Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 November, 17:06

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 10:54

Bill Gates: USA:s regering sänkte våra mobilplanerI en intervju berättar Bill Gates att han tror att Microsoft varit världsledande på mobiltelefoni om det inte vore för en konkurrensrättegång på 90-talet.  ”Vi var så nära”, säger han och menar att processen tog tid och fokus. Det var i slutet av 90-talet Microsoft var uppe i en tvist med det amerikanska justitiedepartementet angående misstänkt monopolställning; en rättegång de till slut förlorade. Nu säger företagets grundare Bill Gates alltså att händelseförloppet fick honom att bli så distraherad att han inte kunde fokusera på Microsoft: ”Det är ingen tvekan att konkurrensrättegången (anti trust, reds. anm.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gates, USA, Bill Gates, Microsoft, Windows Mobile, Android, Cnbc, Googles Android, Apples IOS, Motorolas, Verge, Microsofts, Windows, Investopedia, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bill, Gates, USA:s, regering, sänktevåra , mobilplaner
DI - 19 feb 18 kl. 10:35

Bill Gates: "Jag borde betala mer i skatt"

Microsoftgrundaren Bill Gates tycker att han borde betala mer i skatt, och uppmanar USA:s regering att kräva "betydligt högre" summor från landets superrika. Det säger han till CNN..

DN - 15 nov 14 kl. 09:24

Bill Gates häpnar över svensk skatt

”Det är väldigt konstigt. Jag häpnar.” Orden är Bill Gates om den svenska arvsskatten i en intervju med Dagens Industri under ett Sverigebesök som syftar till att få regering och företag att skänka mer till bistånd..

Nyhetskanalen - 21 sep 12 kl. 06:38

USA:s regering försöker mildra nidfilmsprotest med reklamfilm

Protesterna fortsätter mot USA och den nidfilm om profeten Muhammed som spridits via internet. På flera håll både i Europa och mellanöstern har säkerheten skärps inför fredagsbönerna.

USA:s regering har köpt reklamtid i pakistansk TV för att visa att man tar tydligt avstånd från filmen, som väckt starka reaktioner i den muslimska världen.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 12 kl. 03:35

USA:s regering stämd i abortstrid

USA:s regering har avbrutit ett hälsoprogram för kvinnor i Texas, sedan delstaten dragit tillbaka stödet till kliniker som utför aborter. Nu vänder sig delstaten till domstol för att få regeringens beslut upphävt. Texas justitieminister hävdar att det var olagligt att avbryta programmet som ger hälsovård åt drygt 100 000 texanska kvinnor med små inkomster..

SR - 07 jun 13 kl. 03:20

USA:s regering samlar in datatrafik

USA:s regering kartlägger inte enbart telefontrafiken för tiotals miljoner amerikaner. Den går också i hemlighet in direkt i flera stora internetföretags databaser och samlar information om privatpersoner. Det skriver Washington Post..

Nyteknik - 12 jun 13 kl. 10:55

Facebook, Google, Microsoft pressar USA:s regering

De tre it-jättarna Facebook, Google och Microsoft, pressar nu USA:s regering för att få offentliggöra vilka data som verkligen lämnats ut till säkerhetsmyndigheten NSA. Googles önskemål publicerades som ett öppet brev..

SVT - 02 apr 14 kl. 02:01

CIA har vilselett USA:s regering

Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA har i åratal vilselett USA:s regering och allmänheten om sina förhörsmetoder..

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 01:16

USA:s regering går emot Google

USA:s regering rekommenderar att Högsta domstolen inte tar upp Googles överklagande i rättstvisten mot Oracle till behandling. Om HD följder rådet innebär det ett stort bakslag för Google och det kan få stora konsekvenser för it-industrin..

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 15 kl. 01:16

USA:s regering går emot Google

USA:s regering rekommenderar att Högsta domstolen inte tar upp Googles överklagande i rättstvisten mot Oracle till behandling. Om HD följder rådet innebär det ett stort bakslag för Google och det kan få stora konsekvenser för it-industrin..

UNT - 27 maj 15 kl. 01:15

USA:s regering går emot Google

USA:s regering rekommenderar att Högsta domstolen inte tar upp Googles överklagande i rättstvisten mot Oracle till behandling..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svagt år för Jysk – första sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen 2008 visar Jysk ett svagare resultat än föregående år. Totalt har rörelseresultatet minskat med 7,6 procent. Dagens Industri rapporterar att Jysk under förra räkenskapsåret hade ett rörelseresultat på 3,3 miljarder kronor, vilket är en minskning på 7,6 procent jämfört med året innan.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Vilda teorin: Greta Thunberg reser i tiden

Ett gammalt svartvitt foto på ett barn som onekligen ser ut som Greta Thunberg har börjat cirkulera på nätet. Nu undrar folk om klimataktivisten i själva verket är en tidsresenär. Fotografiet kommer från University of Washingtons bibliotek.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ving köper upp spansk hotellkedja

Vinggruppen köper upp spanska hotellföretaget AROE som äger 12 hotell med cirka 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna. Det framgår av ett ett pressmeddelande. Flera av hotellen beskrivs vara bland de mest populära bland Vings gäster.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Åkesson: ”Vi vill avsätta alla ministrar”

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna.  Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Spotifys poddsatsning går hem – nu störst i landet

Spotify är idag den tjänst flest svenskar använder för att lyssna på podcasts. Detta är ett trendbrott, då det fram till nu varit Apples app som varit förstavalet. Nu väntar expansion till andra europeiska länder.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Amazon vill öppna kassalösa stormarknader

E-handelsbolaget Amazon planerar att öppna kassalösa stormarknader nästa år. Bolaget har redan kassalösa mindre butiker med varumärket Amazon Go. Utökningen av de kassalösa butiksambitionerna inkluderar även möjligheten att utlicensiera teknologin till andra detaljhandelsbolag.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Åkesson och SD lyfter hos näringslivet

Förtroendet för Jimmie Åkesson bland Sveriges företagare fortsätter att öka. Även partiet kan inkassera en uppgång. Det är Dagens Industris barometer för näringslivet som har undersökt förtroendet för partiledarna.

Dagens PS - 6 timmar sedan

BMW beställer batterier för 100 miljarder kronor

Tyska biljätten BMW beställer battericeller för 10,2 miljarder euro, motsvarande 108,9 miljarder kronor, från kinesiska CATL och Samsung SDI. Det framgår av ett pressmeddelande. I fallet med CATL handlar det om en utökning från en tidigare beställning från sommaren 2018 värd 4 miljarder euro.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Undersökning: Svenskar väljer trygghet framför bilar

När svenskar rankar de viktigaste förmånerna på jobbet ligger tryggheten högt, visar en ny Sifoundersökning. Exempelvis är det bara högre lön som rankas högre än extrapengar vid olyckor, sjukdomar och annat. Tjänstebilar är inte prioriterade.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Teslas pickup avtäcks i natt – se eventet live

I dagens techbrief kan du läsa om Trumps nya Apple-lögner, SpaceX raket som brast under tester samt allt inför lanseringen av Teslas nya pickup truck. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Trump får guidad tur hos Apples partner – och ljuger om verksamheten I går fick president Donald Trump en guidad tur av Apples vd Tim Cook i en techjättens partners fabriker i Texas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.