Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 12 November, 10:21

Nyan - 07 nov 19 kl. 10:00

Tunga fordon kontrolleradesI veckan genomförde polisen i samarbete med Åbopolisens trafikgrupp trafikövervakning med fokus på tunga fordon. Flera chaufförer fick anmärkningar om till exempel att körkortet eller registerutdraget inte har varit med, och ett par lastbilar hade däck vars mönsterdjup inte varit tillräckligt. Tre förseelser resulterade i bötesärenden. En chaufför framförde sitt fordon på Lemlandsvägen i yrkesmässig trafik utan att inneha ett giltigt trafiktillstånd. En chaufför körde på Nya Godbyvägen med ett fordon som överskred den tillåtna totalmassan med cirka 26 ton.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åbopolisens, Lemlandsvägen, Nya Godbyvägen, ADR, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tunga, fordon, kontrollerades
TA - 22 nov 12 kl. 13:45

Lag om vinterdäck på tunga fordon

Från årsskiftet skärps kraven på tunga fordon. Då ska alla tunga fordon som kör på svenska vägar ha vinterdäck under perioden 1 december till 31 mars när det är vinterväglag som råder.
Från årsskiftet skärps kraven på tunga fordon.

YLE - 16 jul 15 kl. 08:06

Tunga fordon stör i Forsby i Karis

Det blir parkeringsförbud för tunga fordon i Forsbyområdet i Karis. Orsaken är att invånarna har klagat på att den tunga trafiken är störande. Flera invånare i Forsby har vänt sig till staden och klagat över att den tunga trafiken bland annat förorsakar skakningar och buller.

Nerikes Allehanda - 22 mar 17 kl. 09:20

12 582 fordon kontrollerades av polisen – resultatet: Rattfyllerister, narkotika och vapen

Under förra veckan genomförde polisen i region Bergslagen en trafiknykterhetsvecka där ett stort antal fordon kontrollerades. Kontrollerna resulterade i ett antal rattfyllerister men även beslag av vapen och narkotika..

Dagens PS - 14 mar 18 kl. 10:08

Regeringen vill skärpa däckkrav på tunga fordon

Regeringen går vidare med skärpt vinterdäckskrav på tunga fordon och avsikten är att de skärpta reglerna ska börja gälla från och med den 1 december 2019. Det framgår av ett pressmeddelande från regeringskansliet. I dag råder det endast krav på att tung lastbil, tung buss och personbil klass II med en totalvikt över 3,5 ton ska ha vinterdäck eller likvärdig utrustning på fordonets drivaxlar, under perioden 1 december–31 mars när vinterväglag råder.

Kristianstadsbladet - 22 nov 12 kl. 13:13

Lag om vinterdäck på tunga fordon


Från årsskiftet skärps kraven på tunga fordon. Då ska alla tunga fordon som kör på svenska vägar ha vinterdäck under perioden 1 december till 31 mars när det är vinterväglag som råder.Orsaken till skärpningen är att trots att de flesta tunga fordonen har haft godkänt mönsterdjup på sina däck har det ändå inträffat olyckor som stoppar upp trafiken under vintertid, skriver näringsdepartementet i ett pressmeddelande..

Regeringen - 18 maj 17 kl. 16:32

Uppdrag till Trafikanalys att analysera användningen av tunga fordon i urbana miljöer

Tunga lastbilar har på senare tid kapats och använts i terrorattacker i Stockholm, Berlin och Nice. I syfte att öka säkerheten för människor som vistas i urbana miljöer behöver möjligheten att kapa och använda tunga fordon i terrorattacker förhindras. Som ett led i detta arbete behövs kunskap om hur tunga fordon används i urbana miljöer i dag och vilka alternativa lösningar, exempelvis omlastning och användning av lätta lastbilar, elfordon, fraktcyklar eller underjordiska transportsystem som finns tillgängliga..

BT - 17 feb 11 kl. 17:28

Däckskrav på tunga fordon övervägs

Förra veckans massiva snöfall i Stockholm stoppade stora delar av busstrafiken. Och det var inte första gången i vinter som huvudstadens bussar fått ställa in. Därför öppnar nu infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) för att tunga fordon måste ha vinterdäck, skriver Svenska Dagbladet på nätet.

