Jönköpingsnytt > Nyheter

Friday, 22 November, 03:23

Jönköpingsnytt - 07 nov 19 kl. 11:14

Nu blir det enklare att vaccinera sigNu har ett apotek i Jönköping blivit först i staden med att erbjuda vaccinering.
– Vi hoppas på ett jättestort genomslag, säger Charlotte Svensson, regionchef på Adxto Care.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Jönköping, Charlotte Svensson, Adxto Care

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu blir det enklareatt , vaccinerasig
YLE - 31 mar 17 kl. 03:57

Risk för mässling också i Finland - "oansvarigt att inte vaccinera sina barn"

Över 500 fall av mässling upptäcktes i Europa i januari i år och det tros finnas minst lika många insjuknade i februari, men de exakta uppgifterna är inte klarställda. Immuniteten mot mässling i Europa har minskat och det kan även finnas risk för en mässlingsepidemi i Finland. I Finland är MPR-vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund en rekommendation för alla och målet är att 95 procent av befolkningen skulle vara vaccinerade mot mässling.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Många vill vaccinera sig på CSK

Foto: Bosse Nilsson
Det är många som vill vaccinera sig mot den annalkande influensan. Nu är det bara två chanser kvar för riskgrupperna att vaccinera sig gratis hos infektionskliniken på CSK.
Där har man under hösten öppet hus vid fem tillfällen, för att ge gratis vaccineringar åt dem som verksamheten anser bör vaccinera sig: personer över 65 år, gravida samt personer med vissa sjukdomar som klassas som riskgrupper.

YLE - 26 jan 16 kl. 04:02

Inte ännu för sent att vaccinera sig mot influensan

På Institutet för hälsa och väldfärd THL är man rädd för att hundratusentals doser influensavaccin blir oanvända också i år. Myndigheten påpekar att många finländare inte inser att de har rätt att vaccinera sig gratis. Det behöver inte heller vara för sent att ta vaccinet fastän svininfluensan redan har börjat sprida sig.

YLE - 09 jan 13 kl. 10:01

Säsongsinfluensa knackar på dörren, få vill vaccinera sig

Säsongsinfluensa har inte ännu slagit till i Finland som den gjort i Norge, men influensafallen ökar för varje vecka. Det är en tidsfråga innan den årliga influensaepidemin är här, varnar Institutet för hälsa och välfärd, THL. Enligt THL anländer influensavågen till Finland ännu i januari.

YLE - 09 jan 13 kl. 11:34

Säsongsinfluensan knackar på dörren, få vill vaccinera sig

Säsongsinfluensan har inte ännu slagit till i Finland som den gjort i Norge, men influensafallen ökar för varje vecka. Det är en tidsfråga innan den årliga influensaepidemin är här, varnar Institutet för hälsa och välfärd, THL. Enligt THL anländer influensavågen till Finland redan i januari.

YLE - 01 dec 16 kl. 05:31

THL: Vågspel att inte vaccinera sina barn

Att inte vaccinera sina barn är att spela hasard, säger Ulpu Elonsalo som är sakkunnig läkare på THL. På tisdag besökte Elonsalo Malmska i Jakobstad för ett möte med vårdpersonalen. Stora grupper barn i Jakobstadsområdet står utan vaccinationsskydd.

YLE - 01 dec 16 kl. 05:31

THL i Jakobstad: Vågspel att inte vaccinera sina barn

Att inte vaccinera sina barn är att spela hasard, säger Ulpu Elonsalo som är sakkunnig läkare på THL. På tisdag besökte Elonsalo Malmska i Jakobstad för ett möte med vårdpersonalen. Stora grupper barn i Jakobstadsområdet står utan vaccinationsskydd.

Sydsvenskan - 12 jul 11 kl. 23:31

38?000 scouter uppmanas att vaccinera sig

Foto: Thomas Löfqvist
Utbrott av mässling största hotet mot World Scout Jamboree utanför Kristianstad.
??Eftersom det är en av de mest smittsamma sjuk­domar som finns är det en självklar uppmaning, säger Anna Elmerfeldt-Wallinder, en av de ansvariga för sjukvårdsberedskapen under det tolv dagar långa världsscoutlägret.

