Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 15 November, 01:49

Dagensanalys.se - 07 nov 19 kl. 10:11

Qlik vill mynta in begreppet ”Wide Data”Enligt Qlik ska vi glömma Big Data för nu kommer Wide Data. Detta är en åsiktsartikel från Qlik: Trots att vi har bättre möjligheter än någonsin att interagera och närma oss varandra, blir vi allt mer splittrade och ensamma. ”Gillande” i sociala medier leder till polarisering. Algoritmer gynnar vissa typer av innehåll, väcker reaktioner och ser till att hålla oss intresserade längre. Vi har sett tendenser till liknande fragmentering kopplat till integritet, där olika delar av världen applicerar lagstiftning olika.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Wide Data, Qlik, Big Data, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Qlikvill , myntain , begreppet, Wide, Data
DN - 05 mar 19 kl. 11:00

”Det är dags att mynta begreppet ’bilskam’”

Vasaloppet och andra friluftsaktiviteter spyr ut koldioxidutsläpp..

Dagensanalys.se - 21 jan 19 kl. 17:05

Qlik lanserar Data Catalyst 4.0

Nu lanserar Qlik en uppdatering av sin lösning, Qlik Data Catalyst 4.0. Den nya versionen av lösningen, som tidigare hette Podium Data, ger stöd för enskilda servrar och AWS-baserade arkitekturer.

Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 09:01

Qlik i topp när Gartner publicerar sin Magic Quadrant för BI och analys

Qlik är återigen positionerade som ledare i Gartners ”Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms”. Enligt rapporten har marknaden för BI och analysplattformar nu skiftat från att handla om IT-ledd rapportering till affärsstyrd analys. Vidare står det i rapporten att köparna vill utöka sin moderna BI-användning, även för självbetjäning, till alla i företaget och även över företagsgränser.

Dagensanalys.se - 26 feb 19 kl. 12:41

Qlik förvärvar Attunity

Qlik förvärvar alla andelar i företaget Attunity till ett värde av $560 miljoner dollar. Attunitys jobbar med dataintegration och data management-lösningar. Tillsammans med Qliksanalysplattform ska man möjliggöra för företag att nå sin fulla potential inom data.

Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 16:15

Qlik Sense utklassar övriga BI-branschen i årets största oberoende undersökning inom Business Intelligence

BARC (Business Application Research Center) har precis släppt sin årliga rapport om BI och dataanalys. I den presenteras resultatet av världens största kundundersökning inom området. Det här är första gången Qliks produkt Qlik Sense är med och den visar sig vara väldigt populär bland användarna.

Dagensanalys.se - 03 okt 19 kl. 10:42

Qlik lanserar Sense Business

Qlik lanserar nu Sense Business vilket är en ny version av Sense som ger kunderna tillgång till till Qliks patenterade Associative Indexing-teknik. Qlik driver den tredje generationens Business Intelligence-mjukvara med vår molnbaserade och företagsorienterade SaaS-analysplattform. Qlik Sense Business gör det möjligt för alla typer av organisationer att snabbt komma igång och använda dataanalys på avancerad nivå.

Dagensanalys.se - 06 maj 19 kl. 17:19

Qlik fullbordar förvärvet av Attunity

Qlik har nu köpt Attunity. Uppgörelsen innebär att big data management går ihop med analys- och BI. Genom att föra ihop Attunitys dataintegrationslösningar med den datahantering och de kategoriseringslösningar som Qlik Data Catalyst™ erbjuder kan Qlik nu tillhandahålla sina kunder en mer omfattande dataintegrationsplattform.

Dagensanalys.se - 07 jun 16 kl. 16:00

Qlik köps upp för otroliga 24 miljarder

Svenska(ish) analysföretaget Qlik köps nu upp av Investmentbolaget Thoma Bravo för den saftiga summan av över 24 miljarder kronor (3 miljarder amerikanska dollar). Aktieägarna kan se fram emot en ordentlig vinst. Thoma Bravos betalning på 30.

Dagensanalys.se - 04 jan 18 kl. 14:39

Qlik expanderar sin marknad genom att nå ut i skolor

Genom Qlik Academic Program får universitetsprofessorer, universitet, studenter och forskare gratis Qlik-programvara och utbildning inom dataanalys. Precis så som SPSS gjorde för många år sedan. Ett av de utbildningsinstitut som erbjuder Qlik Academic Program till sina studenter är London School of Economics.

