I Finland köar 400 personer för ett nytt organ. För att råda bot på problemet skulle sjukhusen behöva mer resurser och utbildning.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Kirurgi räddar liv vid symtomfri aortastenos

Risken att dö i förtid är lägre om patienter med asymtomatisk och väldigt svår aortastenos får tidig kirurgi i stället för regelbunden uppföljning. Spännande fynd, anser en svensk expert..

Dagens Medicin - Igår: 14:03

Tvångssvården brister när mallen går före

Standardiserade vårdplaner används för att patienter med ett specifikt hälsotillstånd ska få samma vårdinsatser. Men det är inte alltid patientens bästa som styr utformningen av planerna, enligt ny forskning..

Dagens Medicin - Igår: 13:27

Tre smittade av zikavirus i Frankrike

Zikaviruset finns i Europa, konstaterar den europeiska smittskyddsmyndigheten. Men någon risk för att viruset etablerar sig, på kontinenten eller i Sverige, finns inte..

Dagens Medicin - Igår: 10:49

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola..

Dagens Medicin - Igår: 10:00

En robust sjukvård kräver reservkapacitet

I fallet Apotekstjänst och dess haveri som lamslog vården i fem regioner läser jag att den ansvariga upphandlaren, efter två veckors kaos, har fortsatt förtroende för Apotekstjänst. Jag kommer osökt att tänka på hur jag följde min aktie ända till botten. Det skriver Dagens Medicins krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - Igår: 08:13

Fall av cryptosporidium utreds

Flera fall av magåkomman cryptosporidios utreds av Folkhälsomyndigheten som nu letar efter smittkällan. Eftersom ökningen skett i olika delar av landet tror myndigheten inte att smittan är vattenburen..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Musikterapi är en underutnyttjad samhällsresurs”

I sin senaste rapport som släpps 11 november, slår WHO Europa fast att samhällsinsatser med inslag av kulturella och konstnärliga uttrycksformer främjar psykisk och fysisk hälsa. Vi vill rikta beslutsfattares uppmärksamhet till musikterapi, en internationellt erkänd forskningsbaserad behandlingsf....

Dagens Medicin - I förrgår: 16:01

Barnmorskeförbundet: ”Vi har nått vårt delmål”

Eva Nordlund, nyvald ordförande för Svenska barnmorskeförbundet, är nöjd med att hittills 2 231 barnmorskor har valt att bli medlemmar..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:43

Nya fynd om död och narkosdjup

Riskpatienter dör inte i mindre utsträckning om de får något lättare sövning vid större operationer, enligt nya fynd i tidskriften Lancet..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:02

”Offentliga vårdgranskare överger den offentliga vården”

Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) ägs av Sveriges regioner och har till uppgift att utreda och eventuellt ersätta oss medborgare ekonomiskt om vi råkar illa ut i den offentliga vården. Löf får in 17 000 anmälningar per år och nästan hälften leder till ersättning. Löf har sitt....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.