Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 22:15

Affärsvärlden - 07 nov 19 kl. 11:18

Nedskruvade prognoser för euroområdetEU-kommissionen reviderade på torsdagen ned sin prognos för tillväxten i euroområdet till 1,1 procent i år och 1,2 procent nästa år..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedskruvade, prognoserför , euroområdet
DI - 14 maj 19 kl. 09:25

ECB-ledamot: Euroområdet avviker inte från centralbankens prognoser

Ekonomin i euroområdet har inte avvikit från ECB:s prognoser vilket innebär att det inte finns någon anledning att ändra den penningpolitiska hållningen..

Affärsvärlden - 15 mar 13 kl. 11:01

Fitch sänker BNP-prognoser för euroområdet

Kreditvärderingsinstitutet Fitch sänker sina BNP-prognoser för euroområdet till -0,5 procent för 2013 och till +1,0 procent för 2014..

Ekonomistas - 18 nov 13 kl. 08:57

Penningpolitiken i Sverige jämfört med den i euroområdet, Storbritannien och USA

Är penningpolitiken i Sverige expansiv (stimulerar ekonomin och inflationen) eller kontraktiv (bromsar ekonomin och inflationen)? Riksbanken hävdar att den är expansiv, eftersom styrräntan, nu på 1 procent, är historiskt låg. Men en historisk jämförelse är knappast relevant, eftersom vi sedan 90-talet har haft en global trend mot lägre räntor.

YLE - 06 jul 15 kl. 09:55

”Andra länder följer inte Grekland ut ur euroområdet”

Det är sannolikt att Grekland lämnar euroområdet, säger Nordeas chefsanalytiker Jan von Gerich. Om så sker tror han att andra länder inte kommer att följa Grekland exempel. - Bankerna är stängda och pengarna håller på att ta slut.

HBL - 29 jul 13 kl. 18:44

Större tillit till euroområdet

Investerarnas tilltro till att euroområdet håller ihop har ökat betydligt, visar en undersökning som offentliggjordes på måndagen. Enkäten som är gjord av Sentix visar att omkring 24 procent av investerarna tror att minst ett land kommer att lämna valutaunionen under det kommande året. För ett år sedan var motsvarande andel 73 procent.

YLE - 31 jul 13 kl. 13:34

Färre arbetslösa inom euroområdet

Antalet arbetslösa inom euroområdet har minskat för första gången på två år. Det här kan vara ett tecken på att eurozonen är på väg ut ur recessionen. Enligt EU:s statistikbyrå Eurostat fanns det 24 000 färre arbetslösa inom eurozonen i juni, jämfört med månaden innan.

HBL - 29 nov 13 kl. 15:04

Deflationsoron skingrades i euroområdet

Inflationsökning i november skingrar oro för deflation i eurozonen.Inflationen i euroområdet ökade till 0,9 procent i november, uppger EU:s statistikmyndighet Eurostat. I oktober låg den på 0,7 procent.

YLE - 25 feb 14 kl. 19:14

Finlands ekonomi släpar långt efter EU och euroområdet

− Det sista kvartalet under fjolåret var mycket dåligt ekonomiskt för Finland och den inhemska efterfrågan är rätt svag samtidigt som den finländska exporten inte har vuxit sig så stark som genomsnittet i Europa, säger EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn. Rehn ser det som ett tecken på att Finland har problem med sin konkurrenskraft, med landets industriella struktur och med hållbarheten i den offentliga ekonomin. − Det finns ingen enkel lösning men det är mycket viktigt att Finlands ekonomiska situation stärks, säger Rehn till Yle Nyheter.

DI - 05 jan 15 kl. 12:37

Euroområdet rustade för grekiskt farväl

Både Grekland och euroområdet står bättre rustade för ett utträde ur euroområdet i dag än 2012. Men det är inte självklart att landet lämnar EMU även om Syriza vinner nyvalet..

DI - 31 okt 17 kl. 11:20

Arbetslösheten i euroområdet den lägsta sedan 2009

Arbetslösheten i euroområdet uppgick till 8,9 procent i september, jämfört med reviderade 9,0 procent i augusti (9,1). Det var den lägsta nivån för arbetslösheten i euroområdet sedan januari 2009 Det visar statistik från Eurostat..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

SCB bryter med Evry efter statistikskandal

Efter statistikskandalen kring felaktiga arbetslöshetssiffror bryter SCB med konsultfirman Evry. Data ska nu samlas in av SCB – dock med vissa begränsningar..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Spänd väntan inför Disney+ på Wall Street

De amerikanska börsterminerna rörde sig måttligt inför börsöppningen på tisdagen, samtidigt som börserna i Europa mestadels klättrat högre under dagen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Från James Bond till nättaxi

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

EU godkänner Telias köp av Bonnier Broadcasting

EU-kommissionen godkände på tisdagen Telias köp av Bonnier Broadcasting, där TV4 ingår, på vissa villkor. Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Oscar Properties visar vinst, men omsättningen rasar

Bostadsutvecklaren vänder till vinst för kvartalet, vilket förklaras av vinster vid försäljningen av 50 procent av projektfastigheten Helix..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Carngie tror på lättnadsrekyl för gamingbolaget

Gamingbolaget Paradox tredje kvartal kom in under marknadens förväntningar sett till såväl omsättning som rörelsevinst. Men rapporten var samtidigt mycket bättre än befarat och givet aktiens svaga utveckling sedan i somras kan den komma att stiga 5-10 procent under tisdagen. Det skriver Carnegie i en not efter morgonens rapportsläpp..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Teliaaktien klättrar efter TV4-beskedet

Stockholmsbörsen låg på plus vid lunchtid på tisdagen i linje med börserna på kontinenten, efter en lite svajig indexutveckling under morgonen..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

SAS utklassar konkurrenterna - upp 45 procent på två veckor

SAS har klättrat kraftigt sedan bolaget i förra veckan höjde sin guidning för helåret, på grund av stark passagerartrafik..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Förvaltningsrätten avslår Global Gamings överklagan

Förvaltningsrätten avslår Global Gamings överklagan av Spelinspektionens beslut att återkalla Global Gamings dotterbolag Safeents licens för att tillhandahålla vadhållning och kommersiellt onlinespel..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Stannar smällen vid aktieägarna?

KOMMENTAR Hyperexpansiva Oscar Properties blev på goda meriter symbol för Stockholms bostadsrättsrally. Att projektören nu tvärbromsar i elfte timmen är sunt och räddar förhoppningsvis lägenhetsköpare, leverantörer, banker och – kanske – högrisklånen. För aktieägare är läget inte långt från nattsvart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.