Kristianstadsbladet - 17 feb 11 kl. 17:37

Vinterdäck kan bli krav på tunga fordon

Förra veckans massiva snöfall i Stockholm stoppade stora delar av busstrafiken.
Och det var inte första gången i vinter som huvudstadens bussar fått ställa in. Därför öppnar nu infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) för att tunga fordon måste ha vinterdäck, skriver Svenska Dagbladet på nätet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vinterdäckskrav på tunga fordon

Nu ställs det hårdare krav på vinterdäck på tunga fordon som trafikerar Sverige, såsom bussar och lastbilar. Regeringen beslutade under onsdagen att införa ett krav på vinterdäck från och med 1 januari 2013.Kravet gäller mellan perioden 1 december till 31 mars.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 17 kl. 03:29

Nya däckkrav för tunga fordon

Tunga fordon ska ha vinterdäck på samtliga hjul på svenska vägar, föreslår infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). – Utgångspunkten är att förbättra trafiksäkerheten, säger han. Enligt förslaget ska alla tunga lastbilar, tunga bussar och personbilar kl.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Vindkraftspark fick ändrat miljötillstånd

ÅMHM har beviljat Ålands vindenergiandelslag reviderat tillstånd för att uppföra tio vindkraftverk i Eckerö Torp. Det ursprungliga miljötillståndet beviljades 2008 men av olika orsaker har bygget inte kunnat inledas. Av revideringsansökan framgår att generatoreffekten är högre i dag än för de vindkraftverk som kunde levereras tidigare och att den nya vindkraftsparken kan ge en elproduktion som motsvarar cirka 50 procent av hela Ålands elförbrukning på årsbasis.

Nyan - 45 minuter sedan

Elhybridfärjan beställd

En elhybridfärja är nu beställd till den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar rederikonsortiet Finnferries/Ansgar idag, tisdag. ”Efter en lång och detaljerad urvalsprocess utsågs det polska varvet Crist till leverantör av den nya hybridfärjan. Crist har även byggt Elektra.

Nyan - 1 timme sedan

Dörren var stängd för Sjögren

Enligt Katrin Sjögren, partiordförande för Lib och lantråd i den förra regeringen, var Centerns sonderare tydliga redan från början i förhandlingarna att just hon inte var önskad i regeringen. .

Nyan - 2 timmar sedan

Boreniuska huset bordlades i nämnden

Förslaget till delgeneralplan för Mariehamns centrum, däribland vad som ska ske med Boreniuska huset på Torggatan 9, bordlades i stadsutvecklingsnämndens möte i går kväll. Hela 29 anmärkningar hade kommit in. – En del saker kom upp som som inte har med delgeneralplanen att göra utan som är mer på stadsplanenivå, säger nämndens vice ordförande Peter Enberg (MSÅ).

Nyan - 4 timmar sedan

Första löftet från nya regeringen

Centern, Moderaterna, Obunden samling och Hållbart initiativ är med stöd av Ålands framtid partierna i nästa landskapsregering. .

Nyan - 14 timmar sedan

EU-mål: Sjöfarten ska bli klimatsmartare

En klimatneutral ekonomi står på agendan för nya EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. .

Nyan - 16 timmar sedan

Poststrejken drabbar medicinska prover

Återigen kan medicinska prover från Åland komma att försenas. .

Nyan - 16 timmar sedan

Bokpresentation och -diskussion på Emmaus

Boken ”Navigationssskolan – arkitektur eller kitsch?” av Jan Kåhre presenteras och diskuteras i morgon tisdag klockan 18.30 i Emmaus returcafé i Mariehamn.

Nyan - 17 timmar sedan

Ålänning blev röstdrottning

Åländska Julia Liewendahl valdes förra veckan in till Åbo Akademis Studentkårs fullmäktige. Hon var med sina 70 röster valets röstdrottning. 25 ledamöter valdes in bland de 102 uppställda kandidaterna.

Nyan - 17 timmar sedan

Stark gemenskap bland gymnasterna under FSGM

GYMNASTIK. Finlands Svenska Gymnastikmästerskap (FSGM) ägde rum i Bollhalla, Mariehamn under lördagen. Deltagare från när och fjärran bidrog till att skapa en god stämning under tävlingarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.