Expressen > Nyheter

Saturday, 16 November, 01:06

Expressen - 07 nov 19 kl. 09:30

Dramatiskt ras för Oscar Properties på börsenOscar Properties rasar 35 procent efter att tidvis ha varit ned över 40 procent, uppger Dagens Industri.Handeln stoppas och bolagets vd och majoritetsägare Oscar Engelbert kommer att arbeta utan lön under hela nästa år.– Det här är helt enkelt hans sista utväg, säger Joakim Bornold, analytiker på Söderberg&Partners..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Oscar Properties, Properties, Dagens Industri, Oscar Engelbert, Joakim Bornold, Söderberg&Partners

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dramatiskt, rasför , Oscar, Properties, börsen
PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 12:10

Oscar Properties: Nyemission och utbyte av preffar mot stamaktier

Stämman ska besluta om ett erbjudande till innehavare av bolagets preferensaktier och preferensaktier av serie B att frivilligt byta dessa till nyemitterade stamaktier samt en nyemission av stamaktier med företrädesrätt för bolagets stamaktieägare. Nedanstående är en sammanfattning av de två delarna i förslaget till extra bolagsstämma. Utbyteserbjudandet Utbyteserbjudandet är utformat som ett återköp av preferensaktier på villkor att det belopp till vilket preferensaktier återköps i sin helhet utnyttjas som betalning vid teckning av stamaktier i en nyemission.

Cornucopia - 09 okt 18 kl. 11:30

Köpare drar Oscar Properties till kronofogden

Flera avhoppade köpare har nu pga försenad inflytt dragit Oscar Properties (OMX:OP) till Kronofogden för att begära tillbaka sina förskottsbetalningar. Vi kan förmoda att detta beror på spekulationsköp och inte hade skett om lägenheterna istället för att falla i värde stigit i pris.
Veckochart Oscar Properties.

Cornucopia - 19 nov 18 kl. 17:39

BREAKING: Få betalt 250:- kronor för att låtsas vara intresserad av Oscar Properties lägenheter i Nacka

Via en sajt för sk mystery shoppers erbjuds nu 250:- SEK i ersättning om man gör en intresseanmälan till Oscar Properties Brf Fabrikören och Brf No 4, bägge i Nacka. Man ska också gå på visningen och låtsas vara intresserad av lägenheten. Samtidigt skvallrar de så kallade preferensaktierna i bolaget för att marknaden ser en konkursrisk i bolaget.

Cornucopia - 18 nov 18 kl. 18:00

Facket: Klagomålen haglar på Oscar Properties

Byggfackstidningen Byggnadsarbetaren rapporterar om omfattande klagomål på Oscar Properties projekt. Kvalitetesbristerna framställs som omfattande och inkluderar översvämningar, ventilationsfel, sprickor, buller och diverse tvister.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 01 nov 19 kl. 09:03

Foto: Bara berg kvar på Oscar Properties "förorenade" Gasklockan

Oscar Properties påstår att det finns föroreningar kvar på fastigheten där man ska bygga projektet Gasklockan, och vägrar därför betala Stockholms kommun ca 600 MSEK enligt kontraktet. Enligt ett läsarfoto finns det bara berg kvar på fastigheten.
Fastigheten och exakta platsen där Gasklockan-skyskrapan ska uppföras.

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 09:00

Brakförlust för Oscar Properties

Oscar Properties redovisar ett rörelseresultat om -17,1 miljoner kronor för det andra kvartalet (43,3). Kvartalets nettoomsättning uppgick till 334 miljoner kronor (751). Nettoresultatet var -44,1 miljoner kronor (15,2) och resultatet per stamaktie uppgick till -1:94 kronor (0:27).

Cornucopia - 24 okt 17 kl. 18:49

Oscar Properties preferensaktier nu under inlösenvärde

Bostadsrättsutvecklaren Oscar Properties sk preferensaktier handlas nu under det nominella värde man ska få i ersättning om man löser in dem. Det ser alltså svårt ut för bolaget att finansiera sig framöver - i praktiken har marknadsräntan på bolagets finansiering skjutit i höjden.

Preferensaktierna (preffarna) av serie B ger dels rätt till utdelning om 35:- SEK per år, dvs 7%, och kan också lösas in till ett nominellt belopp om 500:- SEK.

