PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 November, 21:05

PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 10:08

Bopriser: Kranskommunerna kan komma i kapp Stockholm”Vi ser ett tydligt trendbrott att storstadskommunerna generellt sett inte längre växer sedan några år tillbaka. Samtidigt ökar inflyttning och bostadspriser i kranskommunerna”, säger Mäklarhusets vd Erik Wikander till Nyhetsbyrån Direkt. Han säger att det finns flera orsaker till att fler väljer att flytta från än till storstadskommunerna. En är att bostadspriserna stigit kraftigt, särskilt i Stockholm. ”Bostadspriser på 100.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Mäklarhusets, Erik Wikander, Nyhetsbyrån Direkt, Mall, Scandinavia, Solna, Berlin, Nacka, Norrtälje, Västra Götaland, Mölndal, Lerum, Göteborg, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bopriser, Kranskommunernakan , kommai , kapp, Stockholm
YLE - 29 sep 15 kl. 07:43

Pekka Poutanen: Gratis kollektivtrafik skulle rädda kranskommunerna

Dyrare biljettpriser och sämre tågförbindelser skadar Kyrkslätt och andra kranskommuner, skriver vår bloggare. Han uppmanar till att våga tänka tanken på att göra kollektivtrafiken gratis. Sötebrödsdagarna för kranskommunerna runt Helsingfors, Esbo och Vanda är förbi.

Cornucopia - 16 maj 19 kl. 16:49

Husmask: Lägenhetspriser upp i kranskommunerna - ner 1.5% i Göteborg

En intressant utveckling pågår i Stor-Göteborg kan man se utifrån Husmasks data. Lägenhetspriserna faller sedan årsskiftet i Göteborgs kommun, men stiger rätt mycket i kranskommunerna. Man kan fråga sig varför, och t ex välja Västlänken som förklaringsmodell.

YLE - 12 jun 14 kl. 14:18

Lättare att komma in i Lärkan än i Helsinge gymnasium

Idag är en spännande dag för många femtonåringar. Det är idag man får veta vid vilket gymnasium eller yrkesutbildning man kommer att studera de kommande åren. För att komma in i ett Helsingforsgymnasium räckte ett medeltal på dryga 7 medan de elever som kom in i Grankulla måste ha minst 8 i medeltal.

YLE - 12 jun 14 kl. 14:18

Lättare att komma in i Lärkan än i Grankulla

För att komma in i ett Helsingforsgymnasium räckte ett medeltal på dryga 7 medan de elever som kom in i Grankulla måste ha minst 8 i medeltal. Det gör att Grankulla har den högsta medeltalsgränsen i regionen. Idag är en spännande dag för många femtonåringar.

YLE - 13 maj 17 kl. 16:55

Första poängtappet för TPS: ”Bra att vi kunde komma i kapp ”

Efter sex raka segrar fick TPS för första gången den här säsongen lämna planen utan tre poäng. På bortaplan mot regerande mästarna PK-35 spelade man oavgjort. Förra året knep PK-35 guldet i damernas fotbollsliga medan silvret hamnade i Åbo hos TPS.

TA - 13 okt 14 kl. 08:39

Färre tror på stigande bopriser


Svenskarna har blivit försiktigare i sin syn på bostadspriserna. Banken SEB:s boprisindikator har fallit med fem enheter till 59.68 procent av de tillfrågade hushållen tror på stigande bopriser de kommande tolv månaderna, mot 72 procent förra månaden.

Kristianstadsbladet - 13 okt 14 kl. 08:39

Färre tror på stigande bopriser


Svenskarna har blivit försiktigare i sin syn på bostadspriserna. Banken SEB:s boprisindikator har fallit med fem enheter till 59.68 procent av de tillfrågade hushållen tror på stigande bopriser de kommande tolv månaderna, mot 72 procent förra månaden.

BT - 13 okt 14 kl. 08:39

Färre tror på stigande bopriser

Svenskarna har blivit försiktigare i sin syn på bostadspriserna. Banken SEB:s boprisindikator har fallit med fem enheter till 59. 68 procent av de tillfrågade hushållen tror på stigande bopriser de kommande tolv månaderna, mot 72 procent förra månaden.

Helsingborgs Dagblad - 25 feb 12 kl. 19:30

Höganäs kom aldrig i kapp

Malbas slåss för att vinna serien och var kanske aningen mer taggat än hemmalaget.? Jo, det verkade så, i alla fall i början. Malbas fick en tidig ledning och även om vi var nära vid några tillfällen lyckades vi aldrig komma i kapp, säger Höganäsledaren Tord hammarlund..

