Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 08:13

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 11:00

Kaoset i offentlig sektor: ”Bränner skattekronor”Senaste tidens problem med leveranser av vårdmaterial har riktat allmänhetens uppmärksamhet mot offentliga upphandlingar. Nu visar en ny granskning på ett djupgående kaos i sektorn. Det skriver Dagens Industri, som talat med experter. ”Jag skulle inte påstå att det är förvånande att det här sker. Jag tror att man hade kunnat komma fram till något betydligt mindre förödande än vad som blev”, svarar Anders Hemberg, vd på Decimalen, ett företag specialiserad på inköp inom offentlig och privat sektor, på frågan om höstens vårdkaos.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens Industri,  Anders Hemberg, Decimalen, Finhammar, Effso, Lagen, Offentlig Upphandling, LOU, Svenskt Näringsliv, Per Finhammar, Kaoset, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaoseti , offentlig, sektor, Bränner, skattekronor
PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 07:54

Sektor: Här är de mest köpvärda IT-konsulterna

Konsultfirman Acando fortsätter att uppvisa en hög tillväxttakt men löneinflation och andra satsningar gör att lönsamheten inte riktigt hänger med. På sikt kommer dock nuvarande satsningar att innebära skördetid för bolaget och tidningens köpråd behålls. Kursnedgången i konsultmäklaren Ework på 20 procent den senaste månaden skapar ett bra köptillfälle för den som är lite mer långsiktig och Börsveckan bedömer att bakslaget med rapporten för det tredje kvartalet troligtvis bara handlar om ett hack i kurvan.

IT24 - 14 feb 14 kl. 15:28

Cygates vänner på Friends


Cygatedagarna är tre dagar fyllda med kunskapsseminarier för bolagets kunder inom privat och offentlig sektor..

IDG - 14 feb 14 kl. 15:28

Cygates vänner på Friends

Cygatedagarna är tre dagar fyllda med kunskapsseminarier för bolagets kunder inom privat och offentlig sektor..

BT - 16 mar 14 kl. 22:03

EU-vänner i Serbien mot valseger

EU-vänliga SNS väntades få omkring hälften av rösterna i söndagens parlamentsval i Serbien. Ett medlemskap i unionen betraktas av många som ett botemedel för att få Serbien på fötter, säger statsvetare. Serbiens progressiva parti (SNS) var förhandstippat som segrare inför söndagens parlamentsval - och fick omkring 50 procent av rösterna enligt en prognos gjord av mätinstitutet Cesid en timme efter vallokalernas stängning, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

YA - 27 sep 14 kl. 04:05

Känner du entreprenören?

Foto: Robin Nordlund / TT /
Kan du på rak arm räkna upp tio svenska entreprenörer av internationellt snitt?
Ingvar Kamprad? H&M-familjen Persson?

BT - 16 apr 13 kl. 08:40

Svenskar i Boston berättar om kaoset

Flera svenskar bevittnade kaoset när minst tre dog och över 100 skadades i går under Boston Marathon. Svenska UD uppmanar svenskar som befinner sig i Boston att ta kontakt med anhöriga. - Det är viktigt att man lyssnar på och följer råd från de lokala myndigheterna.

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 06:46

Kvinna fick identiteten röjd i offentlig handling

En kvinna, boende i Tingsryds kommun, har fått sina personuppgifter röjda i en offentlig handling hos Länsstyrelsen i Kronoberg. Uppgifter som borde ha varit sekretessbelagda då kvinnan har skyddad identitet. Kvinnans identitetsuppgifter figurerar i handlingar som polisen i Blekinge har upprättat och skickat till Länsstyrelsen i Kronoberg.

YLE - 26 okt 16 kl. 10:03

Man misstänkt för incest erkänner

Den man som misstänks för incest i Uleåborg erkänner dådet, säger mannens advokat Kari Eriksson. Enligt Eriksson kommer mannen att erkänna de brott som hans dotter anklagar honom för. Rättegången mot mannen inleds under onsdagen i Uleåborgs tingsrätt.

Expressen - 15 jul 12 kl. 14:36

Moores barn trötta på kaoset: "Är krävande"

Demi Moores barn ­vänder henne ryggen. Skådespelerskans döttrar har tröttnat på kaoset efter uppbrottet från Ashton Kutcher. - De känner att de behöver lite distans, säger en källa till Radar Online..

