YLE > Finland

Friday, 15 November, 08:38

YLE - 07 nov 19 kl. 09:45

BUU-klubben får pris för sin insats för finlandssvenskt teckenspråkYles produktion BUU-klubben får pris för god samhällsinsats för finlandssvenskt teckenspråk. Föreningen Finlandssvenska teckenspråkiga, som delar ut priset motiverar sitt beslut med att BUU-klubben har tagit upp finlandssvenskt teckenspråk på ett fint sätt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
BUU, Finlandssvenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BUU-klubbenfår , prisför sin , insatsför , finlandssvenskt, teckenspråk
YLE - 10 nov 16 kl. 08:31

BUU-klubben åker på turné i Svenskfinland

Den 17 november bär det av igen! Då åker BUU-klubbens programledare Staffan Gräsbeck, Hanna Enlund och Jonathan ”Jontti” Granbacka ut på turné i Svenskfinland.
I år kommer vi att besöka bland annat Malax, Jakobstad, Karleby och Vasa i Österbotten.

YLE - 19 nov 16 kl. 15:39

Full rulle när BUU-klubben besökte Vasa

Även om regnet öste ner så osade det av julstämning på BUU-dagen i Vasa Övningsskola när barnen bland annat fick bekanta sig med några av karaktärerna från årets julkalender, träffa BUU-klubbsledarna och vara en del av ”Världens största strumpkör”. BUU-klubbens programledare Staffan Gräsbeck, Hanna Enlund och Jonathan ”Jontti” Granbacka bjöd på en show för alla barn. Hanna säger att hon gillar den direkta responsen man får ute på turné.

YLE - 14 nov 12 kl. 10:12

BUU-klubben drar ut på julturné

Den här veckan åker gänget från BUU-klubben ut på julturné. Programledarna Jonathan "Jontti" Granbacka och Stefanie "Fifi" af Björksten besökte God morgon Österbotten och berättade om programmet under turnén.
Spela upp klipp
Det blir sång, julkalendersutdelning och förstås stämpling med BUU-klubbsstämpeln.

YLE - 03 jun 19 kl. 14:06

BUU-klubben och Project Liv samarbetar - hjälp ditt barn att bli brevkompis med ett långtidssjukt barn

Hela den här veckan handlar BUU-klubben om att vara sjuk. BUU-klubben hjälper också långtidssjuka barn och andra barn att bli brevvänner..

YLE - 15 okt 18 kl. 06:00

Lär dig kontrollera ditt inre monster med BUU-klubben

Vad kan man göra om man är riktigt arg? Hur pratar man om känslor? Den här veckan har BUU-klubben känslohantering och våld som tema.

YLE - 30 nov 18 kl. 06:00

Höj julstämningen med BUU-klubben – jul i appen, på tv och på papper

Det nalkas mot jul! Om du ännu inte har julstämning så kommer du definitivt att få det under decembermånads gång med BUU-klubben. Både BUU-studion och appen förvandlas till ett juligt vinterland..

YLE - 10 nov 12 kl. 14:52

BUU-klubben ger sig ut på turné

BUU-klubbens programledare åker ut på julturné den 14-24 november. Under den tiden träffar Fifi, Soufi, Niclas och Jontti barn i hela Svenskfinland. Sammanlagt ordnas 14 evenemang, som alla är öppna för allmänheten och gratis.

YLE - 01 dec 18 kl. 15:40

1 200 firade lillajul med BUU-klubben – BUU-dagen en succé

Årets BUU-dag i Helsingfors lockade både stora och små. Evenemanget hölls på yrkeshögskolan Arcada och drygt 1 200 deltog. Showen hörde till en av de mest omtyckta programpunkterna..

YLE - 11 mar 18 kl. 15:03

Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare..

