Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 14 November, 22:36

Kristianstadsbladet - 07 nov 19 kl. 11:38

Symfonikernas stora utmaningNär Christianstad Symfoniker på söndag framför balettmusiken ur Prokofievs ”Romeo & Julia” står orkestern inför en stor utmaning. ”Tekniskt är det bland det svåraste vi har gjort”, säger den konstnärlige ledaren Patrik Dahlbom..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Christianstad Symfoniker, Prokofievs Romeo, Patrik Dahlbom

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Symfonikernasstora , utmaning
Expressen - 7 timmar sedan

AP7-höjdaren om det nya fondtorget: ”En utmaning”

PPM-utredningen ”Ett bättre premiepensionssystem” föreslår ett kraftigt minskat fondtorg som helt kontrolleras av en ny statlig myndighet.– En stor utmaning förstås, kommenterar Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning i AP7, i programmet Di TV Hållbart näringsliv..

Cornucopia - 28 jun 16 kl. 15:05

Stefan Löfven: EU behöver förbättras - enorm utmaning

Statsminister Stefan Löfven (notera korrekt stavning, Utbildningsdepartementet) har skaffat Twitter. I sin första tweet konstaterar han att EU behöver förbättras, vilket är en stor utmaning. Kort sagt menar den EU-fientlige Stefan Löfven att EU har stora brister.

News55 - 08 maj 17 kl. 13:47

Utmaning: Kan Sveriges politiker leva på en pensionärs inkomst?

“Här är mitt kuvert och innehållet, 609 kronor som ska räcka till 3 mål mat om dagen + resor + alla aktiviteter och utmaningar jag kommer att få. Bara att få kuvertet har satt igång många tankar hos mig.” Det skriver Lotten Sunna, socialförsäkringspolitisk talesperson för Feministiskt Initiativ, på sin blogg.

Sydsvenskan - 13 okt 11 kl. 09:02

Rikard Norlings tuffa utmaning

Grafik: Klas Johansson
Här är Rikard Norlings fotbollspussel. På fem dagar ska MFF­tränaren leverera tre startelvor. - En utmaning, säger Rikard Norling.

BT - 23 nov 11 kl. 15:00

"En spännande utmaning"

Magnus Haglund är klar för norska Lilleström. Han presenterades på en presskonferens i dag. - En spännande utmaning, säger tränaren till BT.

Kristianstadsbladet - 12 okt 12 kl. 09:44

Jasons nya utmaning - en barnbok

Foto: Bosse Nilsson
Wanås har utsett vilka som ska göra nästa års barnbok; konstnär Maria Bajt och musiker Jason Diakité. ?Jag tycker om att testa nya saker?

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 09:05

Ny utmaning väntar Bergevi

De första ATP-poängen i singel är inspelade. I morgon kväll tar Filip Bergevi nästa kliv i karriären ? debut i Stockholm Open.

Expressen - 12 jan 13 kl. 17:13

Rolf Lassgård: "Var en otrolig utmaning"

Rolf Lassgård och Helena af Sandberg är aktuella i dramaserien "En pilgrims död" som handlar om mordet på Olof Palme och som baseras på Leif GW Perssons trilogi "Välfärdsstatens fall". Men det var ingen lätt utmaning för någon av de inblandade. - Det var en otrolig utmaning om skådespelare.

YLE - 22 maj 13 kl. 10:41

Fler äldre utmaning för räddningsverket

Västra Nylands räddningsverk ser många utmaningar för sin verksamhet i Västnyland, säger brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk. Spela upp klipp på ArenanVästra Nylands räddningsverk är just nu ute och träffar folk för att pratar om servicenivån och hur den förändras. När räddningsverket ser över serviceplanen för regionen är utmaningarna många enligt brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk.

YLE - 22 maj 13 kl. 11:36

Äldre invånare en utmaning för räddningsverket

Västra Nylands räddningsverk ser många utmaningar för sin verksamhet i Västnyland, säger brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk. Spela upp klipp på ArenanVästra Nylands räddningsverk är just nu ute och träffar folk för att pratar om servicenivån och hur den förändras. När räddningsverket ser över serviceplanen för regionen är utmaningarna många enligt brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Stina Wollters verklighetsnära energi berör

Kulturjournalisten Tomas Polvall tog sig förra helgen till Landskrona för att vara med om Stina Wollters vernissage. Sällan har han mött en så lång kö till en utställning, inte heller är det ofta han möter så mycket positiv stämning i en konsthall. .

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Kärlekens sorg fint porträtterad

Kärlek. Finns det något svårare att skriva om? Allt verkar sagt, alla beskrivningar är nära att falla i schablonträsket..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Den nyckfulla framtid är vår

Vindar, temperatur, nederbörd, sällsamma fenomen i starka bilder. Meteorolog Martin Hedbergs lugna genomträngande ord. Recensenten Kjell Andersson bugar..

Kristianstadsbladet - Igår: 06:00

Mandelmanns serverar juliga tips i tv-rutan

Med en vecka kvar till julafton bjuder Marie och Gustav Mandelmann på juliga tips i tv-rutan. Årets version av Mandelmanns jul har italienskt tema men innehåller även en ovanligt djurrik julkrubba..

Kristianstadsbladet - Igår: 13:00

Större intresse för Tokarczuk än för Handke

Titlar av årets Nobelpristagare finns äntligen åter i handeln. Men hur påverkar debatten kring Peter Handkes ställningstaganden i Balkankriget nyfikenheten på hans litteratur?.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 12:08

Marianne Mörck blir årets julvärd i SVT

Marianne Mörck blir årets julvärd i SVT, meddelar kanalen vid en presskonferens i tv-huset i Stockholm..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:30

Bildspel: Minns du julvärdarna?

I dag presenterar SVT vem som får äran att tända ljuset lagom till Kalle Anka på julafton. Traditionen med SVT:s julvärd börjar bli lika förknippad med svensk julafton som tjuren Ferdinand och Karl-Bertil Jonsson. Se den långa raden av julvärdar i vårt bildspel..

Kristianstadsbladet - 11 nov 19 kl. 13:25

Gravid tonåring i centrum i Avallones nya

Silvia Avallones böcker skildrar ett Italien i kris och upplösning. I den nya romanen ”Där livet är fullkomligt” frilägger hon smärtpunkterna i den italienska synen på moderskap, barnlöshet, kön och klass. Thomas Kjellgren läser en drabbande och trovärdig berättelse med den unga, gravida Adele i centrum..

Kristianstadsbladet - 11 nov 19 kl. 08:20

De programleder årets "Musikhjälpen"

Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg är årets programledare i P3:s "Musikhjälpen". Den 9 december kliver de in i en glasbur i Västerås för att uppmärksamma årets tema: "Sex är inte ett vapen"..

Kristianstadsbladet - 11 nov 19 kl. 09:40

Här är Wanås konstnärer nästa år

Redan den sista februari öppnar Wanås sin konstsäsong, och i maj är det dags för internationella utblickar när årets sommarutställning fokuserar på naturen och det meditativa. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.