Skånskan > Nyheter

Wednesday, 13 November, 15:49

Skånskan - 07 nov 19 kl. 10:47

Uppgifter: Tre gripna för sprängdådhässleholm Enligt uppgifter till Kvällsposten har tre personer gripits för inblandning i onsdagskvällens sprängning.Tidningen rapporterar om att polisen gjort tillslag mot flera kriminella personer i såväl Malmö som Hässleholm med anledning av den senaste tidens sprängningar i Malmö, och onsdagskvällens mot en adress på Göingegatan i Hässleholm. – Vi har gjort en insats i morse mot kriminella med anledning av den senaste tidens händelser. Det handlar om ett antal utredningsåtgärder, bland annat husrannsakningar, bekräftar polisens kommunikatör Ewa-Gun Westford till Kvällsposten. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska tre personer gripits för inblandning i sprängningen i Hässleholm..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Enligt, Kvällsposten, Malmö, Hässleholm, Göingegatan, Ewa-Gun Westford

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Tre, gripnaför , sprängdåd
DN - 16 apr 19 kl. 12:36

Tre gripna i Malmö – misstänks ha förberett sprängdåd

Tre män i Malmö är misstänkta för att ha förberett ett sprängdåd sedan polisen hittat ett misstänkt explosivt föremål i en bil som de färdades i..

Expressen - 20 jun 14 kl. 13:18

Terrorcell sprängd i Beirut – 25 gripna

Mord på underrättelsechefen, bombbälten och sprängdåd mot sjukhus. En rad spektakulära terrordåd har planerats och delvis avvärjts i Libanon. Sammanlagt 25 misstänkta terrorister sägs vara gripna som har kopplingar till ISIS (Islamiska Staten i Irak och Syrien).

Skånskan - 06 mar 18 kl. 12:42

20-åring häktad för dubbla sprängdåd

MALMÖ Under måndagen häktades en 20-årig man misstänkt för sprängningen 25 juli ifjol vid entrén till en fastighet på Karolingatan.
Mannen är sedan tidigare frihetsberövad misstänkt även för sprängdådet mot polishuset i Rosengård den 17 januari i år. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 12:17

Tre gripna för misstänkt sprängförberedelse

Tre män i Malmö är misstänkta för att ha förberett ett sprängdåd sedan polisen hittat ett misstänkt explosivt föremål i en bil som de färdades i. Männen stoppades i stadsdelen Rosengård under natten till tisdag för en fordonskontroll. Männen, som är i å.

UNT - 16 apr 19 kl. 12:17

Tre gripna för misstänkt sprängförberedelse

Tre män i Malmö är misstänkta för att ha förberett ett sprängdåd sedan polisen hittat ett misstänkt explosivt föremål i en bil som de färdades i..

Skånskan - 01 mar 19 kl. 16:33

Fyra åtalas för sprängdåd

Malmö Fyra personer har åtalats för sprängdådet på Mäster Nilsgatan den 9 september förra året.
En åtalas för anstiftan och de tre andra för allmänfarlig ödeläggelse.
Det var en gammal skuld som låg bakom sprängdådet.

SR - 21 jul 13 kl. 13:31

Många döda i ny våg av sprängdåd i Irak

En mängd blodiga sprängdåd har drabbat Irak under helgen. Uppgifter om antalet döda sedan lördag kväll uppgår nu till ett 60-tal och nästan 200 människor uppges ha skadats..

BT - 16 jan 15 kl. 01:48

Sprängdåd mot gym i Helsingborg

Ett gym i Helsingborg har utsatts för ett sprängdåd. Ingen har gripits och ingen skadades fysiskt, enligt polisen. - Det är heller inga större materiella skador.

Skånskan - 12 jun 19 kl. 17:18

Sprängdåd beskrivs som hänsynslösa

Malmö Natten till onsdagen briserade ännu en sprängladdning på Rosengård, mindre än ett dygn efter de senaste explosionerna.
Denna gången var det en entré till ett trapphus på von Rosens väg som sprängdes i luften.
Några timmar senare berättade polisen att två personer gripits misstänkta för sprängningen mot en nattklubb på Adelgatan på tisdagsnatten.