DI - 30 mar 12 kl. 08:45

Vd: Kapp-Ahl gör noggrann översyn av butikerna

Kapp-Ahl gör en extra noggrann översyn av butiksnätet, vilket innebär att expansionstakten bromsas och att vissa butiker kan komma att stängas..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Uppgifter: Volvo överväger slopa extrautdelning

”Väljer Volvo att inte lämna samma extrautdelning som i fjol går aktieägarna miste om 10 miljarder kr”, skriver Dagens industri.  .

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Pictet: Allt ljus på tillväxtländerna

Pictet beräknar att tillväxtländernas ekonomier växer med 4 procent i år, vilket är långt mer än i de utvecklade länderna. Företagen i tillväxtländerna förväntas dessutom öka sina vinster med 14 procent under samma period, och ännu större ökning om dollarn försvagas ytterligare. Övervikt tillväxtländer Pictet har därför uppgraderat aktier i tillväxtländer till övervikt, skriver chefsstrategen Luca Paolini i månadens Barometer.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

SHB: Konjunkturen avgör bopriserna

Hushållen väntas dock allt mer ta in att låga räntor är här för att stanna, och skruva ned sina ränteförväntningar, vilket delvis kan få samma effekter som en faktisk räntesänkning. Detta motverkas dock av ett fortsatt historiskt högt bostadsbyggande och prisdämpande kreditrestriktioner. Det säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

SHB spår sänkt utdelning för Swedbank efter penningtvättshärvan

Handelsbanken har höjt sin prognos för Swedbanks kostnader relaterade till penningtvättsproblemen för 2020 och samtidigt sänkt sitt estimat vad gäller utdelning för 2019 till 5 kronor per aktie, en nivå Bloomberg ställer mot ett konsensus om 8:70 kronor. Riktkursen justeras ned med 10 kronor till 135 kronor och Handelsbanken upprepar sin behållrekommendation för aktien. Swedbank handlas kring 126 kronor på torsdagsförmiddagen.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Pareto: Robotklipparen driver Husqvarnas tillväxt

Pareto pekar på att Husqvarnas fortsatta utträde ur viss lågmarginalverksamhet kommer att hämma försäljningstillväxten nästa år. Analyshuset förväntar sig dock att den underliggande organiska försäljningstillväxten landar inom intervallet 3,9-4,6 procent de kommande två åren, kombinerat med förbättrade marginaler. Riktkursen för Husqvarna, enligt Paretos styckesvärdering (sum-of-the-parts), är satt till 90 kr vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är förvaltarnas aktiefavoriter

Simon Blecher, som förvaltare Carnegies Sverigefond, bryter mot instruktionen genom att välja tre bolag. Har tror på cykliskt och väljer Sandvik, SKF och Volvo, som enligt Simon Blecher handlas till samma kurser som 2007 trots att skuldsättning vänts till kassa i två av bolagen. John Strömgren, förvaltare av Carnegie Strategifond, väljer Essity och Holmen som båda kommit med bra rapporter.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Ökad vinst för Engelska skolan

Engelska skolan (IES) redovisar ett resultat efter skatt för det första kvartalet (juli-september) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 på 17,1 miljoner kronor (12,0). Resultatet per aktie steg till 0:43 kronor (0:30). Nettoomsättningen ökade till 601 miljoner kronor (556).

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Nokia: Vi ligger före Ericsson inom 5G

Beskedet vid kvartalsavrapporteringen var att Nokia behöver varva upp investerandet inom 5G för att försvara sin marknadsandel när nästa generations höghastighetsnät nu ska rullas ut. Marknadens dom var skoningslös och kursen såldes ned med över 30 procent – en utveckling som också kan ha drivits på av att konkurrenten Ericssons delår veckan innan inkluderat en prognoshöjning. ”Jag anser inte att vi har ett 5G-problem”, sade Bhaskar Gorti till Reuters, samtidigt som han gjorde liknelsen att utrullningen av 5G är ett maratonlopp – det är ointressant vem som leder efter 10 sekunder.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SBAB: Boprisutvecklingen avstannar nästa år

”Det är genuint svårt att göra prognoser över bostadspriserna när räntebilden hoppar fram och tillbaka. Riksbankens kommunikation bidrar inte till att minska osäkerheten. Vår prognos på svagt stigande långräntor bör dock ändå tala för i princip stillastående bostadspriser de alla närmaste åren”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije i en kommentar.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Amundi: Allt mörkare utsikter för kinesisk ekonomi

Handelskonflikten med USA har kraftigt påverkat tillväxten i Kina. Nettoexporten är fortfarande positiv, men importen har minskat betydligt mer och snabbare än exporten. ”När vi kommer in i 2020 förväntar vi oss att nya tillväxtmål sätts till cirka 6 procent, om inte ännu lägre, mellan 5,5 och 6,0 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.