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 05:30

Kaoset tilltar igen

Det var ord och inga visor när Ukrainas president Viktor Janukovytj på onsdagskvällen rusade till parlamentet för ett möte med sin partigrupp, Regionpartiet, bakom stängda dörrar. Inga utomstående släpptes in, men tonläget hördes även utanför den tjocka dörren.Efteråt berättade källor inom Regionpartiet för ukrainska medier att presidenten inte bara hade varit högljudd och svurit för att få parlamentsledamöterna att rösta som han ville.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 minuter sedan

Minister: Ryssland har utnyttjat Swedbank

Estlands finansminister hävdar i en Dagens industri-intervju att rysk säkerhetstjänst använde Swedbank för finansiering av destabiliserande operationer i Europa. Samtidigt gav han en känga åt banken för att inte ha varit ärlig mot landets finansinspektion och tillåtit penningtvätt genom medvetna val. ”Riskhanteringen i banken var synnerligen ineffektiv och beslutskedjan var skapad på ett sätt som hindrade ansvarsutkrävande.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Här hamnar Teslas europeiska superfabrik

Tesla kommer att bygga sin första europeiska Gigafactory i den tyska huvudstaden Berlin, enligt vd Elon Musk. Det rapporterar Deutsche Welle. Musk sade också att Tesla tänker öppna ett design- och teknikcentrum i Berlin samtidigt som han hyllade tysk teknik.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Elskatten fyrdubblad – nu väntar ny höjning

Kunderna rasar men finansministern backar inte från sin  ståndpunkt. En ”märklig politik”, säger kritiker. Dina Pengar i Expressen berättar att elskatten fyrdubblats sedan avregleringen 1996 men att en ny höjning trots det stundar från årsskiftet när elskatten ska indexeras.

Dagens PS - 45 minuter sedan

NFL-lag lockar Amazon-miljardären

Jeff Bezos är intresserad av att köpa ett NFL-lag och har kommit nära flera nuvarande ägare, rapporterar CBS Sports. Washingtons majoritetsägare såsom Dallas ägare Jerry Jones tror att han skulle vara ett bra tillskott till NFL. För närvarande finns dock inga lag ute till försäljning.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Storägare vill dumpa miljoner aktier i vårdbolag

Vårdbolaget Ambeas storägare Actor SCA har gett Carnegie och Nordea i uppdrag att sälja omkring 10 miljoner aktier. Actor kontrollerar cirka 47,5 miljoner aktier, motsvarande 50,2 procent av aktierna i Ambea. Priset i transaktionen kommer att fastställas via en accelererad book-building, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Nya börsfall i Asien – här är orsaken

Så här såg börsindexen ut vid 05.30-tiden svensk tid. Omni Ekonomi uppger att Trumps tal om handelsklimatet mellan USA och Kina på tisdagen och oroligheterna i Hongkong sänker Asienbörserna nu på morgonen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Telenorchef kritisk mot Telia-affär

Efter dagens nyhet om att Telia har fått grönt ljus för köpet av TV ser Telenor problem med för få aktörer på TV-marknaden. Företagets TV-chef menar att det kan krympa möjligheterna till streaming.  Telias köp av Bonnier Broadcasting, som äger TV 4 och C More, godkändes idag av EU, men det finns ett antal villkor som ska följas för att affären ska slutföras.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Formel 1 styr mot koldioxidneutralt

Allt inom Formel 1-cirkusen ska bli miljövänligare. Till 2030 är tanken att sporten ska bli helt koldioxidneutral. Det är BBC som skriver om initiativet från Formel 1 som tagit tolv månader att arbeta fram.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Gröna Lund får stöd av kungen i byggestvist

Nöjesparken Gröna Lund på Djurgården har länge velat bygga ut verksamheten. Planerna har mött motstånd från aktörer och intressegrupper i området, men nu får man stöd från oväntat håll. Det rapporterar Expressen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Bekräftat: EU godkänner Telia-köp

Vid lunchtid bekräftades att EU-kommissionen har godkänt köpet av Bonnier Broadcasting. Telia får genomföra det omtalade köpet och som en konsekvens har Telia-aktierna stigit under dagen.  EU-kommissionen har de senaste månaderna gjort en grundlig granskning kring om Telias köp av Bonnier-gruppen, som bland annat äger TV4 och C More, utgör hinder i konkurrensförhållandena i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.