Skånskan > Opinion

Thursday, 21 November, 06:48

Skånskan - 07 nov 19 kl. 09:47

Tåg från Lund körde fel – fick backa tillbakaLund Ett Öresundståg till Helsingborg hamnade på fel spår under torsdagsmorgonen och var istället på väg till Hässleholm när felkörningen upptäcktes. Händelsen inträffade vid 08-tiden på torsdagsmorgonen sedan tåget lämnat Lunds centralstation.
– Ja, det hela berodde på en felväxling. Men de hann inte köra så långt innan det upptäcktes så tåget kunde backa tillbaka och försenades en tio minuter, säger Pär Aronsson på Trafikverkets pressavdelning. Öresundståget lämnade Lund för att köra vidare till Helsingborg när det växlades in på fel spår.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Ett Öresundståg, Helsingborg, Hässleholm, Lunds, Pär Aronsson, Trafikverkets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tågfrån , Lund, körde, felfick , backatillbaka
Skånskan - 07 jun 16 kl. 17:13

Ambulans körde fel – man dog

Dalby En 35-årig man dog efter hjärtstillestånd och nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritik mot SOS Alarm sedan ambulansen skickats till fel adress och därmed blivit elva minuter försenad.Det var i november förra året som en kvinna i Dalby hittade sin man livlös och ringde 112. Enligt hennes anmälan till IVO gjorde hon hjärt-lungräddning i nästan en halvtimme innan ambulansen anlände, trots att den normalt skulle kunna vara där på tio minuter.

Sydsvenskan - 30 nov 12 kl. 14:35

Ambulans körde fel tre gånger

Ambulansen, som enligt anmälan till Socialstyrelsen utgick från Landskrona, tog två timmar på sig att hämta en patient och köra till sjukhus. Det var i början av november som den 72-åriga kvinnan hittades medvetslös och blodig i sitt hem i centrala Lund..

Kristianstadsbladet - 07 nov 19 kl. 10:20

Trafik: Tåg körde fel – spårade mot Hässleholm

Passagerarna skulle från Lund till Helsingborg. Men Öresundståget ville annorlunda. Plötsligt var det på väg i riktning mot Hässleholm..

Skånskan - 09 dec 15 kl. 16:05

Beslutet om migranternas camping i Lund är upphävt

Lund Det var fel av Socialnämnden att fatta beslut om att tillhandahålla boende till utsatta EU-medborgare intill Källby camping i Lund. Det menar förvaltningsrätten som upphäver nämndens beslut.Frågan om boende för utsatta EU-medborgare är en het fråga.

YLE - 31 mar 16 kl. 11:07

Efter skrällguldet: Daniel Sjölund njuter – och öppnar för landslaget

Förra säsongen stod IFK Norrköping för en jätteöverraskning när laget marscherade till en allsvensk titel. Daniel Sjölund, som hörde till seriens bästa innermittfältare, är redo att försvara guldet – och efter det kan det bära av tillbaka till Åland. Daniel Sjölund själv konstaterade i Yle Sportens intervju inför den förra säsongen att IFK Norrköping går in för att förbättra det föregående årets tolfte placering.

Skånskan - 25 nov 16 kl. 14:00

Påverkad förare körde vårdslöst

STAFFANSTORP Påverkad av narkotika körde 35-åringen bil på motorvägen och vinglade över vägbanan så att han var nära att krocka eller hamna i diket. ERWP.fif(3)Nu döms han av Lunds tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 11 kl. 18:28

Helsingborgståget hamnde på fel spår

Pågatåget var på väg från Simrishamn mot Helsingborg ? men när det skulle lämna Lund körde det fel. Någon råkade trycka på fel knapp och tåget växlades in på spåret mot Höör..

Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 08:50

Rattfull mor övningskörde med dotter


En 57-årig kvinna i Lund övningskörde med sin dotter fast hon själv var berusad med en alkoholhalt på 1,52 promille i blodet.Nu har mamman dömts för grovt rattfylleri till samhällstjänst i 40 timmar och skyddstillsyn. Hon har även tidigare dömts för rattfylleri.