Cornucopia - 07 nov 19 kl. 09:38

Oscar Properties vill genomföra nyemission på 250 MSEK - går ner lite på börsen

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties meddelade i ett pressmeddelande igår att man vill genomföra en nyemission på cirka 249 MSEK, samt konvertera preferensaktier till stamaktier. Börskursen gick ner lite i bolaget nu på morgonen och aktie börsstoppades tillfälligt.
Oscar Properties Norra Tornen Helix.

Cornucopia - 27 okt 18 kl. 17:33

Oscar Properties når nya bottnar på rapporten - börsen granskar bostadsutvecklarna

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties nådde under fredagen nya bottennoteringar efter sin kvartalsrapport. Samtidigt uppger Fastighetsnytt att Stockholmsbörsen inlett en granskning av bostadsutvecklarna, som har lite mer eller mindre kreativa sätt att bokföra sina intäkter.
Veckochart Oscar Properties.

Cornucopia - 25 okt 17 kl. 11:57

Hur ser det ut med Oscar Properties garantier för bostadsrättsföreningarna?

Oscar Properties (OMX:OP) är ett tungt skuldsatt bolag med en rätt skral kassa. Utöver de redovisade skulderna som förmodas motsvaras av tillgångar i form av fastigheter, så är frågan hur stora är garantierna man lämnat kontra nya bostadsrättsföreningar? Ofta ska exploatören stå för månadsavgiften för osålda lägenheter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Prins Andrew: Jag förbannar mig själv

Brittiska prins Andrew säger att han har svikit kungahuset genom att fortsätta umgås med Jeffrey Epstein, efter att miljardären dömts för sexbrott. – Varje dag förbannar jag mig för det, säger han i en intervju med BBC.  .

Expressen - 30 minuter sedan

Partier vill kalla in försvarsberedningen igen

En fjärdedel av den föreslagna upprustningen av Sveriges försvar går inte att genomföra, skriver DN.Skälet: 55 miljarder kronor fattas och främst drabbas armén. En majoritet av fem riksdagspartier – M, C, L, KD och SD – kräver att Försvarsberedningen återinkallas..

Expressen - 1 timme sedan

Tidningen: Paret Trump sover i skilda sovrum

De sover i skilda sovrum. Ofta äter de middag på olika håll i Vita huset. Överlag ses de väldigt lite trots att de bor under samma tak.

Expressen - 1 timme sedan

L vill ha mobilfria omklädningsrum

Sedan länge vill Liberalerna ha mobilfria klassrum, men nu utökas mobilförbudet även till omklädningsrummen..

Expressen - 1 timme sedan

Lämnade lägenhet via balkong vid brand

En brand bröt ut i ett flerfamiljshus i centrala Kristinehamn på fredagskvällen.Rökutvecklingen var mycket kraftig i den drabbade lägenheten..

Expressen - 2 timmar sedan

Sofias hyllning till Rädda Barnens kamp

Rädda Barnen fyller 100 år.Då väljer prinsessan Sofia att stämma in i hyllningskören.”Avslutar veckan med att fira organisationen Rädda Barnens 100 år långa kamp för barns rättigheter”, skriver Sofia på prinsparets Instagram..

Expressen - 1 timme sedan

Antisemitiska läroböcker såldes till svenska skolor

Läroböcker med antisemitism och propaganda har sålts till svenska skolor, rapporterar den kristna tidningen Världen idag.Östhammar kommun skriver till Skolverket att Israel och judar kallas ”Satan”.– Det här är helt oacceptabelt i en skola.

Expressen - 2 timmar sedan

Greps för mordförsök efter lägenhetsbråk

En man i 25-årsåldern greps på fredagskvällen som misstänkt för mordförsök efter ett bråk i en lägenhet på Hermodsdal i Malmö..

Expressen - 2 timmar sedan

Dömdes för spioneri – nu släpps han från Ryssland

Norska Frode Berg dömdes för spioneri i Ryssland 2017.Straffet sattes till 14 års fängelse – men redan nu på fredagen har han släppts, rapporterar Dagbladet. Frode Berg uppges ha utlämnats till Litauen i samband med en fångutväxling..

Expressen - 2 timmar sedan

Valpens öra föll av – kvinna döms till böter

En kvinna från Uddevalla döms för brott mot djurskyddslagen, skriver Bohusläningen. Detta efter att en liten valp inte fått vård i tid efter ha skadat ena örat och tappat sin öronlapp.Totalt ska kvinnan betala 2 000 kronor i böter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.