News55 > Nyheter

Tuesday, 12 November, 06:52

News55 - 07 nov 19 kl. 12:04

Så sågas förslag på strykt nationalsång i skolanDet är lågstadieelever som i sin musikundervisning inte ska inslag av nationalsånger och psalmer. Skolinspektionens överdirektör Hans Albin Larsson är skeptisk och menar att Skolverket borde ha begripit att förslaget skulle bli kontroversiellt, säger han till Lärarnas tidning. Något som Expressen uppmärksammat. En av dem som tidigare försvarat Nationalsångens plats i undervisningen är den tidigare utbildningsministern Jan Björklund (L). “Du gamla du fria.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Hans Albin Larsson, Skolverket, Lärarnas, Expressen, Nationalsångens, Jan Björklund, MSN, , News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , sågas, förslag, strykt, nationalsångi , skolan
YLE - 16 feb 15 kl. 09:55

Personal kan sägas upp i Jakobstad

Staden Jakobstad utesluter inte att personal kan komma att sägas upp i samband med samarbetsförhandlingarna som enligt ett förslag ska inledas i mars. Yle Österbotten har fått ta del av föredragningslistan inför kvällens möte med Jakobstads stadsstyrelse. Det kan också bli aktuellt att säga upp anställda.

YLE - 23 maj 16 kl. 13:32

Kommunernas självstyre hotas i lagförslag

Det är tveksamt om regeringen följer grundlagen och den kommunala självstyrelsen. Det anser bland andra stadsdirektör Kristina Stenman i Jakobstad om regeringens planer på att temporärt begränsa kommunernas rätt att ingå avtal inom social-och hälsovården innan lagstiftningen kring vårdreformen är klar. Stadsstyrelsen i Jakobstad behandlar ärendet på måndag kväll och ger sitt utlåtande till finansministeriet.

YLE - 24 apr 15 kl. 14:34

Politiker ifrågasätter flytt av Kristinestadselever

Beslutet att placera eleverna från Kristinestads skola i Tjöck under skolrenoveringen kommer att omprövas av stadsstyrelsen. Sari-Milla Ingves (saml) anser att ärendet kräver grundligare utredning. - Det blev många frågetecken efter svenska utbildningsnämndens beslut, skriver Sari-Milla inges i sitt förslag till stadsstyrelsen.

Alliansfritt Sverige - 28 maj 14 kl. 14:24

Snart sågas Björklunds skolförslag innan han ens hinner presentera dem

Det är ju alltid roligt när det går bra för folk. Men för nuvarande folkpartiledaren Jan Björklund gör det ju aldrig det. Efter Björklunds år som skolminister har inte många av hans förslag mottagits väl av experter.

SmålandsPosten - 05 jun 14 kl. 10:00

Ny fritidsgård efterfrågas

Fritidsgården som ligger på Araby tar bara emot ungdomar upp till och med högstadiet. Enligt ett medborgarförslag efterfrågas ytterligare en fritidsgård för gymnasie­ungdomar och kommunen väntas nu se över möjligheterna. Enligt ett medborgar­förslag, inskickat av flera personer, saknas det en fritidsgård för äldre ungdomar på Araby.

SmålandsPosten - 05 jun 14 kl. 10:00

Ny fritidsgård efterfrågas i Araby

Fritidsgården som ligger på Araby tar bara emot ungdomar upp till och med högstadiet. Enligt ett medborgarförslag efterfrågas ytterligare en fritidsgård för gymnasieungdomar och kommunen väntas nu se över möjligheterna. Enligt ett medborgarförslag, inskickat av flera personer, saknas det en fritidsgård för äldre ungdomar på Araby.

SR - 27 aug 14 kl. 03:49

SD:s a-kasseförslag ifrågasätts

Kostnaden för Sverigedemokraternas förslag för a-kassan ifrågasätts från flera håll. Partiledaren Jimmie Åkesson pressades i SVT:s utfrågning kring om det går att lita på Sverigedemokraternas beräkningar..

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 14:52

SD:s a-kasseförslag ifrågasätts


Sverigedemokraternas förslag när det gäller förändrad a-kassa ifrågasattes när partiledaren Jimmie Åkesson deltog i SVT:s partiledarutfrågning i tisdags kväll. Nu kommer också kritik från annat håll. TCO ifrågasätter SD:s kalkyl och anser att den faktiska kostnaden för förändringarna som partiet föreslår i stället är tre miljarder högre.