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 16:22

Varning för mynta med allergener

Smaksättningsföretaget Santa Maria återkallar mynta på grund av felaktig etikettering. Åtgärden gäller produkten Santa Maria Mynta 130 gram med bäst före-datum 2018-08-16 som kan innehålla allergener.Enligt företaget handlar det om ett litet antal produkter som i stället för mynta sålts som Santa Maria Chef de Provence som innehåller allergenerna selleri och senapsfrö.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Så här kommer Disney+ påverka svenska streamingmarknaden

I förrgår lanserades Disneys streamingtjänst Disney+ i USA, Kanada och Nederländerna. Enligt Disney har de redan fått 10 miljoner nya prenumeranter på bara ett dygn. Trots att Disney precis har släppt sin streamingtjänst ser den ut att bli en stor konkurrent till nuvarande tjänster på marknaden.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Hellre chatbot än riktig person i kundtjänst

En ny global studie från Sinch visar att svenskar är de som allra minst vill prata med en person i kundtjänst, vilket hela 43 procent uppger jämfört med endast 25 procent globalt. Nästan hälften av svenskarna säger sig ha haft en positiv upplevelse av en chatbot i en meddelande-app eller i meddelandefunktionen i mobilen och lika många uppger att den ger dem snabbare och mer korrekta svar. Sinchs globala studie Mobile Consumer Engagement 2020 har undersökt hur över 2000 konsumenter […] Inlägget Hellre chatbot än riktig person i kundtjänst dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Har ni en företagsblogg? Om inte är det dags att tänka om!

En företagsblogg är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att nå ut till din målgrupp. Forskning från HubSpot visar dessutom att företag som prioriterar sin blogg har upp till tretton gånger högre ROI. Att ha en företagsblogg kan vara väldigt tidskrävande och är därför något som många företag prioriterar bort.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Så här granskar USA onlinejättarna

Facebook är en av få företag som blir utredd av både amerikanska konkurrensverket, FCT och Department of Justice samtidigt. Washington verkar vara på krigsstigen mot Big Tech i form av Facebook och Google. Men finns det substans bakom anklagelserna eller är det bara en del av det politiska spelet?

Dagensanalys.se - Igår: 14:06

Två ägg diskuterar: Telias köp av Bonnier Broadcasting oroar

Telia har fått godkänt av EU att köpa Bonnier Broadcasting vilket inkluderar TV4, MTV och Cmore. En megaaffär på 9,2 miljarder kronor. Sunny: Tror du att det är många som ens tänker på att det är Staten som köper TV4?

Dagensanalys.se - Igår: 11:08

Afrikanska innovationsveckan 2019 lanseras i Etiopien

Afrikanska innovationsveckan (AIW) gick av stapeln den 28e oktober 2019 och är den första av sin sort. Hundratals unga innovatörer från Afrika och de nordiska länderna träffades i Etiopiens huvudstad, Addis Ababa, för att bygga nätverk och dela med sig av sina ambitioner. Eventet är tänkt som en plattform för innovativa start-ups som kommer att påverka livet för miljontals afrikaner.

Dagensanalys.se - Igår: 12:42

Smart klimatkontroll nyckeln till en grön framtid

Web Summit i portugisiska Lissabon är över för i år. Bland talarna märktes Toon Bouten som är vd för Tado – ett företag som tillverkar smarta produkter för klimatkontroll i hemmet. Huvudbudskapet från honom var att omställningen till ett klimatneutralt samhälle angår oss alla – och att resan mot en grönare framtid börjar i våra hem.

Dagensanalys.se - Igår: 12:33

Vad blir årets julklapp 2019?

Minns ni wokpannan (1990), det elektroniska husdjuret (1997) och kokboken (2002)? Eller den färdigpackade matkassen som hamnade överst 2011? Nästa vecka, onsdag 20 november, utser HUI årets julklapp och det är nu över trettio år sedan första gången årets julklapp utsågs.

Dagensanalys.se - Igår: 11:30

Jag visste det – unga textar hellre än ringer

När jag försöker få tag på min dotter med röstsamtal så är det i princip omöjligt. Men så fort jag textar får jag svar. Tänkte att det kanske är bara jag och hon, men nu visar det sig att vi är inte ensamma om att ha den här problematiken.

Dagensanalys.se - Igår: 11:01

Facebook sätter en gräns på hur många annonser en sida kan ha aktiva under 2020

I en uppdatering av Graph and Marketing API meddelar Facebook att de kommer implementera en övre gräns på hur många aktiva annonser en sida kan ha samtidigt. Facebook förklarar: ”In mid-2020, we are implementing a limit on the number of ads each Page can run at the same time. The ad limits will impact just a small percentage of advertisers, and we plan to share more details about the limits early next year.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.