Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 18 November, 00:02

Dagensanalys.se - 07 nov 19 kl. 09:38

Konkurrensverket ska granska annonsplattformarnaKonkurrensverket inleder en ”sektorsundersökning” om konkurrensen på marknaderna för digitala plattformar i Sverige. Det handlar till exempel om digital annonsering, matleveranser, ljudböcker och digitala betaltjänster. Undersökningen ska belysa hur konkurrensen fungerar och om det finns behov av åtgärder för att främja konkurrensen. Konkurrensverkets uppgift är att arbeta för en effektiv konkurrens till nytta för konsumenterna. Det gör de på olika sätt, bland annat genom att undersöka konkurrensförhållanden inom en viss bransch eller sektor.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Sverige, Konkurrensverket, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konkurrensverketska , granska, annonsplattformarna
Dalarnas tidningar - 22 mar 16 kl. 09:13

Konkurrensverket granskar Falu kommun

Det var den 14 februari 2013 som kommunfullmäktige i Falun beslutade att teckna nyttjandeavtal för gatubelysning med Falu Energi och Vatten samt Falu Elnät. Nu ska konkurrensverket granska om det hela gått rätt till och vill veta hur självständiga bolagen är i förhållande till kommunen.

IDG - 22 apr 16 kl. 14:43

Nu vill Konkurrensverket syna Vismas Fortnox-affär


Konkurrenterna oroar sig för en monopolsituation. Nu är det klart att Konkurrensverket granska hur Vismas bud på Fortnox påverkar marknaden..

IT24 - 22 apr 16 kl. 14:43

Nu vill Konkurrensverket syna Vismas Fortnox-affär


Konkurrenterna oroar sig för en monopolsituation. Nu är det klart att Konkurrensverket granska hur Vismas bud på Fortnox påverkar marknaden..

Skånskan - 08 okt 19 kl. 10:30

Taxikontrakt fall för Konkurrensverket

Kävlinge Kommunen har anmälts till Konkurrensverket för osund konkurrens. Bakom anklagelserna står Taxi Kävlinge, som 2018 förlorade skolskjuts- och färdtjänstuppdraget.
Kävlinge skulle ge sin syn på saken på måndagen, men har nu fått anstånd.

Jönköpingsnytt - 06 apr 11 kl. 08:45

Konkurrensverket ska granska Jönköping Airport

Flyglinjen har nu anmält Jönköping Airport till Konkurrensverket som beslutat att granska organisationen. Anledningen till anmälan är enligt Flyglinjens VD, Henrik Lindberg att man vill att en "opartisk enhet gör en genomlysning så att man slipper spekulationer"..

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 10:00

Konkurrensverket synar upphandling

Just nu håller en ny reningsanläggning att installeras på simhallen i Bromölla. Samtidigt tar utredningen kring hur den köptes in en ny vända. Nu ska Konkurrensverket titta på saken.

Dagens Medicin - 14 jan 11 kl. 10:56

Konkurrensverket granskar inte privat vårdcentral

Läkare som hyrts in för att sköta en landstingsdriven vårdcentral arbetar samtidigt med att lista patienter för en privat vårdcentral på orten. Men Konkurrensverket tänker inte granska saken..

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 11 kl. 14:05

Konkurrensverket granskar Assas köp

Konkurrensverket ska granska om låsjätten Assa Abloys köp av Swesafe, Sveriges största låssmedsföretag, skapar eller förstärker en dominerande marknadsställning. Verket påpekar att Assa Abloy har "en mycket stark ställning på den svenska marknaden"..

SN - 06 maj 11 kl. 14:50

Konkurrensverket granskar landstinget

Konkurrensverket ska granska om landstinget Sörmlands upphandling av ett nytt journalsystem har gjorts enligt lagen om offentlig upphandling, LOU..

SN - 16 jul 13 kl. 21:24

Konkurrensverket granskar Oxelösunds asfaltsavtal

Konkurrensverket kommer att granska Oxelösunds kommuns upphandling av asfalteringsarbeten från bygg- och anläggningsföretaget NCC..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Här är webbläsaren som ska konkurrera med Google Chrome

En ny webbläsare med fokus på integritet har precis lanserats. Frågan är om den kan ta användarandelar från den allt mer populära Chrome. Googles webbläsare Chrome är helt klart den mest populära webbläsaren världen över.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

12 tips för lägre Bounce Rate och högre försäljning

Bounce Rate – 12 tips för lägre Bounce Rate Bounce rate, eller avvisningsfrekvens som det heter på svenska, är ett tal som mäter andelen av besökare som endast besöker en sida. Bounce rate ger en generell bild över hur engagerade besökarna är som hittar in på din webbsida. Normalt vill du att Bounce Raten ska vara så låg som möjligt, men det beror såklart helt på vilket syfte du har med sidan.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Så enkelt och smart från Daily Mail Online

På Daily Mail Online kan du läsa allt om verkligen allt. Det är den sajten som många svenska kvällsmedier väljer att kopiera. Förutom kvällsnyheter kan du även läsa om kändisar och här har tidningen valt att använde en smart lösning för att få intäkter från sina artiklar.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Nu ska TikTok ge sig på e-handel

Nu tänker TikTok sko sig på den allt mer populära e-handeln. Med start idag ska en del användare få möjlighet att lägga till länkar till e-handelssajter, eller andra webbplatser i sin profil. Kreatörer (som gör klipp) ska också kunna skicka sina tittare till e-handelssajter, som de då förmodligen får sponsring från.

Dagensanalys.se - Igår: 20:09

Aftonbladet vill registrera gratisläsarna

Nu vill Aftonbladet.se att du ska logga in för att läsa nyheterna. Idén är enkel – att samla på sig så mycket information som bara möjligt för att bättre kunna rikta annonser över hela Schibsteds nätverk.

Dagensanalys.se - Igår: 19:51

Angry Birds firar 10 år med världens argaste annons

Tänk att Angry Birds nu funnits i 10 år. Vart har all tid tagit vägen? Nu vill man fira sitt 10 års-jubileum med världens argaste annons.

Dagensanalys.se - Igår: 19:42

Apple lanserar en egen app för Research

Tiden är förbi när Steve Jobs var svaret på alla frågor som Apple hade. Man brukade skoja om att Apple då hade ”focus group of one”. Men nu är det en helt annan ton från äpplet.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:45

Från klickbete till gräv – så ska branschtidningarna få in stålarna

Om du läser branschpress har du säkert redan märkt att det numera handlar om insiktsartiklar där skribenterna har gjort något gräv, avslöjat en ny lögn eller bara stoltserar med sin sanning. På Resumé är det duon Julia Lundin och Yasmine Winberg som ska dra läsarna över betalväggen med sina nä-nu-jävlar-artiklar. I artiklarna vill de lyfta fram frågor som studsar runt bland influencers och marknadschefer.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:01

Nu börjar Instagram dölja likes i alla länder

Efter att första testa börjar Instagram att sakta rulla ut sitt dölja-likes-test globalt. Men det är knappat troligt att du kommer att märka av det redan nu. Det är nämligen bara en handfull (några tusen) som får först testa att använda Instagram utan att se likes (gilla).

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:29

Nu ska det bli enklare att köpa annonser med Poddindex

Poddindex har börjat visa vilka poddar som är kommersiella och vilka som inte är det. På sajten kan du nu se fliken ”Alla poddar” och fliken ”Kommersiella poddar”. Med dessa nya flikar ska det bli enklare för medieköpare att fatta beslut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.