Sydsvenskan - 09 nov 12 kl. 09:01

Rattfull mor övningskörde

En 57-årig kvinna i Lund övningskörde med sin dotter fast hon själv var berusad med en alkoholhalt på 1,52 promille i blodet.
.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 14:00

Körde lastbil i fel körriktning

Lund En lastbilschaufför körde berusad ut på E6 i höjd med Gliumslöv i fel färdriktning och körde sedan mot trafiken i 5 kilometer. Vittnen såg lastbilen vingla fram på vägen i en hastighet av cirka 80 kilometer i timmen.
När han kom till en öppning i mitträcket strax före avfarten vid Landskrona södra körde han över på rätt sida av motorvägen och fortsatte sedan till trafikpalts Lundåkra, där han stoppades av polisen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Dags för Communitybiennal

Vad är communitykultur och vem är scenkonsten egentligen till för? Det är frågor som står i centrum när Malmös första communitybiennal anordnas under tre dagar.
– Det behövs fler berättelser och om hela samhället ska synliggöras måste också fler röster, fler språk, fler sorters kroppar, ja väldigt många mer synas på scen, säger Jonas Jarl, konstnärlig ledare för Södra Communityteatern i Malmö.

Skånskan - 9 timmar sedan

Fjärde raka för starkt Fair Play

TENNIS SM-guldfavoriten Fair Play TK förlängde sin segersvit i herrarnas elitserie.
Fjärde raka fullpoängaren kom i onsdagens hemmadrabbning mot SALK som kördes över med 6-0.Malmöklubben var på hugget direkt och tog hem båda dubblarna.

Skånskan - 10 timmar sedan

”Dåligt använda varumärke utan tillstånd”

STAFFANSTORP Företaget Clas Ohlson som vill att Staffanstorp tar bort deras logga från den omtalade kommunfilmen, får stöd av lokala politiker.Magnus Lunderquist (KD)skriver på Facebook att ”om man är okunnig när det gäller ensamrätten i en liten kommun må hända. Att man sedan inte har respekten när ett företag inte vill synas i en reklamfilm samt missat frågan om tillstånd, är mycket dåligt”.

Skånskan - 10 timmar sedan

Dieselstöld från grävare

STAFFANSTORP Natten mellan måndag och tisdag stals cirka 200 liter diesel från en grävmaskin i Staffanstorp.
Grävaren tillhör ett schaktföretag och stod inne på privat område vid Väståkravägen i Staffanstorp när gärningsmännen slog till..

Skånskan - 10 timmar sedan

Missförstånd ledde till misstänkt utträde

Skurup Sydkustens vattenvårdsförbund har skrivit till kommunen och argumenterat för att kommunen ska stanna kvar i organisationen – i onödan. Kommunen hade aldrig tänkt träda ur.Sydkustens vattenvårdsförbund består av fyra kustkommuner, företag och enskilda som kontrollerar vattenkvaliteten i havet.

Skånskan - 11 timmar sedan

Från vedträ till iphone

Åkarp Det började som busstreck – numera omsätter julklappen 23 miljarder. Detta och mycket annat handlar årets julutställning på Möllegården om.
– Höjdpunkten är när man träffar barnen, säger kultursekreterare Karin Lindbom.

Skånskan - 11 timmar sedan

10 miljoner för hissbyte år 2021

Kävlinge Trafikverket bedömer att det kommer att kosta 10 miljoner att få hissarna utbytta på Kävlinge station. Kommunen föreslås betala halva kostnaden för att slippa fortsatt ansvar.Sedan lång tid tillbaka har det stått klart att de tre hissarna på Kävlinge station behöver bytas ut.

Skånskan - 13 timmar sedan

Satsning på barn och unga presenterades

MALMÖ 30 miljoner extra till arbetsmarknads- och socialnämndens arbete med barn och unga var en nyhet som kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) presenterade under den inledande allmänpolitiska debatten.Budgetfullmäktige i Malmö inleddes på onsdagsmorgonen och väntas pågå i två dagar. Mötet började med en allmänpolitisk debatt och i inledningen av den presenterades ytterligare en satsning som S och L vill ge arbetsmarknads- och socialnämnden för att stärka det förebyggande arbetet med barn och unga.

Skånskan - 13 timmar sedan

”S har bidragit till integrationshaveri”

MALMÖ
Otryggheten måste bort, gängen ska krossas och den fristad som Malmö länge kunnat vara är hotad på grund av ett integrationshaveri, hävdade oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M) bland annat under den allmänpolitiska debatten.Från Vänsterpartiet fick M en känga apropå den omdebatterade Staffanstorpsfilmen där det visar sig att en av statisterna är en moderat politiker.
– Det måste vara härligt att vara moderat i eran värld där rapsfälten alltid är gula.

Skånskan - 13 timmar sedan

Flera personer gick in i avspärrat område

Malmö Polisen är under onsdagen på plats i Västra hamnen för utredningsarbete. I samband med detta har området spärrats av. Men det ska inte finnas någon fara för allmänheten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.