GöteborgsPosten - 06 feb 17 kl. 13:53

Nazistledare omhäktad för sprängdåd

En 23-årig man, med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen, omhäktades på måndagen – misstänkt för sprängdådet mot en syndikalistlokal på Övre Husargatan i Göteborg i november. Sedan tidigare sitter två andra personer med kopplingar till nazistiska rörelsen, häktade misstänkta för totalt tre sprängdåd som under vintern har skakat Göteborg..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Cecilia Bladh in Zito (SD) fortsätter att tiga

HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) fortsätter att tiga om orsakerna till att hon ska ha en politisk sekreterare.Skånska Dagbladet har sökt Cecilia Bladh in Zito på telefon och via mejl flera gånger sedan förra onsdagen, men hon har inte återkommit.
Hon har fortfarande inte kommenterat förslaget från SD om att hon ska ha en politisk sekreterare, och hur det kommer sig att Sverigedemokraterna går fram med detta just nu, och varför man vill utöka den politiska organisationen i kommunen i ett läge när budgeten är på väg att överskridas med 35 miljoner kronor och stora besparingar har lagts nästa år på bland annat skola och socialnämnden..

Skånskan - 15 minuter sedan

”Politiker – ni måste skapa förbättringar i hemtjänsten”

LOKAL DEBATT Gör din röst hörd
Kommentera gärna insändaren under texten eller skriv ett eget inlägg.
Tänk på att debattartiklar ska vara undertecknade med namn och får vara max 2 000 tecken.
Mejla din lokala insändare till debatt@skd.

Skånskan - 5 minuter sedan

EU-förordning kräver nya tag

lund Nya EU-förordningar gör att Lunds kommun måste justera sina taxor för livsmedelskontroll.De nya bestämmelserna träder i kraft den 14 december.
Miljöförvaltningen påpekar att ifall kommunen ska kunna fortsätta ta betalt för sin livsmedelskontroll efter årsskiftet måste taxebestämmelserna anpassas till en den nya EU-förordningen.

Skånskan - 5 minuter sedan

Mikroplaster på skolor minskas

lund Miljönämnden kräver att frågan om mikroplaster och kemikalier på skolgårdar måste ses över mer.
Nämnden skickar denna uppmaning visade till servicenämnden och byggnadsnämnden.Ärendet tas upp i miljönämndens remissvar gällande skolors utemiljöer.

Skånskan - 5 minuter sedan

S vill se en tuffare markpolitik

lund
För att undvika att det enbart byggs bostadsrätter i Lunds utbyggnadsområden, efterlyser Socialdemokraterna en offensivare markpolitik.
Det föreslår partiet i en motion till kommunfullmäktige. Socialdemokraterna tänker främst på de nya stadsdelarna Västerbro och Källby.

Skånskan - 3 minuter sedan

167 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till nya ägare

Höör Nu är det klart vem som köpt huset på Sätofta Björkstigen 4 i Höör av Maria Rosberg och Björn Eresund. Nya ägare är Henrik Christoffer och Jenny Maria Löwkvist, 36 och 39 år. Priset blev 4 275 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ny tjänst nära att stoppas – SPI säger också nej

HÖRBY Beslutet att tillsätta en politisk sekreterare till Sverigedemokraterna sköts upp av kommunstyrelsen på måndagen, efter en hård batalj mellan partierna.
Nu lägger även SPI korten på bordet. Man säger nej till den nya tjänsten.

Skånskan - 15 minuter sedan

Nämnd ser ut att göra överskott

höör Socialnämnden har under flera år kämpat med underskott. Nu visar prognosen för första gången på flera år på ett överskott på drygt tre miljoner kronor.– Det var länge sen, säger socialchefen Ewa Näslund.

Skånskan - 45 minuter sedan

Pengaregn över Skåneklubbar

SPORT I dagarna har det blivit klart vilka skånska klubbar som erhåller pengar från projektet Gräsroten.Det handlar om ett upplägg där en del av pengarna från Svenska Spels kunder går tillbaka till föreningslivet beroende på vilka klubbar kunderna själva väljer att stötta.
Efter fotbollen och handbollen så är det ridsporten som får mest pengar, 238 934 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till hus i Abbekås

Abbekås Fredrik Mattias Rönnerberg, 35, och Karin Emma Josefin Rönnerberg, 41, är nya ägare till huset på Kustvägen 108 i Abbekås. Huset är byggt 1997 och har en boyta på 120 kvadratmeter. Säljare är Wbp Fastighets AB.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.