ÖstersundsPosten - 27 aug 14 kl. 14:52

SD:s a-kasseförslag ifrågasätts

Sverigedemokraternas förslag när det gäller förändrad a-kassa ifrågasattes när partiledaren Jimmie Åkesson deltog i SVT:s partiledarutfrågning i tisdags kväll. Nu kommer också kritik från annat håll. TCO ifrågasätter SD:s kalkyl och anser att den faktiska kostnaden för förändringarna som partiet föreslår i stället är tre miljarder högre.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 14 kl. 14:58

SD:s a-kasseförslag ifrågasätts

Sverigedemokraternas förslag när det gäller förändrad a-kassa ifrågasattes när partiledaren Jimmie Åkesson deltog i SVT:s partiledarutfrågning i tisdags kväll. Nu kommer också kritik från annat håll. TCO ifrågasätter SD:s kalkyl och anser att den faktiska kostnaden för förändringarna som partiet föreslår i stället är tre miljarder högre.

Fler nyheter från News55

News55 - 13 timmar sedan

Då kan posten sluta komma varje dag

Formellt handlar det om att Post- och Telestyrelsen, PTS, fattat beslut om att låta Postnord genomföra försök på att dela ut posten bara varannan dag till hushållen. Tanken är att de ska leda till rejäla besparingar för Postnord. Det saknas inte heller utmaningar för postverksamheten.

News55 - 15 timmar sedan

Här är eldsjälarna som protesterar mot pensionssystemet

Rörelsen heter “Tantpatrullen” som startades av eldsjälen och fattigpensionären Marianne Eriksson. Hon tröttnade på att se väninnor och kvinnor i hennes omgivning kämpa med att få livet att gå ihop och så var rörelsen Tantpatrullen ett faktum. “Vi har över 300 000 fattigpensionärer och 80 procent är äldre kvinnor”, säger Marianne till Newsner.

News55 - Igår: 08:49

Här kostar det tiotusentals kronor om barnen ska träffa tomten

Harrods har beslutat sig för att införa vissa regler för att begränsa antalet barn som får träffa jultomten och komma in till tomteverkstaden. Numera kommer endast kunder som spenderat totalt minst 2 000 pund, motsvarande nära 25 000 kronor, det senaste året i varuhuset att släppas in. Harrods tomteverkstad är en tradition i den brittiska huvudstaden.

News55 - I förrgår: 08:42

Här är det svenska ordet som blivit årets engelska ord

Årets engelska ord är “Climate strike”, vilket kommer från Greta Thunbergs klimatstrejk. Ordet har ökat hundra gånger under 2019, menar ordboken. Ordet har dock formellt funnits sedan 2015, men det är först det senaste året som det verkligen börjat att användas.

News55 - I förrgår: 07:50

Så hyllas Greta Thunberg av rockgrupp

Rockbandet U2 är åter på turné. I samband med turnén tar bandet också upp ämnen som man finner viktiga. I år är det bland annat klimatet och vapenkontroll.

News55 - 08 nov 19 kl. 15:31

Här avslöjas Zlatans nya klubb av misstag

Don Gerber som är chef för MLS berättar om Zlatans framtid i en tv-intervju med ESPN. Något som MSN Sport uppmärksammat: – Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan, som är en av världens största klubbar. Han har slagit flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen.

News55 - 08 nov 19 kl. 09:55

Artisten som misstänks för mord: “Ni tar mig aldrig levande”

  Mannen, en 27-åring greps i lördags i Norrköping under spektakulära former, vilket News55 då rapporterade om. Han är nu häktad. Artisten är sedan tidigare dömd för bland annat grov misshandel och har avtjänat straff för rån och narkotikabrott, skriver MSN.

News55 - 07 nov 19 kl. 15:29

Så straffas liga som blåste pensionärer över hela Sverige

Det är två män och en kvinna som nu döms för att ha stulit från främst äldre pensionärer, rapporterar Expressen. Stölderna som har skett under flera års tid har skett i anslutning till affärer eller nära deras hem. I tingsrättens skrivelse framgår att brotten har präglats av såväl planering som förslagenhet.

News55 - 06 nov 19 kl. 13:17

Här greps svensk med droger för nära 80 miljoner

Den 39-årige mannen ska ha gripits på Sydneys flygplats i Australien under onsdagen, en nyhet som första rapporterades av australienska 9News. Tillslaget handlar om 16 kilo brunt pulver, närmare bestämt metamfetamin. Hur upptäcktes det hela då?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.