Computer Sweden > IT

Friday, 15 November, 01:37

Computer Sweden - 07 nov 19 kl. 09:23

Volvo spårar kobolt med blockkedjeteknik
Med hjälp av blockkedjeteknik ska Volvo Cars nu kunna spåra den kobolt som används i batterierna. På så sätt ska man kunna sätta stopp för mineraler från konfliktområden eller där barnarbete använts..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Volvo Cars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, spårar, koboltmed , blockkedjeteknik
Nyteknik - 07 nov 19 kl. 09:30

Volvo spårar kobolten med hjälp av blockkedja

Som första biltillverkare tar Volvo Cars hjälp av blockkedjeteknik för att hålla koll på var kobolten från elbilsbatterierna kommer från..

Dagens PS - 22 jan 18 kl. 09:50

Volvo Cars och Apple granskas för ”blodsbatterier”

Aftonbladet publicerade i helgen artikeln Blodsbatterier som är en granskning av utvinningen av kobolt i Kongo-Kinshasa. Kobolt används som material i de batterier som sitter i elbilar samt i teknikprylar som smarta telefoner. I artikeln pekas det på riskerna med utvinningen med allt från bristfällig säkerhet för arbetarna till barnarbete.

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 11:18

Volvo Cars tecknar massivt avtal på barnarbetarkobolt

Kinesiska biltillverkaren Volvo Car har tecknat ett massivt avtal på stora mängder kobolt från barnarbetare i Kongo, vilket vi ju fått lära oss från fossilisterna är vad som finns i elbilarnas bilbatterier (fast det glöms bort att detta även finns i dubbdäck, laptops, mobiltelefoner och allt annat med litiumbatterier i). Volvo Car uppger att hälften av deras bilar framöver ska bli rena elbilar, vilket blir problematiskt för de svenska fossilisterna - hur ska man både kunna hylla Volvo och baktala elbilar samtidigt?
Kinesiska Volvo S90.

DI - 06 nov 19 kl. 06:03

Volvo använder blockchain för att spåra ansvarsfull kobolt

Tillsammans med sina batterileverantörer CATL och LG Chem inför Volvo Cars spårbarhet av kobolt med hjälp av….

Västerbottens Folkblad - 10 jul 15 kl. 16:35

[PLUS] Sista skiftet på Volvo när monteringen stängs

Tårar, vemod och sammanbitna ansikten. Drygt 300 Metallare gjorde sista skiftet på Volvo....

UNT - 21 dec 13 kl. 16:27

Tak rasade in efter brand hos Volvo

En storbrand brand bröt ut i Volvos Pentas lokaler på Hisingen i Göteborg i natt. Ingen människa tros ha skadats.Taket har rasat in vilket försvårar släckningsarbetet, men branden är under kontroll..

BT - 21 dec 13 kl. 16:29

Tak rasade in efter brand hos Volvo

En storbrand brand bröt ut i Volvos Pentas lokaler på Hisingen i Göteborg i natt. Ingen människa tros ha skadats. Taket har rasat in vilket försvårar släckningsarbetet, men branden är under kontroll.

E24 - 23 mar 16 kl. 14:29

Börsjättar spårar anställda efter terrordådet

Terrordådet i Bryssel har inneburit ett intensivt arbete för svenska storbolag. Volvo, Electrolux och Ericsson har spårat medarbetare och avråder nu från resor till den terrordrabbade staden..

YLE - 17 jul 17 kl. 05:25

Ambulansbussar kan kanske ersätta hälsocentraler i framtiden

Då patienter ska ta sig till och från sjukhus sker transporterna i Finland idag främst med ambulans och taxi men i Norge och Sverige har man i allt större utsträckning börjat använda ambulansbussar. - Bussarna är kostnadseffektiva då man kan transportera större mängder människor med dem på samma gång och dessutom bekvämare än i en ambulans, säger Volvo Norges försäljningsrepresentant Zoran Cvijanovic. Bussarna är dessutom fullt utrustade för akutvård och har både sitt- och liggplatser, så säkerheten är garanterad.

GöteborgsPosten - 27 sep 18 kl. 05:00

Batteribrist ett hot mot elbilarna

Om sju år vill Volvo Cars att hälften av bilarna som säljs ska gå på el. Men bristen på batteri-metallen kobolt kan bli en flaskhals. På en unik konferens i Göteborg har forskare diskuterat framtidens elbilsutmaningar..

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 12 timmar sedan

Sysco har fått up ögonen för Sverige


En månad efter sitt senaste svenska förvärv slår norska Oraclespecialisten till igen..

Computer Sweden - 12 timmar sedan

Googles insamling av sjukjournaler utreds – kan bryta mot lagen


Google har nu full tillgång till känsliga uppgifter om 50 miljoner amerikaner, detta som en följd av ett samarbetsavtal med vårdföretaget Ascension. Nu ska myndigheterna utreda om någon av parterna har brutit mot lagen..

Computer Sweden - 14 timmar sedan

Molntjänster visar kraftig tillväxt i hela världen


Den globala marknaden för publika molntjänster fortsätter växa kraftigt – nästa år går försäljningen upp med 17 procent..

Computer Sweden - 14 timmar sedan

Interxion bygger ut datacenter i Stockholm – största satsningen hittills


Datacenterbolaget Interxion gör sin största satsning någonsin i Sverige. Nu investeras en kvarts miljard i nästa högsäkerhetsdatacenter..

Computer Sweden - 15 timmar sedan

Bankvärlden nästa för Google – ska erbjuda privata konton


Nu ska Google-konton kunna öppnas också på banken. Nästa år ska privata insättningskonton erbjudas i samarbete med Citigroup via appen Google Pay..

Computer Sweden - 19 timmar sedan

Verifiera betalningar? Då är det mobilt bank-id som gäller för svenskarna


Mobilt bank-id är det överlägset bästa sättet att verifiera betalningar. Det säger svenska folket i den senaste upplagan av rapporten Sverige betalar..

Computer Sweden - 19 timmar sedan

Så skyddas Sveriges mest kompetenta nätverk


Sunet är ett av Sveriges största och snabbaste nätverk. Det är också ett nätverk som sitter på värdefull information och värdefull kapacitet. Sunet cert jobbar decentraliserat för att skydda nätverket..

Computer Sweden - Igår: 09:50

R2M får nytt förtroende som Skatteverkets Oracle


Efter att ha skött Skatteverkets plattformstjänster i fyra år tog R2M hem myndighetens nya upphandling och får därmed nytt förtroende..

Computer Sweden - Igår: 06:02

Chockrapporten – historiskt låg tillväxt för it i Sverige


Både vad gäller it-budgetar och verksamhetsfinansierad it så väntar ett 2020 med historiskt låg tillväxt. ”Vi står inför en ökad osäkerhet i vår ekonomi”, säger Radars vd Hans Werner – och pekar samtidigt på tre it-utmaningar som hotar hela den svenska tillväxten..

Computer Sweden - I förrgår: 14:42

Värsta krisen över för VGR – Atea och HP tiger om storkraschen


Den värsta krisen är över, men problemen med de kraschade HP-datorerna försatte Västra Götalandsregionen i stabsläge i nästan en veckas tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.