Expressen > Nyheter

Thursday, 21 November, 14:39

Expressen - 07 nov 19 kl. 12:09

Klimatforskarens varning: Stoppa Alaskas bränderEkologiprofessorn Terry Chapin har sett följderna av klimatförändringar i Alaska under flera år. Nu varnar han för konsekvenserna av skogsbränder i Alaskas vildmark. – Skogen håller på att bli en källa till utsläpp, säger professorn. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alaskas, Terry Chapin, Alaska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatforskarens, varning, Stoppa, Alaskas, bränder
SvD - 19 mar 16 kl. 17:18

Interpols varning: Stoppa medhjälpare från att fly

Den internationella polisorganisationen Interpol uppmanar alla medlemsländer till ”extra vaksamhet vid gränskontroller” efter gripandet av 26-årige Salah Abdeslam i Belgien under fredagen..

Skånskan - 07 aug 19 kl. 15:00

Varning för klimatpassivitet

I ljuset av ökad kunskap och medvetande om de pågående klimatförändringarna tycks Lars J Erikssons krönika i Norra Skåne 5 augusti (Varning för klimatpaniken) minst sagt otidsenlig och faktaresistent. Var har Eriksson varit de senaste åren? Måhända i en filterbubbla med dåligt sällskap.

Barometern - 19 aug 14 kl. 14:16

SMHI: Klass 3-varning i Halland

SMHI har utfärdat en klass 3-varning för delar av Halland efter dagar av extremt regnoväder. Enligt räddningstjänsten råder katastrofläge i Getinge norr om Halmstad. Och regnet väntas fortsätta.

DN - 04 dec 18 kl. 00:53

Alaskas vildmark på väg att öppnas för oljeborrning

Alaskas orörda vildmark är på väg att öppnas för exploatering av USA:s president Donald Trump och hans administration. Och det rekordsnabbt..

Expressen - 04 dec 18 kl. 02:05

Trump vill borra efter olja i Alaskas vildmark

Donald Trumps administration arbetar snabbt med att försöka exploatera delstaten Alaskas vildmark, rapporterar New York Times. Politikerna genomgör miljöundersökningar för att se över möjligheterna att genomföra oljeborrning – i området som hittills varit orört. .

Sydsvenskan - 06 jul 11 kl. 09:54

Ohlys varning: Sänk inte skatterna

Foto: Thomas Löfqvist
Lars Ohly vill stoppa regeringens femte jobbskatteavdrag.
Visby. Det var en tilltufsad Vänsterledare som på tisdagskvällen klev upp på scenen i Almedalen.

Expressen - 30 jan 17 kl. 00:28

Säpos varning: Svårare att stoppa attentat

Här är Säpos terrorvarning: Det blir allt svårare att stoppa attentat. Nya EU-direktiv gör att viktig teledata inte sparas, och nu slår Säpo-chefen Johan Olsson larm. – Vår möjlighet att stoppa och avvärja attentat går ner, säger han till SvD..

BT - 19 aug 14 kl. 13:18

SMHI: Klass 3-varning i Halland

SMHI har utfärdat en klass 3-varning för Halland efter dagar av extremt regnoväder. Enligt räddningstjänsten råder katastrofläge i Getinge norr om Halmstad. Och regnet väntas fortsätta.

SVT - 28 sep 17 kl. 18:11

EU:s sista varning till internet-giganterna: Stoppa hatet nu

Skarp varning till Facebook, Twitter, Microsoft och Google.

Expressen - 19 okt 18 kl. 17:57

Nationell varning: Falska myndighetssajter tar dina pengar

Konsumenter blir blåsta på pengar för tjänster på nätet som är helt gratis.Konsumentverket går nu ut med en nationell varning för försöka stoppa de falska myndighetssajter.– Samma företeelse fanns i våras och då gick 1000-tals personer på det, säger ger Carolina Andersson, processråd vid myndigheten..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

16 personer hittade i lastbils- släp på Stena Line-färja

16 personer har hittats i ett förslutet lastbilssläp på en Stena Line-färja, som gick från Cherbourg i Frankrike till Rosslare i Irland, skriver Sky News. Personernas hälsotillstånd ska vara gott, enligt ett uttalande från rederiet.Migrationsmyndigheter kommer att ta emot personerna när de anländer till hamnen i Rosslare.

Expressen - 15 minuter sedan

Väg blockerad efter krock

Stopp i Malmötrafiken efter krock mellan två personbilar.Skadeläget är fortfarande oklart..

Expressen - 15 minuter sedan

Drottningens pirr i magen inför nya projektet: ”Mycket nervös”

Som 79-åring arbetar drottning Margrethe för fullt – och inte bara med sina rojalistiska uppdrag.Den 1 december har baletten ”Snödrottningen” premiär. För scenografi och kostym står den danska regenten.

Expressen - 45 minuter sedan

Han högg ihjäl sin egen bror – nu faller domen

Han står åtalad för att ha huggit ihjäl sin egen storebror i en lägenhet i Trollhättan.Åklagaren har yrkat på livstids fängelse för mannen i 30-årsåldern.Under torsdagen faller domen..

Expressen - 1 timme sedan

Kronvittnen utreds: ”Ska löna sig att samarbeta med polisen”

Regeringen vill bryta tystnadskulturen kring kriminella gäng. För att förmå fler människor att vittna tillsätts nu en utredning som bland annat ska analysera ett system med kronvittnen, och om anonyma vittnen ska tillåtas..

Expressen - 1 timme sedan

H&M:s Stefan Perssons fastighetsklipp på Manhattan

Stefan Persson miljardköper på Manhattan.Det är via sitt bolag Ramsbury Invest som H&M:s storägare slagit till och köpt en fastighet i hjärtat av New York..

Expressen - 1 timme sedan

Skokedjans nya satsning – hyr ut i stället för att sälja

Butikskedjan Scorett lanserar nu sin skotuthyrning i ytterligare butiker.Hyr festskorna som du kanske bara använder vid ett tillfälle.– När vi får tillbaka skorna putsas och fräschas de upp av våra skovårdsutbildade säljare, säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen..

Expressen - 2 timmar sedan

Beslutet: Straffbart ge sig på blåljuspersonal

Den 1 januari införs ett nytt brott, sabotage mot blåljusverksamhet. Det blir straffbart att angripa eller på annat sätt störa polis, räddningstjänst eller ambulanssjukvård, om det förhindrar uttryckning eller brottsbekämpande verksamhet.Samtidigt skärps straffet för grovt våld mot tjänsteman..

Expressen - 2 timmar sedan

Stort område avspärrat i Kiruna – beväpnad polis på plats

Stort område i Kiruna har spärrats av och allmänheten uppmanas hålla sig borta av beväpnad polis.Enligt SVT Norrbotten handlar det om ”skarpt läge”..

Expressen - 2 timmar sedan

Två män åtalas för våldtäkt i Folkets park

Vid midnatt på innan nationaldagen i år blev en kvinna våldtagen av två män i ett buskage vid Folkets park i Malmö. Polisen hade bland annat en ledtråd - bilder på de misstänkta. Efter att polisen publicerat bilderna gick männen till polisen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.