YLE - 25 apr 15 kl. 08:00

Premiär för ny BUU-melodi i lekfull retromiljö

Ny signaturmelodi, ny inredning och ny grafik i en lekfull retromiljö. Det är vad BUU-klubbens unga publik kommer att mötas av på måndag. De barn som vant sig vid att som på given signal rusa till tv:n när den karakteristiska BUU-klubbssången ekar ut i rummet får vara extra alerta på måndag klockan 18.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Poststrejken fortsätter: tidningarna kommer, men långväga paket stoppas i avgångsländerna

Morgontidningarna kommer, men ingen övrig postutdelning fungerar under Post- och logistikunionens strejk med 9 000 fackanslutna. Värst drabbas långväga paket utanför EU. De stoppas i ursprungslandet i väntan på att strejken tar slut.

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: Amnesty kräver ny riktning för Finlands asylpolitik, medlingen i poststrejken fortsätter, historisk chans för Finlands fotbollsherrar

Amnesty kräver åtgärder efter människorättsdomstolens utslag. De första personerna med misstänkta kopplingar till IS landade i Tyskland. Medlingen i poststrejken fortsätter..

YLE - 2 timmar sedan

Sjöfartsexpert: ”Färjan Mergus borde ha väjt"

På onsdagen var det nära ögat att färjan Mergus hade kolliderat med passagerarfraktfartyget MS Finnswan i Korpo. Enligt Peter Lindberg har stora fartyg som inte kan röra sig från farleden ”förkörsrätt” i dylika situationer..

YLE - 2 timmar sedan

Sjöfarten stoppas till stöd för strejkande postpersonal – "Den finska flaggans framtid på våra fartyg äventyras"

Förhandlingarna om poststrejken fortsätter då strejken är inne på sin femte dag. Stödet från flera transportfack hotar hela Finlands sjöfart, varnar rederierna..

YLE - 4 timmar sedan

Amnestys Frank Johansson hoppas att regeringen reagerar snabbt på fällande dom för Finland: "Politiken har inte ändrats fast regeringen har bytts ut"

En fällande dom för Finland i Europeiska människorättsdomstolen var ingen överraskning, säger Amnestys verksamhetsledare Frank Johansson. Amnesty kräver ny riktning efter att Finland prickats för sin asylpolitik..

YLE - 9 timmar sedan

Utrikesminister Pekka Haavisto i Washington om kampen mot IS: Nätverket är fortfarande starkt i vissa områden

Utrikesminister Haavisto har på torsdagen besökt Washington D.C för ett extra insatt möte med den internationella koalitionen mot terroristgruppen IS. USA:s utrikesminister Mike Pompeo var värd för mötet..

YLE - 13 timmar sedan

Borgå får längre konditionstrappor trots allt - men utan konst

Nu har sista ordet sagts gällande Borgå stads omdiskuterade konditions- och kulturtrappor. Stadsfullmäktige beslöt med rösterna 37-14 att man endast satsar på längre konditionstrappor. Konst invid trapporna blir det inte..

YLE - 12 timmar sedan

Ryska godståg till och från Hangö skapar problem i Lojo - skakar så att invånare vaknar på natten

Godsvagnar fulla med rysk kol tros vara orsaken till att en del Lojobors nattsömn blir störd. Orsaken till de stora skakningarna hittas i vagnarnas konstruktion..

YLE - 12 timmar sedan

Sportbutikerna har klättrat mest i fråga om kundnöjdhet – får höga poäng särskilt av unga konsumenter

Enligt Finsk Handels nya rapport om kundnöjdheten inom handelns olika branscher är unga konsumenter nöjdast med sportbutikerna..

YLE - 13 timmar sedan

Det blir trots allt längre konditions- och kulturtrappor i Borgå – väcker blandade känslor hos motionär

Nu har sista ordet sagts gällande Borgå stads omdiskuterade konditions- och kulturtrappor. Stadsfullmäktige beslöt med rösterna 37-14 att man vill ha längre trappor med tillhörande konst och ingen nedbantad version..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.