DN > Opinion

Wednesday, 20 November, 20:43

DN - 07 nov 19 kl. 10:31

”Vi vill också ha effektivare stöd till jordbruket”SLUTREPLIK DN DEBATT 1/11. Vi håller med Hans Dahlgren (S) om att inkomststödet till jordbruket inte ska vara….
Läs mer på DN
Läs mer om:
SLUTREPLIK DN DEBATT, Hans Dahlgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi vill också ha effektivare, stödtill , jordbruket
Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 14:16

Effektivare jordbruk kan spara natur

Ökningen av jordbruksmark är en av de största orsakerna till förlust av biologisk mångfald och utsläpp av växthusgaser i tropiska länder. Att öka skördarna på redan existerande jordbruksmark har visat sig vara ett bra incitament för att spara land för vild natur. Att besluta om att skydda land från exploatering, införa ekonomiska incitament, öka skördarna genom bättre teknik och mer kunskap samt olika former av certifiering kan alla vara sätt att spara land och natur på, enligt en ny rapport.

DN - 14 jun 11 kl. 09:06

?Investeringar i jordbruket kan lösa Afrikas problem?

Investeringar i ett effektivare jordbruk är nyckeln för att bryta fattigdomen i Afrika. Det hävdar Namanga Ngongi, ordförande för AGRA, en organisation som jobbar för ?grön revolution?

YLE - 13 maj 14 kl. 04:25

Här är de österbottniska kandidaterna i EU-valet

Är det en skam att Finland inte tar emot fler flyktingar? Eller ska vi skärpa bevakningen av gränserna och i stället hjälpa folk i deras egna länder? Åsikterna går isär när 14 EU-kandidater från Österbotten svarar på frågor i Yles intervjuer.

Supermiljöbloggen - 22 feb 16 kl. 08:31

Forskare: ”Vi kan äta mycket kött och ändå nå klimatmålen”

Vi behöver äta mindre nötkött, ost och mjölkprodukter samt förbättra jordbrukstekniken för att nå klimatmålen. Generellt minskad köttkonsumtion och närproducerad mat är dock ingen nödvändighet. Det skriver forskarna David Bryngelsson och Stefan Wirsenius från Chalmers.

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 06:30

Svingårdar har greppat näringen

Arkivfoto: Thomas Löfqvist
För tio år sedan var det skånska jordbruket en miljöskurk. I?dag har svingårdarna minskat sina kväveutsläpp med 20 procent.

YLE - 26 jul 14 kl. 16:52

Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar

Yles granskande projekt #FixaSkärgården avslutades i veckan. De senaste siffrorna visar att Finland har minskat fosfor- och kväveutsläppen med bara en tredjedel av det som är målet för 2016. Miljöministern tror på snabbare utsläppsminskningar i samband med ny miljöskyddsreform.

Supermiljöbloggen - 17 maj 18 kl. 23:04

Genteknik, minskad köttkonsumtion och mer havsmat kan göra matförsörjningen hållbarare

De europeiska vetenskapsakademierna, EASAC, har släppt en gemensam rapport om det vetenskapliga läget om livsmedelsförsörjning och miljö. Jordbruket använder idag cirka 40 procent av jordens isfria landyta, står för 70 procent av världens användning av sötvatten och orsakar strax under en tredjedel av de mänskliga utsläppen av växthusgaser. Omvandling av land till jordbruksmark står för cirka 80 procent av världens avskogning.

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 09:06

De ska lösa pollineringens gåta

Foto: Lasse Ottosson
Mitt i ett knallgult rapsfält kliver Sandra Lindström omkring och samlar in blommor. På 16 fält i södra Sverige undersöks nu om insektsgifter i jordbruket även kan påverka blommornas fertilitet och binas dödlighet.
Vårrapsen blommar intensivt och insekterna surrar för fullt kring de gula blommorna.

HBL - 11 okt 13 kl. 03:20

Missnöjet gror bland både bönderna och miljörörelsen

Den skulle bli mer miljövänlig och mindre byråkratisk. Ändå riskerar EU:s jordbrukspolitik att bli raka motsatsen. Jordbrukslobbyn och miljörörelsen är besvikna, fast av skilda orsaker.

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 23:01

Mindre nötkött om klimatmål ska nås

Kor kan bli framtidens stora miljöbov. Produktionen av kött och mjölk generar mycket växthusgaser. Ändras inte våra matvanor kan utsläppen bli så stora att de riskerar FN:s klimatmål, enligt en ny studie.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 14:07

”Att värna välfärden är att värna Sveriges framtida välstånd”

Fredrik Olovsson (S): Överskottsmålets syfte var också att rusta före en framtid med stora investeringsbehov i välfärden, inte minst äldreomsorgen..

DN - Igår: 21:00

”Låt Ivo betygsätta vårdgivare och publicera läkares resultat”

Sir Bruce Keogh och Gabriel Heller-Sahlgren: Sverige kan lära av den engelska vården i frågan om öppna kvalitetsjämförelser..

DN - I förrgår: 17:46

”En underfinansierad välfärd hotar på sikt också demokratin”

Markus Kallifatides och Elisabeth Lindberg: Expandera välfärden, beta av investeringsskulden i offentlig sektor och återställ förtroendet för demokratin..

DN - I förrgår: 17:46

”Jonung och Andersson glömmer statens stora förmögenhet”

Andreas Bergström, tankesmedjan Fores: När staten bygger upp en förmögenhet utan tydligt syfte drar den undan resurser från ekonomin..

DN - I förrgår: 17:35

”KD:s nej till höghastighetståg var ett samhällsekonomiskt välgrundat beslut”

SLUTREPLIK DN DEBATT 7/11. Vi ifrågasätter inte att höghastighetsbanorna skulle generera stora nyttor..

DN - I förrgår: 17:41

”Inga trovärdiga rapporter om hälsoskadlighet”

REPLIK DN DEBATT 14/11. I dag finns oss veterligt inte en enda rapport som trovärdigt visar att den exponering av….

DN - I förrgår: 21:00

”De mest osäkra formerna av visstidsjobb ökar kraftigt”

German Bender och Mats Wingborg: I dag har 440.000 någon form av behovsanställning, det är omkring 60 procent av alla med en tidsbegränsad anställning..

DN - 16 nov 19 kl. 21:00

”Att överge överskottsmålet kan leda till populism”

Fredrik N G Andersson och Lars Jonung: Efter finanskrisen tvingades skuldtyngda länder till de hårda åtstramningar som bidragit till populistiska strömningar..

DN - 15 nov 19 kl. 21:00

”Vi vill hitta åtgärderna som får integrationen att fungera”

Fyra entreprenörer: Åtta av tio svenskar dömer ut integrationspolitiken. De håller politikerna ansvariga men tilltror dem inte om att ha några lösningar..

DN - 15 nov 19 kl. 17:19

”Remarkable that the prize committee can't see the ethical problems”

SLUTREPLIK DN DEBATT 10/11. Bo Rothstein: My article about the lack of attention to research ethics in the method that….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.