UNT > Inrikes

Friday, 22 November, 16:14

UNT - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskapSverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD ändrarsig om , dubbelt, medborgarskap
YLE - 02 feb 17 kl. 17:37

President Niinistö efterlyser debatt om dubbelt medborgarskap

President Sauli Niinistö har uttalat sig om den aktuella frågan om dubbelt medborgarskap. Han tog upp frågan i riksdagen i dag. Niinistö anser att läget har förändrats sedan 2003 då Finland fick en lag om dubbelt medborgarskap.

YLE - 21 feb 17 kl. 13:11

Niinistö om dubbelt medborgarskap i utskottet - "Ingen rök utan eld, men saken har korrigerats"

Försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) tror att den allmänna tidsandan och en mer spänd säkerhetspolitisk situation står bakom enskilda personers misstankar mot anställda med dubbelt medborgarskap inom försvarsmakten. Riksdagens försvarsutskott har hört försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) om begränsade rättigheter för personer med dubbelt medborgarskap inom försvarsmakten. Yle rapporterade i slutet av januari att försvarsmakten har lagt personer med dubbelt medborgarskap under specialuppsikt.

HBL - 28 nov 12 kl. 07:04

TS: Allt fler har dubbelt medborgarskap

Antalet personer med dubbelt medborgarskap växer snabbt i Finland, skriver Turun Sanomat.I fjol fanns det 60 000 personer med dubbelt medborgarskap. Det är 38 000 fler än 2003 då dubbelt medborgarskap blev möjligt.

Sydsvenskan - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter. – Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sveri.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter. – Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sveri.

GöteborgsPosten - 07 nov 19 kl. 11:55

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar.

YLE - 21 aug 14 kl. 17:08

Finland kan skärpa villkoren för dubbelt medborgarskap

Finns det skäl att skärpa villkoren för utlänningar att beviljas dubbelt medborgarskap i Finland? Den frågan begrundar inrikesminister Päivi Räsänen (KD) som bäst. Orsaken är veterligen att speciellt de ryskfinländska medborgarskapen ökar snabbt.

YLE - 29 jan 17 kl. 11:41

Finnair: Personer med dubbelt medborgarskap får resa till USA på vissa villkor

Avresa till USA är tillåtet för passagerare med dubbelt medborgarskap om de har sina finländska resedokument i ordning, säger man på Finnair. Med dubbelt medborgarskap avses här en person som har både finländskt medborgarskap och medborgarskap i ett av de sju länder där medborgarna drabbats av president Donald Trumps förbud mot inresa i USA, säger chefen för Finnairs mediekontakter, Päivyt Tallqvist. - Finnair följer de påbud som den internationella luftfartsorganisationen IATA har utfärdat, säger Tallqvist.

YLE - 31 jan 17 kl. 16:03

FNB: Försvarsminister Niinistö förnekar begränsningar för dubbelt medborgarskap

Försvarsminister Jussi Niinistö tillbakavisar uppgifterna om att försvarsmakten skulle vilja sätta stopp för värnpliktiga med dubbelt medborgarskap. Niinistö säger till nyhetsbyrån FNB att Finland inte på något sätt inför begränsningar för personer inom Försvarsmakten som har dubbelt, finskt och ryskt, medborgarskap. Försvarsministern befarar att det kan handla om desinformation som avsiktligt har planterats i ett trovärdigt (Yle) massmedium.

YLE - 29 jan 17 kl. 16:32

USA:s ambassad: Inga visum om man har dubbelt medborgarskap

USA:s ambassad i Helsingfors uppmanade på söndagen personer med dubbelt medborgarskap i de sju länder som belagts med inreseförbud att inte försöka få visum till USA till vidare. Enligt Helsingin Sanomat finns det cirka 11 000 personer i Finland som har både finskt medborgarskap och medborgarskap i Irak, Iran, Jemen, Libyen, Somalia, Sudan och Syrien. På ambassadens webbplats står det att man inte ska betala några visumavgifter eller avtala om handläggningsbesök tills vidare om man har medborgarskap i de här länderna eller dubbelt medborgarskap.

Fler nyheter från UNT

UNT - 45 minuter sedan

Ryskt statsfartyg kränkte Sveriges gräns

Ett ryskt statsfartyg har tagit sig in på svenskt vatten väster om Göteborg utan tillstånd, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande..

UNT - 1 timme sedan

Statsvetare: Opinionstapp hotar inte Löfven

Socialdemokraterna kommer att fortsatta tappa väljare..

UNT - 1 timme sedan

Åklagaren: Framkommit uppgifter i förhör

En 22-årig man som misstänks ha mördat en 17-årig flicka från Uddevalla häktades på fredagen..

UNT - 1 timme sedan

Sexårige pojken funnen vid liv

Den sexårige pojken som saknats på Öland har hittats och är vid liv, uppger Missing People..

UNT - 1 timme sedan

Väljartappet i fokus på S partistyrelsemöte

Socialdemokraterna måste kunna visa på resultat i kampen mot gängkriminaliteten och ha "fortsatt kontroll" på migrationen, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) i samband med partistyrelsemötet..

UNT - 1 timme sedan

V nobbar SD-invit om invandrad arbetskraft

Vänsterpartiet säger nej på förhand till Sverigedemokraternas invit att sätta sig med SD för att hitta sätt att begränsa invandringen av arbetskraft..

UNT - 1 timme sedan

TT-FLASH: Pojken hittad vid liv

Den sexårige pojke som varit försvunnen på Öland har hittats vid liv, bekräftar organisationen Missing People..

UNT - 1 timme sedan

Misstänkt för dubbelmord i Arlöv kvar i häkte

En 76-årig man som är misstänkt för att ha mördat ett äldre par i Arlöv ska sitta fortsatt häktad i ytterligare två veckor, enligt ett beslut i Malmö tingsrätt..

UNT - 2 timmar sedan

Man häktas för mord på försvunnen 17-åring

En 22-årig man som misstänks ha mördat en 17-årig flicka från Uddevalla häktas, meddelar tingsrätten..

UNT - 2 timmar sedan

Försökte köra på polis – får fängelse

En narkotikapåverkad man och hans flickvän var på väg hem i bil när de fick syn på en trafikkontroll med polis på vägbanan i Malmö..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.