Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 08:11

Affärsvärlden - 07 nov 19 kl. 09:33

Lättnadsrally i VestasVindkraftverksbolaget Vestas lyfte med besked i Köpenhamnbörsens öppning efter rapporten under torsdagsmorgonen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Vestas, Köpenhamnbörsens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättnadsrallyi , Vestas
BT - 07 nov 14 kl. 10:43

Vestas höjer prognosen

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfter med 11 procent på Köpenhamnsbörsen. Vestas, som gjort sig av med var fjärde anställd i ett besparingsprogram som pågått i tre år, räknar med att rörelsemarginalen kan hamna på 7-8 procent mot en tidigare prognos på 6 procent.

BT - 07 nov 14 kl. 20:42

Vestas aktie rusade på höjd prognos

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfte med över 17 procent på Köpenhamnsbörsen på fredagen, den största uppgången sedan 2012. Vestas, som gjort sig av med var fjärde anställd i ett besparingsprogram som pågått i tre år, räknar med att rörelsemarginalen kan hamna på 7-8 procent mot en tidigare prognos på 6 procent.

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 12:01

Carnegie: Därför är Vestas aktie köpvärd

Carnegie har höjt sina estimat för Vestas rörelseresultat 2020 och 2021 med 9 respektive 12 procent. Bidragande är att investmentbanken fått ökad tilltro till en mer stabil prismiljö för vindturbintillverkaren framöver. Att flera av bolagets konkurrenter har rapporterat svag lönsamhet tyder på att prispressen kan komma att lätta, och att Vestas kan dra nytta av effektivitetsförbättringar från nya plattformar som introduceras.

BT - 21 mar 11 kl. 09:46

Vestas i blåsväder i USA

En pensionsfond har stämt danska Vestas Wind Systems i en federal domstol i delstaten Colorado, USA, med krav på ersättning på grund av ändringar av redovisningspraxis, skriver Vestas i ett pressmeddelande.
Vestas laddar upp för en tvist om frågan i domstol och tycker det saknas grund för kraven.
Vestas vill inte uppge vilken pensionsfond som står bakom stämningen och anger inte heller hur stora belopp som krävs.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 11 kl. 09:53

Vestas i blåsväder i USA

En pensionsfond har stämt danska Vestas Wind Systems i en federal domstol i delstaten Colorado, USA, med krav på ersättning på grund av ändringar av redovisningspraxis, skriver Vestas i ett pressmeddelande. Vestas laddar upp för en tvist om frågan i domstol och tycker det saknas grund för kraven. Vestas vill inte uppge vilken pensionsfond som står bakom stämningen och anger inte heller hur stora belopp som krävs..

Sydsvenskan - 05 jan 12 kl. 06:30

Vestas aktie rasade efter kraftigt vinstfall

Aktien i den danska vindkraftskoncernen Vestas störtdök på onsdagen. När Börsen i Köpenhamn stängde hade kursen fallit med 19 procent. Köpläge, menar danska analytiker.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 12 kl. 14:05

Nordberg till Vestas styrelse

Bert Nordberg, vd för mobiltillverkaren Sony Ericsson, har nominerats till ordförande i styrelsen för Vestas, den danska tillverkaren av vindkraftverk. Om Nordberg får godkänt av Vestas stämma den 29 mars ersätter han Bent Carlsen, skriver Vestas i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 15:11

Från Sony Ericsson till Vestas

Foto: Jenny Leyman
Danska vindkraftföretaget Vestas tar nye styrelseordföranden från Sony Ericsson.
Sony Ericssons vd tar alltså klivet över sundet för att ta ordförandeklubban i Vestas. Lars Olof Josefsson väntas ta befattningen som viceordförande.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 12 kl. 15:40

Medieuppgifter fick Vestas att rasa

Danska Vestas fick se aktien rasa med över 7 procent på måndagen sedan The Sunday Times rapporterat att vindkraftsjätten förhandlar med sina banker om en finansiell omstrukturering. Vestas avfärdade uppgifterna som "spekulationer" men ville inte kommentera dem närmare. I fjol tappade Vestas två tredjedelar av sitt börsvärde och i år har aktien backat med cirka 50 procent..

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 14 kl. 10:45

Vestas höjer prognosen

Danska Vestas, tillverkare av turbiner till vindkraftverk, höjer sin helårsprognos i samband med en oväntat positiv rapport för årets tredje kvartal. Vestas aktie lyfter med 11 procent på Köpenhamnsbörsen. Vestas, som gjort sig av med var fjärde anställd i ett besparingsprogram som pågått i tre år, räknar med att rörelsemarginalen kan hamna på 7—8 procent mot en tidigare prognos på 6 procent..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Nedåt på Asienbörserna

Asienbörserna handlades i negativt territorium på onsdagsmorgonen, med nedgångar på under 1 procent för samtliga de större indexen i regionen..

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Kopparbergs minskar vinsten

Bryggeriet Kopparbergs, listat på NGM MTF, redovisar ett resultat efter skatt på 58 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (60,8)..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Trump hotar med högre Kina-tulllar

USA:s president Donald Trump har hotat Kina med högre tullar om inget handelsavtal undertecknas. Kommentarerna kom under ett möte med presidentens kabinett på tisdagen, rapporterar CNBC..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Tungt för detaljhandeln på USA-börserna

De ledande börserna på Wall Street utvecklades oregelbundet på tisdagen. Investerare riktade fokus mot aktier inom detaljhandelssektorn som sjönk på bred front. På handelsfronten hotade Donald Trump med höjda tullar om Kina inte skriver under ett handelsavtal..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

SEB-aktien stiger efter ny tv-spoiler

Marknaden gör tummen upp för den andra så kallade tv-spoilern från storbanken SEB på fyra dagar. Banken avslöjar återigen uppgifter banken fått ta del av inför framtida sändningar av SVT-programmet Uppdrag granskning. SEB-aktien stiger drygt en procent..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Swedbank kan ha brutit mot USA-sanktioner

USA utreder om Swedbank har medverkat till brott mot de sanktioner som USA införde mot Ryssland efter annekteringen av Krim-halvön i Ukraina, framkommer i det nya programmet av Uppdrag Granskning..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Viktar om bland riskpremierna

PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljen tar hem delvinster i två innehav som givit stark draghjälp på sistone. Nu sprids denna likvid och resterande portföljkassan på fem av strategins övriga lågvärderade case..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Så mycket väntas Black Friday-handeln växa

Svensk Handel räknar med att försäljningen under Black Friday kommer att öka med 15 procent i år, till drygt 7 miljarder kronor..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

USA-terminerna på plus

Terminerna för de amerikanska börserna handlades på plus inför tisdagens öppning, trots bristen på tydliga besked på handelsfronten och kursfall i flera detaljhandelsaktier..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Danska FI om bankerna: Som man bäddar får man ligga

Banker som klagar på de ökande kostnaderna för anti-penningtvättsåtgärder (AML) bör betrakta investeringar i teknik i stället för att pressa på mot regler de är tvungna att följa, enligt ett uttalande Danmarks finansinspektions generaldirektör Jesper Berg gett för Bloomberg News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.