Expressen - 03 jan 11 kl. 13:39

Folk uppmanas att vaccinera sig i år igen

Äldre, överviktiga eller sjuka personer uppmanas att vaccinera sig mot svininfluensan - även om de gjorde det förra året. - Eftersom vi inte kan garantera till hundra procent att vaccinet fortfarande hjälper så råder vi de som tillhör riskgrupper att vaccinera sig i år igen, säger statsepidemiologen Annika Linde..

YLE - 15 jul 14 kl. 06:09

Inte för sent att vaccinera sig mot TBE

För andra året i rad stannar Skärgårdsdoktorns fästingbuss på Narinkens torg under sin sommarturné. I bussen kan man vaccinera sig mot den fästingburna virussjukdomen TBE. Det har varit mycket uppskattat av kunderna, berättar sjuksköterska Niina Kämppi.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 06:30

Fler behöver vaccinera sig

Foto: TT
Influensan är på ingång och snart startar årets kampanj för att försvåra en epidemi genom att få allt fler att vaccinera sig.
21 oktober drar årets influensakampanj igång i Sverige. Den riktar sig till alla som är över 65 år, är gravida eller har kroniska sjukdomar.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Kinnvall: "Grymt skönt och starkt"

HV71 gjorde en stark slutforcering och hämtade upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden mot Djurgården innan Emil Johansson avgjorde. Ett av målen i upphämtningen gjordes visserligen i powerplay, men det finns fortsatt ett frågetecken runt lagets spel i numerärt överläge.
– Spelet som helhet har blivit bättre, säger Johannes Kinnvall, till Jnytt.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

HV:s matchvinnare: "Bockar och bugar"

Emil Johansson blev matchhjälte för HV71 när han satte dit 4-3 i förlängningen. Målet kom efter en fin aktion av Anthony Camara som drev upp anfallet och hittade Johanssons, vars avslut satt perfekt.
– Det är bara att bocka och buga, säger Johansson, till Jnytt.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Första segern för säsongen för Månsarp

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

HV71 vann efter makalös upphämtning

HV71 hade tre raka segrar. Djurgården hade fem raka förluster.
HV71 ville förlänga sin svit – Djurgården ville bryta sin.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Miljardsatsning ska göra området tryggare

Bostadsområdet Råslätt ska byggas om och rustas upp. Bostadsbolaget Vätterhem vill göra allt de kan för att få bort området från Polisens lista över utsatta områden senaste år 2023.
– Det är en jättetuff utmaning, säger Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth till Jnytt.

Jönköpingsnytt - 8 timmar sedan

Polis misshandlad vid ingripande

En man blev aggressiv mot en polis i samband med att han skulle tas in för vård.
.

Jönköpingsnytt - 10 timmar sedan

Näringslivsmässa som skapar jobb

Runt 100 företagare tog emot cirka 1500 ingenjörsstudenter på näringslivsdagen Karriärum under onsdagen. En mässa där alla hade ett gemensamt mål: Att hitta en perfekt matchning.
– Företagen som är här har med sig färdiga praktikplatser och extrajobb, säger Jesper Johnsson, projektkoordinator vid Tekniska Högskolan.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

18:50: Tar HV71 fjärde raka? Följ HV-DIF

HV71 har tre raka segrar i SHL och går på torsdagskvällen för en ny trepoängare. Laget spelar hemma mot Djurgårdens IF som kommer till match med fem raka förluster i SHL. Bryts trenderna ikväll eller fortsätter lagen i samma resultatspår?

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Nyhetsminuten – torsdag 21 november

Nyhetsminuten ger dig de senaste händelserna och snackisarna i Jönköping, sammanfattade på en minut. Podden släpper nya avsnitt fem dagar i veckan, från måndag till fredag.
.

Jönköpingsnytt - 12 timmar sedan

Då fortsätter arbetet med höghushotellet

Det planerade arbetet med höghushotellet i Jönköping har blivit försenat. Bland annat på grund av sprickbildning i intilliggande hus. Nu meddelar kommunen att arbetet snart kan dra igång.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.