Expressen > Nyheter

Tuesday, 12 November, 20:29

Expressen - 07 nov 19 kl. 10:00

Hur väljer jag bästa klimatsmarta kaffet?Svenskarna dricker näst mest kaffe i världen.Så hur väljer man en sort som ger ett så litet klimatavtryck som möjligt?– Det går att hitta bra varianter som faktiskt bidrar till hållbar utveckling, säger miljövetaren Jonna Elofsson Bjesse..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jonna Elofsson Bjesse

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur väljerjag bästa , klimatsmarta, kaffet
NSD - 16 apr 13 kl. 10:26

Kvinnor väljer klimatsmarta bilar

Koldioxidutsläppen från nya bilar som säljs i Sverige fortsätter att minska, visar Trafikverkets och Konsumentverkets index över nya bilars klimatpåverkan för 2012..

Hela Gotland - 03 nov 18 kl. 17:28

Unga väljer klimatsmarta boenden

Unga och framförallt kvinnor tänker klimatsmart när det kommer till bolån..

Skånskan - 23 maj 18 kl. 14:00

Fogarolli väljer Ystad

ystad/Sjöbo Fogarolli har flyttat kontoret till Ystad men en del av verksamheten finns kvar i Klamby i Sjöbo kommun.
– Ystad kommer att bli navet i företaget, säger grundarna Sebastian Ryberg och Cristina Fogarolli.Så fixar du bättre kaffeSebastian Rydberg ger följande handfasta tips om hur man fixar bättre kaffe, när man brygger den med filter.

HBL - 13 maj 14 kl. 19:08

Hårt jobb innan kaffet är i koppen

Genom att förnya kaffebuskar och undervisa odlarna försöker livsmedelsjätten Nestlé hjälpa kaffebönderna till större skördar och inkomster.– Vi satsar för att ha kaffe också i framtiden, säger Román Irrure-Wolfisberg, ansvarig för hållbarhetsfrågor inom Nestlés kaffeverksamhet.
Enligt Román Irrure-Wolfisberg är det ingen självklarhet att vi har kaffe på butikshyllorna.

BT - 11 jul 14 kl. 09:21

Den klimatsmarta skogen

Det pågår en debatt kring skogens roll när det gäller klimatet, och man anser att det saknas en strategi, skriver Södras ordförande, Christer Segerstéen, som dock tecknar en mycket positiv bild av skogsnäringens betydelse för den framtida miljön. Det pågår en debatt kring skogens roll när det gäller klimatet. Man anser att det saknas en strategi, produkter som papper och kartong utmålas som klimatbelastande, skogsbruksmetoderna måste klimatanpassas och utsläppen minskas, enligt debattörerna.

UNT - 23 nov 12 kl. 09:36

Snabbsmält spelglädje till kaffet

På Ofvandahls kan man numera få sig lite teater till kaffet. John Sjögren ser en föreställning som följer den snabba kolhydratens estetik..

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 10:11

Allt fler väljer minisemlor

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
I dag firas fettisdagen. Men stora bakverk har ersatts av små. Nu vill vi i stället ha minicupcakes och små chokladpraliner till kaffet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Snart kan du ha kaffet under läppen – precis som en prilla snus

En ny produkt för alla kaffeälskare kan snart finnas i handeln, det skriver DN. Kaffet ser ut som en vanlig snus, och den används på samma sätt.Uppfinnare är Sten Armfjäll, som när han gick i pension fick mycket tid över till att fundera över livets problem, ett av dem att stoppa kaffesug när man inte har kaffe.

Sydsvenskan - 30 nov 11 kl. 06:30

Bönor till kaffet

Kaffet har en närmast religiös ställning i mitt liv. Jag minns lyckan över koffeinfritt kaffe i Mexi?
Kaffet har en närmast religiös ställning i mitt liv.

