Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 November, 18:06

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 09:07

Sveriges tillväxtmotor ligger på västkustenDet är Göteborg som driver Sveriges tillväxt hårdast. I alla fall om man tittar på exportsiffrorna. Det är Dagens Nyheter som rapporterar om att Göteborgs exportnetto under 2018 var 33 miljarder kronor, ett exportnetto som ökade med sex procent jämfört med 2017. Det framgår av en rapport från Business Region Göteborg. ”Man kan säga att Göteborgsregionen driver landets tillväxt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Göteborg, Sveriges, Dagens Nyheter, Göteborgs, Business Region Göteborg, Göteborgsregionen, BNP, Peter Warda, DN, Stockholm, Warda, Brexit, Kina, USA, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges tillväxtmotor, ligger, västkusten
Cornucopia - 03 maj 15 kl. 10:18

Var är bästa platsen för en sommarstuge-BOL?

Så här i förkrigstider har jag från flera håll fått frågan om var bästa platsen för en sommarstuga är, att använda som BOL - bug-out-location, inför det kommande (kärnvapen)kriget. Det är inte helt lätt att svara på, då stora delar av Sverige går bort, då det ligger för nära eller öster om tänkbara kärnvapenmål.

Några platser är ju tämligen uppenbart olämpliga att köpa en sommarstuga på.

BT - 21 sep 12 kl. 15:53

Norska koraller räddar svenskt rev

Just nu pågår arbetet med att rädda Sveriges enda kvarvarande korallrev, Säckenrevet i Kosterfjorden. Ett arbete som innebär att man flyttar koralldjur, vissa flera tusen år gamla, från norska Tislerrevet till Sverige. Projektet drivs av forskare från Göteborgs universitet och är det enda pågående i sitt slag.

Barometern - 14 sep 13 kl. 14:09

Vd siktar på nya medievärlden

Kalmarbaserade mediakoncernen Gota Media har fått ny vd. Uppdraget för 54-årige Boine Gepertz är att lotsa koncernen in i en ny medievärld. Hans tänkta företrädare René Mohlkert hann inte ens börja innan hon plötsligt fick sluta sedan styrelsen och hon kommit på plötslig kollisionskurs.

Cornucopia - 12 aug 14 kl. 16:06

Seabased levererar vågkraftaggregat till Saudi-Arabien

Det svenska Lyskekils- och Uppsalabaserade vågkraftbolaget Seabased levererar i dagarna ett första vågkraftaggregat till Saudi-Arabien. Inledningsvis handlar det om ett första skarpt demoaggregat, som en del av ett joint venture under bolaget Kawthar AlBahar Seabased.
Vågförhållandena i Röda Havet, där 30 kW-aggregatet kommer installeras och börja generera ström är bättre än på svenska västkusten, där 350 motsvarande aggregat just nu installeras i Fortums första vågkraftpark utanför Smögen.

BT - 28 aug 14 kl. 09:22

Vill se nya glansdagar för Viskadalsbanan

Nu har det hänt igen. Trafiken på Viskadalsbanan har stått stilla några dagar. Att järnvägsnätet varit kraftigt eftersatt i många år är ett faktum, något som alliansregeringen har insett och avsatt pengar för att åtgärda.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Svagt år för Jysk – första sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen 2008 visar Jysk ett svagare resultat än föregående år. Totalt har rörelseresultatet minskat med 7,6 procent. Dagens Industri rapporterar att Jysk under förra räkenskapsåret hade ett rörelseresultat på 3,3 miljarder kronor, vilket är en minskning på 7,6 procent jämfört med året innan.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Vilda teorin: Greta Thunberg reser i tiden

Ett gammalt svartvitt foto på ett barn som onekligen ser ut som Greta Thunberg har börjat cirkulera på nätet. Nu undrar folk om klimataktivisten i själva verket är en tidsresenär. Fotografiet kommer från University of Washingtons bibliotek.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ving köper upp spansk hotellkedja

Vinggruppen köper upp spanska hotellföretaget AROE som äger 12 hotell med cirka 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna. Det framgår av ett ett pressmeddelande. Flera av hotellen beskrivs vara bland de mest populära bland Vings gäster.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Åkesson: ”Vi vill avsätta alla ministrar”

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna.  Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Spotifys poddsatsning går hem – nu störst i landet

Spotify är idag den tjänst flest svenskar använder för att lyssna på podcasts. Detta är ett trendbrott, då det fram till nu varit Apples app som varit förstavalet. Nu väntar expansion till andra europeiska länder.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Amazon vill öppna kassalösa stormarknader

E-handelsbolaget Amazon planerar att öppna kassalösa stormarknader nästa år. Bolaget har redan kassalösa mindre butiker med varumärket Amazon Go. Utökningen av de kassalösa butiksambitionerna inkluderar även möjligheten att utlicensiera teknologin till andra detaljhandelsbolag.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Åkesson och SD lyfter hos näringslivet

Förtroendet för Jimmie Åkesson bland Sveriges företagare fortsätter att öka. Även partiet kan inkassera en uppgång. Det är Dagens Industris barometer för näringslivet som har undersökt förtroendet för partiledarna.

Dagens PS - 7 timmar sedan

BMW beställer batterier för 100 miljarder kronor

Tyska biljätten BMW beställer battericeller för 10,2 miljarder euro, motsvarande 108,9 miljarder kronor, från kinesiska CATL och Samsung SDI. Det framgår av ett pressmeddelande. I fallet med CATL handlar det om en utökning från en tidigare beställning från sommaren 2018 värd 4 miljarder euro.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Undersökning: Svenskar väljer trygghet framför bilar

När svenskar rankar de viktigaste förmånerna på jobbet ligger tryggheten högt, visar en ny Sifoundersökning. Exempelvis är det bara högre lön som rankas högre än extrapengar vid olyckor, sjukdomar och annat. Tjänstebilar är inte prioriterade.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Teslas pickup avtäcks i natt – se eventet live

I dagens techbrief kan du läsa om Trumps nya Apple-lögner, SpaceX raket som brast under tester samt allt inför lanseringen av Teslas nya pickup truck. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Trump får guidad tur hos Apples partner – och ljuger om verksamheten I går fick president Donald Trump en guidad tur av Apples vd Tim Cook i en techjättens partners fabriker i Texas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.