Nyteknik > Teknik

Wednesday, 13 November, 08:37

Nyteknik - 07 nov 19 kl. 09:30

Volvo spårar kobolten med hjälp av blockkedjaSom första biltillverkare tar Volvo Cars hjälp av blockkedjeteknik för att hålla koll på var kobolten från elbilsbatterierna kommer från..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Volvo Cars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, spårar, koboltenmed , hjälpav , blockkedja
Computer Sweden - 07 nov 19 kl. 09:23

Volvo spårar kobolt med blockkedjeteknik


Med hjälp av blockkedjeteknik ska Volvo Cars nu kunna spåra den kobolt som används i batterierna. På så sätt ska man kunna sätta stopp för mineraler från konfliktområden eller där barnarbete använts..

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 11:18

Volvo Cars tecknar massivt avtal på barnarbetarkobolt

Kinesiska biltillverkaren Volvo Car har tecknat ett massivt avtal på stora mängder kobolt från barnarbetare i Kongo, vilket vi ju fått lära oss från fossilisterna är vad som finns i elbilarnas bilbatterier (fast det glöms bort att detta även finns i dubbdäck, laptops, mobiltelefoner och allt annat med litiumbatterier i). Volvo Car uppger att hälften av deras bilar framöver ska bli rena elbilar, vilket blir problematiskt för de svenska fossilisterna - hur ska man både kunna hylla Volvo och baktala elbilar samtidigt?
Kinesiska Volvo S90.

Västerbottens Folkblad - 10 jul 15 kl. 16:35

[PLUS] Sista skiftet på Volvo när monteringen stängs

Tårar, vemod och sammanbitna ansikten. Drygt 300 Metallare gjorde sista skiftet på Volvo....

UNT - 21 dec 13 kl. 16:27

Tak rasade in efter brand hos Volvo

En storbrand brand bröt ut i Volvos Pentas lokaler på Hisingen i Göteborg i natt. Ingen människa tros ha skadats.Taket har rasat in vilket försvårar släckningsarbetet, men branden är under kontroll..

BT - 21 dec 13 kl. 16:29

Tak rasade in efter brand hos Volvo

En storbrand brand bröt ut i Volvos Pentas lokaler på Hisingen i Göteborg i natt. Ingen människa tros ha skadats. Taket har rasat in vilket försvårar släckningsarbetet, men branden är under kontroll.

E24 - 23 mar 16 kl. 14:29

Börsjättar spårar anställda efter terrordådet

Terrordådet i Bryssel har inneburit ett intensivt arbete för svenska storbolag. Volvo, Electrolux och Ericsson har spårat medarbetare och avråder nu från resor till den terrordrabbade staden..

YLE - 17 jul 17 kl. 05:25

Ambulansbussar kan kanske ersätta hälsocentraler i framtiden

Då patienter ska ta sig till och från sjukhus sker transporterna i Finland idag främst med ambulans och taxi men i Norge och Sverige har man i allt större utsträckning börjat använda ambulansbussar. - Bussarna är kostnadseffektiva då man kan transportera större mängder människor med dem på samma gång och dessutom bekvämare än i en ambulans, säger Volvo Norges försäljningsrepresentant Zoran Cvijanovic. Bussarna är dessutom fullt utrustade för akutvård och har både sitt- och liggplatser, så säkerheten är garanterad.

Opinionen.se - 09 jan 14 kl. 23:44

Ägare kritisk till Volvos IT-bolag


Volvos storägare Cevian Capital är tveksam till ägandet av Volvos dotterbolag Volvo IT, med 6 000 anställda världen över och en omsättning i mångmiljardklassen. Volvo IT har bland annat Ica och Stockholms stad som kunder. – Jag tror inte att Volvo är den mest effektiva leverantören av IT-tjänster.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 23:41

Ägare kritisk till Volvos IT-bolag


Volvos storägare Cevian Capital är tveksam till ägandet av Volvos dotterbolag Volvo IT, med 6 000 anställda världen över och en omsättning i mångmiljardklassen. Volvo IT har bland annat Ica och Stockholms stad som kunder. - Jag tror inte att Volvo är den mest effektiva leverantören av IT-tjänster.

Trelleborgs Allehanda - 09 jan 14 kl. 23:41

Ägare kritisk till Volvos IT-bolag


Volvos storägare Cevian Capital är tveksam till ägandet av Volvos dotterbolag Volvo IT, med 6 000 anställda världen över och en omsättning i mångmiljardklassen. Volvo IT har bland annat Ica och Stockholms stad som kunder. - Jag tror inte att Volvo är den mest effektiva leverantören av IT-tjänster.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Ny mångmiljardsatsning på Nevs

Nevs majoritetsägare, kinesiska Evergrande, kommer att investera ytterligare närmare 30 miljarder kronor i elbilsbolaget från Trollhättan, rapporterar Ekot..

Nyteknik - 1 timme sedan

”Anmäl dataintrång annars väntar nya attacker”

DEBATT. Alla företag som utsatts för dataintrång är skyldiga att anmäla det. Den som låter bli riskerar att drabbas av nya utpressningsförsök med hot om att avslöjas.

Nyteknik - 1 timme sedan

100 000 träd ska få Oslo att blomma

Oslo ska bli en grönare stad. Som ett första steg ska det under nästa år planteras 10 000 träd runt om i Norges huvudstad, en markant ökning från årets 302 planterade träd..

Nyteknik - 1 timme sedan

Teslas Europafabrik hamnar i Tyskland

Teslas kommande fabrik i Europa, den andra utanför USA, ska byggas nära Tysklands huvudstad Berlin. Det meddelar elbilstillverkarens vd Elon Musk..

Nyteknik - 1 timme sedan

Facebook vill öka säkerheten – inför egen betaltjänst

Facebook lanserar en egen betaltjänst som ska bidra till säkrare betalningar i olika appar med koppling till företaget, bland annat Whatsapp, Instagram och Messenger..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Forskarnas enkla lösning kan förutse blixtnedslagen

Deras algoritm har lärt sig vilket väder som ger åsknedslag. Enligt forskarna har systemet 80 procents träffsäkerhet – inom en radie på 30 kilometer, och ett tidspann på 10–30 minuter..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Cyberattack mot Labour mitt i brittiska valrörelsen

Labourpartiet har utsatts för en cyberattack, rapporterar tv-kanalen Sky News..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Första kinesiska elbilen som ska erövra Europa

Biltillverkaren från Shanghai rör sig snabbt. Den 29 november kommer Aiways att lansera sin el-suv U5 i Kina – och inom kort ska modellen testa vingarna i Europa..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Klimatförändringar bryter upp USA:s kärnavfallsgrav

Efter stora kärnvapentester är delar av Marshallöarna mer radioaktivt än Tjernobyl. Nu riskerar kärnavfall att läcka från "graven" som ska hålla resterna på plats..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Se matens klimatavtryck redan i affären

Klimatmärkta livsmedel ska hjälpa konsumenterna att minska sitt klimatavtryck. Men kritiker varnar för svåra beräkningar och att ett ensidigt fokus på klimatpåverkan riskerar att gå ut över andra miljöfrågor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.