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 08:31

ABBA-Björns klimatsmarta schackdrag

Alm Equity, noterat på First North, blir ny majoritetsägare i fastighetsbolaget Småa. Näst största ägare i Alm Equity är den tidigare ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus. Det här berättar Di och uppger att bolaget avtalat med JM och HSB om att köpa deras andelar i Småa som utgör 71,4 procent av aktierna och rösterna i fastighetsbolaget.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Person hittad död – polisen utreder mord

En person har hittats död i en bostad i Akalla. Enligt Aftonbladet fanns det blod i bostaden – och polisen har inlett en mordutredning. .

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinnorna styr – från feministiska Bullerbyn

I Segersäng finns ett hundratal nästan identiska röda villor.Här har flera tongivande feminister bosatt sig och driver politisk opinion i sociala medier.De drömmer om att bo i kollektiv – helt utan män.

Expressen - 1 timme sedan

Toppgeneralen varnar för större terrorattack i väst

Västvärlden kan förvänta sig en större terrorattack från IS.Det säger SDF-generalen Mazloum Kobani till Sky News.Anledningen är likgiltigheten som visats i Syrien, menar han..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna våldtagen i Solna

En kvinna har våldtagits inomhus i Solna, uppger polisen. Brottet skedde vid 15-tiden på tisdagen och kvinnan larmade själv polisen. – Vi arbetar fortfarande i ärendet, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Expressen - 1 timme sedan

25-åring kvinna död efter olycka med fyrhjuling

En 25-årig kvinna har avlidit efter en olycka med en fyrhjuling, rapporterar SVT. Kvinnan kommer från Blekinge, men olyckan inträffade i Kåbdalis i Jokkmokks kommun.En man är misstänkt för vållande till annans död efter olyckan.

Expressen - 1 timme sedan

Efter 14 år som president – Morales flyr till Mexiko

Evo Morales, 60, var lamaherden och kokabladsodlaren som blev president och lyfte Bolivias ekonomiska välstånd och sociala rättigheter. Under tisdagen flydde socialistledaren landet och bordade ett plan till Mexiko – efter veckor av sammandrabbningar och anklagelser om valfusk. – Jag kommer återvända snart, med mer styrka och energi, uttalade sig Evo Morales på Twitter.

Expressen - 1 timme sedan

Skalin: ”Hon är orättvist, skandalöst behandlad”

Nina Burchardt (S) kände sig pressad att lämna sin politiska post på grund av sitt förhållande med SD-politikern Johnny Skalin.Skalin riktar nu skarp kritik mot hur Socialdemokraterna i Hudiksvall hanterat flickvännens fall. – Hon är orättvist, skandalöst behandlad, säger Skalin till Hela Hälsingland.

Expressen - 1 timme sedan

Gäst på trendkrog såg råttor springa in i köket

Det var som en scen hämtad ur gamla tv-klassikern ”Pang i bygget”.Plötsligt fick gästen på den trendiga Södermalmskrogen se råttor springa in i köket. Men personalen ryckte på axlarna.

Expressen - 1 timme sedan

Hon ligger bakom anmälningsvågen mot Arla

När Arla gjorde reklam för sin nya ekoserie med att produkterna skulle ha ”netto noll klimatavtryck” blev Jonna Elofsson Bjesse förbannad.Hon anmälde företaget, skrev inlägg i olika Facebookgrupper – och nu överhopas Konsumentverket av anmälningar från fler arga konsumenter. – Ytterst få vet vad det innebär att man klimatkompenserar och jag tycker att Arlas reklam blir vilseledande, säger den 27-åriga miljövetaren.

Expressen - 1 timme sedan

Staffanstorps film gjordes av politiker – från Malmö

Staffanstorp gör reklam för sin kommun på bekostnad av Malmö, som framställs som en förlorad stad.Bakom filmen finns en politiker – från Malmö.Niclas Röhr är Moderaternas ersättare i kommunfullmäktige, där förtroendevalda ska agera för stadens bästa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.