Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 20 November, 21:23

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskapSverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter. – Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sveri.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
SVT Nyheter, Sveri

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD ändrarsig om , dubbelt, medborgarskap
YLE - 02 feb 17 kl. 17:37

President Niinistö efterlyser debatt om dubbelt medborgarskap

President Sauli Niinistö har uttalat sig om den aktuella frågan om dubbelt medborgarskap. Han tog upp frågan i riksdagen i dag. Niinistö anser att läget har förändrats sedan 2003 då Finland fick en lag om dubbelt medborgarskap.

YLE - 21 feb 17 kl. 13:11

Niinistö om dubbelt medborgarskap i utskottet - "Ingen rök utan eld, men saken har korrigerats"

Försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) tror att den allmänna tidsandan och en mer spänd säkerhetspolitisk situation står bakom enskilda personers misstankar mot anställda med dubbelt medborgarskap inom försvarsmakten. Riksdagens försvarsutskott har hört försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) om begränsade rättigheter för personer med dubbelt medborgarskap inom försvarsmakten. Yle rapporterade i slutet av januari att försvarsmakten har lagt personer med dubbelt medborgarskap under specialuppsikt.

HBL - 28 nov 12 kl. 07:04

TS: Allt fler har dubbelt medborgarskap

Antalet personer med dubbelt medborgarskap växer snabbt i Finland, skriver Turun Sanomat.I fjol fanns det 60 000 personer med dubbelt medborgarskap. Det är 38 000 fler än 2003 då dubbelt medborgarskap blev möjligt.

Sydsvenskan - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter. – Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sveri.

UNT - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter..

GöteborgsPosten - 07 nov 19 kl. 11:55

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar.

YLE - 21 aug 14 kl. 17:08

Finland kan skärpa villkoren för dubbelt medborgarskap

Finns det skäl att skärpa villkoren för utlänningar att beviljas dubbelt medborgarskap i Finland? Den frågan begrundar inrikesminister Päivi Räsänen (KD) som bäst. Orsaken är veterligen att speciellt de ryskfinländska medborgarskapen ökar snabbt.

YLE - 29 jan 17 kl. 11:41

Finnair: Personer med dubbelt medborgarskap får resa till USA på vissa villkor

Avresa till USA är tillåtet för passagerare med dubbelt medborgarskap om de har sina finländska resedokument i ordning, säger man på Finnair. Med dubbelt medborgarskap avses här en person som har både finländskt medborgarskap och medborgarskap i ett av de sju länder där medborgarna drabbats av president Donald Trumps förbud mot inresa i USA, säger chefen för Finnairs mediekontakter, Päivyt Tallqvist. - Finnair följer de påbud som den internationella luftfartsorganisationen IATA har utfärdat, säger Tallqvist.

YLE - 31 jan 17 kl. 16:03

FNB: Försvarsminister Niinistö förnekar begränsningar för dubbelt medborgarskap

Försvarsminister Jussi Niinistö tillbakavisar uppgifterna om att försvarsmakten skulle vilja sätta stopp för värnpliktiga med dubbelt medborgarskap. Niinistö säger till nyhetsbyrån FNB att Finland inte på något sätt inför begränsningar för personer inom Försvarsmakten som har dubbelt, finskt och ryskt, medborgarskap. Försvarsministern befarar att det kan handla om desinformation som avsiktligt har planterats i ett trovärdigt (Yle) massmedium.

YLE - 29 jan 17 kl. 16:32

USA:s ambassad: Inga visum om man har dubbelt medborgarskap

USA:s ambassad i Helsingfors uppmanade på söndagen personer med dubbelt medborgarskap i de sju länder som belagts med inreseförbud att inte försöka få visum till USA till vidare. Enligt Helsingin Sanomat finns det cirka 11 000 personer i Finland som har både finskt medborgarskap och medborgarskap i Irak, Iran, Jemen, Libyen, Somalia, Sudan och Syrien. På ambassadens webbplats står det att man inte ska betala några visumavgifter eller avtala om handläggningsbesök tills vidare om man har medborgarskap i de här länderna eller dubbelt medborgarskap.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

IS tar på sig attack i Mali

En gren av terrorrörelsen IS har tagit på sig ansvaret för måndagens dåd i Gaoregionen i nordöstra Mali som dödade 30 regeringssoldater, enligt ett uttalande. I bakhållet skadades ytterligare ett dussintal soldater, uppger landets militär. Attentatet mo.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ny dust för demokrater som vill utmana Trump

Personangrepp och bråk om vem som har bäst sjukförsäkringsförslag är att vänta. I skuggan av kongressens riksrättsutredning möts tio demokratiska presidentaspiranter för tv-debatt. I kulisserna väntar ytterligare två möjliga Trumputmanare.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Efter hånglet – dumpar brevskrivaren

Trots flera romantiska utflykter valde Pelle Hansson Edh bort Anna Jonsson i "Bonde söker fru". – Jag måste gå på min magkänsla, säger mjölkbonden i programmet. Redan under förra veckans avsnitt var Josefin Bertelsen skeptisk till om hon skulle vara kva.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Italienska favoriter: Välj rätt vin till rätt ost

Andreas Grube ger dig tipsen som förgyller middagen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dofter som triggar en vällusting som jag

När de levande årstidernas dofter har dunstat får man fixa till luktintrycken själv..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man döms till fängelse för trippelvåldtäkt

I somras våldtogs en kvinna i Uppsala tre gånger på en och samma kväll. Nu döms en man i 35-årsåldern till fyra och ett halvt års fängelse för våldtäkterna, skriver SVT. Kvinnan och den nu dömda mannen träffades på en bar i slutet av sommaren.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tårgas mot oppositionella i Zimbabwe

Kravallpolis har använt batonger, tårgas och vattenkanoner mot oppositionella i Zimbabwes huvudstad Harare. Hundratals anhängare till det största oppositionspartiet MDC hade under onsdagen samlats vid partihögkvarteret när polisen omringade och gick til.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Assistent gömde knark hos rullstolsburen

En man i 25-årsåldern döms till fängelse för innehav av stora mängder narkotika och automatvapen. Narkotikan och vapnen gömde mannen hemma hos en rullstolsburen brukare som han arbetade som assistent till, rapporterar SVT. Av en slump besökte polisen de.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Här hittar du julstämningen redan till helgen

Nu knackar julen på porten! Vi listar några juliga evenemang i Landskrona..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Förtalsmålet mot Cissi Wallin upp i rätten

Kolumnisten och debattören Cissi Wallin pekade ut journalisten Fredrik Virtanen som våldtäktsman i sociala medier hösten 2017. För namngivningen åtalades hon för grovt förtal. Nu tas fallet upp i Stockholms tingsrätt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.