Barometern > Nyheter

Wednesday, 13 November, 00:58

Barometern - 07 nov 19 kl. 10:23

Borgholm är hett: Folk vill bo i kommunenFler väljer att bo kvar i kommunen trots att de får pendla. Det visar Swecos nya rapport om Sveriges geografi..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Swecos, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borgholmär , hett, Folkvill bo i , kommunen
Barometern - 21 okt 19 kl. 15:55

Kommunen fixar sin del av cykelled

Den norra delen av Ölandsleden är klar men är svår att nå från Borgholm. Nu ser kommunen till att ordna cykelväg mellan Borgholm och Äleklinta..

Barometern - 05 aug 14 kl. 08:33

Regnbågsflaggan hissas i Borgholm

Tidigt på tisdagsmorgonen tar Borgholm Energi emot den skänkta flaggan och hissar den på torget. När Fredrik Fredriksson på Wikegårds Semesterby frågade kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) om han fick skänka en flagga till kommunen blev svaret positivt.
– Jag tycker det är oerhört positivt att ha en regnbågsflagga i kommunen.

Barometern - 07 nov 13 kl. 08:22

Borgholm bäst på service

I en stor undersökning hamnar Borgholm i topp när det gäller service till invånarna. Men det finns plats för förbättring, tycker kommunchefen. Sveriges kommuner och landsting, SKL, gör varje år en stor undersökning av kommunernas service.

Barometern - 16 maj 14 kl. 06:20

Planer finns för nytt hotell i Borgholm

Ett 1400 kvadratmeter stort hotell med 60 rum och en restaurang planeras i centrala Borgholm. Den nya markägaren hoppas få mer liv i Storgatan. I december månad köpte Gusharan Ahluwalia tomten mitt emot apoteket på Storgatan i Borgholm.

BT - 14 mar 14 kl. 19:32

Pensionärsmöte ? då fick politiker det hett om öronen

Pensionärsskatten och inkomstklyftorna jämfört med löntagare är ett rött skynke för seniorer över hela landet. Ilska och burop mötte politiker som försvarade systemet vid en frågestund på Stora torget i Borås under fredagen. PRO Södra Älvborg hade uppmanat representanter för samtliga partier att bekänna färg inför valet i tre viktiga intressefrågor: pensioner och skatter, bristen på äldreboenden och rimliga boendealternativ för äldre samt resursbristen inom äldreomsorgen.

Kristianstadsbladet - 18 jan 13 kl. 11:33

Skolinspektionen kritiserar Borgholm


Asylsökande barn i Borgholm fick endast 15 timmars undervisning i veckan i tillfälliga lokaler på campingen där de bodde. Men dessa barn har samma rätt till utbildning som svenska barn, konstaterar Skolinspektionen och kräver att kommunen inom en månad visar att skolgången för barnen ordnas.En tillsyn gjordes sedan det framkommit att barnen inte fick skollunch.

BT - 18 jan 13 kl. 11:39

Skolinspektionen kritiserar Borgholm

Asylsökande barn i Borgholm fick endast 15 timmars undervisning i veckan i tillfälliga lokaler på campingen där de bodde. Men dessa barn har samma rätt till utbildning som svenska barn, konstaterar Skolinspektionen och kräver att kommunen inom en månad visar att skolgången för barnen ordnas.
En tillsyn gjordes sedan det framkommit att barnen inte fick skollunch.

UT - 12 okt 13 kl. 10:08

Hett på villamarknaden när köpare står på kö

Villamarknaden i Ulricehamns centralort är glödhet just nu. ? Jag har aldrig varit med om en så hög omsättningshastighet, säger Arne Westman på Fastighetsbyrån.

Kristianstadsbladet - 16 maj 12 kl. 09:35

Hett för MP om Kulturkvarteret

Kulturkvarteret och ungdomsarbetslösheten. Det blev de hetaste frågorna under i kommunfullmäktige i går. Dessutom dryftades Jonas Fasth (FP).

Kristianstadsbladet - 11 feb 12 kl. 06:30

IFK: Folk tror att vi tjänar miljoner

Fotbollens Kristianstads DFF får lika mycket som handbollsklubben IFK Kristianstad.
Samtidigt pekade Kristianstadsbladet, helt felaktigt, i gårdagens tidning ut IFK Kristianstad som en extra stor vinnare. Och rätt ska vara rätt: De får inte 250 000 kronor extra i rent ?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Ensam man rånades av ett tiotal personer

Barometern - 1 timme sedan

Ny öppning i Sandy Hook-fallet efter HD-dom

Högsta domstolen i USA har levererat en dom som kan resultera i att vapenföretaget Remington ställs till svars för den brutala massakern på Sandy Hooks för- och lågstadieskola då 20 barn och sex lärare mördades av en ensam gärningsman..

Barometern - 1 timme sedan

Väg 129 avstängd efter lastbilsolycka

Sent på tisdagskvällen ska en lastbilsolycka ha inträffat på länsväg 129 norr om Lönneberga..

Barometern - 2 timmar sedan

Teslas Europafabrik hamnar i Tyskland

Barometern - 2 timmar sedan

Inga besked till Sverige om USA-biltullar

USA väntas skjuta upp beslutet om tullar på import av bilar och bildelar från EU, enligt EU-källor. Men det var inget som handelsminister Anna Hallberg (S) fick bekräftat under sina möten i Washington på tisdagen..

Barometern - 2 timmar sedan

Självmål och mästarslarv för svenskarna i CHL

Färjestads första åttondelsfinal i CHL kunde knappast ha gått bättre. De slog det svenska mästarlaget och förra säsongens CHL-vinnare, Frölunda, med 6–3. Luleå vann solklart med 3–0 borta mot Bern, men Skellefteå fick nöja sig med oavgjort mot Djurgården, 3–3, efter ett märkligt självmål..

Barometern - 2 timmar sedan

Uppgång kom av sig på Wall Street

Barometern - 3 timmar sedan

Livsmedelsverket: Mat kontrolleras för sällan

Den bristande livsmedelskontrollen i landet riskerar att leda till matförgiftningsutbrott, enligt Livsmedelsverket. En del av problemet förklaras med att länsstyrelserna inte får tillräckligt med pengar till att genomföra kontrollerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.