PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 12:15

PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 08:34

Handelskriget: ”Stegvis borttagning av tullar”Han sade också att han inte hört något om var Donald Trump och Xi Jinping ska mötas.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Donald Trump, Xi Jinping

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelskriget, Stegvis, borttagningav , tullar
SR - 08 nov 19 kl. 07:39

USA och Kina på väg att ta bort tullar

USA och Kina verkar nu ha kommit överens om att stegvis avskaffa tullar som en del av en första handelsöverenskommelse. Det meddelade Kina igår och det bekräftas av anonyma källor i den amerikanska administrationen.

Cornucopia - 22 jun 18 kl. 11:19

EU går vidare med handelskriget mot USA

EU-kommissionen gick igår vidare med att sälla sig till USA och Donald Trump med att kasta grus i det ekonomiska maskineriet, genom att införa "balanserande åtgärder", dvs strafftullar mot USA. Handelskriget går alltså vidare och politikerna gör sitt bästa för att skynda på lågkonjunkturens ankomst.
EU-kommissionär Cecilia Malmström (L).

Cornucopia - 09 mar 18 kl. 08:22

Handelskriget igång: USA inför tullar på stål och aluminium

USA:s president Donald Trump har skrivit under beslutet om att införa tullar på stål och aluminium. Enskilda länder kan få undantag om de är USA:s "verkliga vänner" och lägger sig i förhandlingar.
Innehåller fejkguldfärg aluminium för glansens skull?

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 15:21

Handelskriget trappas upp – allt det senaste

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Kina: Vi kommer slå tillbaka mot nya tullar
Kina kommer att vidta motåtgärder om USA går vidare med de nya tullarna för kinesisk import. Det sade en talesperson för Kinas utrikesdepartement på fredagen.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 08:41

Kina ska lindra effekter av handelskriget

Kina kommer att tillkännage nya åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget. Det uppgav Hu Xijin, chefsredaktör på Global Times, på Twitter rapporterar Bloomberg News. ”Baserat på vad jag vet kommer Kina att införa viktiga åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget.

DI - 07 nov 19 kl. 08:31

Kina och USA överens om att lyfta tullar stegvis

Kina och USA har kommit överens om att lyfta tullar stegvis i takt med att handelssamtalen går framåt..

DI - 06 mar 18 kl. 17:34

Vapnen laddas i handelskriget

Tonläget höjs i det hotande handelskriget mellan USA och EU. Efter president Donald Trumps hot om ståltullar förra veckan överväger EU 25-procentiga tullar på allt från amerikanska motorcyklar till majs. USA:s motdrag kan bli tullar på europeiska bilar..

DN - 11 jul 18 kl. 05:28

Trump trappar upp handelskriget med Kina

Donald Trump planerar att införa ytterligare nya tullar på kinesiska varor, till ett värde av 200 miljarder dollar. Beskedet innebär att handelskriget trappas upp mellan de två stormakterna. Flera företag har redan flyttat fabriker och jobb från USA i reaktion på nya tullar..

SVT - 11 jul 18 kl. 05:25

Handelskriget trappas upp när USA listar nya tullar mot Kina

Ny utökas handelskriget mellan USA och Kina sedan en ny lista med tusentals varor som kan få nya tullar tagits fram..

Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 07:07

Handelskriget mellan USA och Kina trappas upp

Handelskriget mellan USA och Kina trappades upp ytterligare ett snäpp när USA vid midnatt amerikansk tid införde tullar på kinesiska varor till ett värde av 16 miljarder dollar. Kina svarade genast med tullar för motsvarande belopp på amerikanska varor..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Klart: EU godkänner Telias köp av TV4

Telia erbjöd åtaganden, som kommissionen godkände efter en fördjupad granskning. Villkoren gäller under en tioårsperiod i Sverige och Finland. Telia måste erbjuda tillgång genom licenser, på icke-diskriminerande villkor, till det sammanslagna bolagets gratiskanaler och grundläggande betal-tv-kanaler, samt till betal-tv-kanaler med premiumsportinnehåll.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Trading Direkt: Oscar Properties och Storytel i fokus

Teknisk analys Tobbe Roséns val: S&P500, OMXS30, DAX, USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent). Tittarnas önskemål: Billerud Korsnäs, UPM Kymmene, SCA, Stora Enso, Rottneros, Metsä Board, Holmen, Canopy Growth, Duroc, Fabege, Iconovo, Kentima Hold, Midsona, Midway, Net Ent, Nobina, Sagax, SOBI, Tesla, Wise Group.  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är Swedbanks nya sektorfavoriter

Swedbanks sektorfavoriter innehåller favoritaktierna i respektive sektor. Analyserna görs av analyshuset Kepler Cheuvreux som samarbetar med Swedbank. Placeringshorisonten är 12 månader.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Morgan Stanley: Lägre produktion kan tynga Volvos marginal

Det menar investmentbanken, enligt ett referat från Bloomberg News. Morgan Stanley drar ned riktkursen till 130 kronor, från tidigare 135 kronor, samtidigt som rekommendationen undervikt upprepas, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. Tredje kvartalets ”starka” resultat var troligen ”toppen innan det vänder nedåt”, menar Morgan Stanley och hänvisar till Volvos utveckling i tidigare marknadsnedgångar för lastbilar och anläggningsmaskiner.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Vinst för Oscar Properties efter Helix-försäljningen

Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på 44,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-130). Rörelseresultatet blev 58 miljoner kronor (-103). ”Det positiva rörelseresultatet förklaras av vinster vid försäljningen av 50 procent av projektfastigheten Helix, som överstiger den negativa effekten av begränsad vinstavräkning och ökade produktionskostnader”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är tisdagens färska aktierekar

SEB Equities sänker sin rekommendation för Dometic till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 94 kr. Nordea Markets höjer riktkursen för SAS till 22 kr från 17 kr.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Ökat förlust för Storytel

Storytel redovisar ett resultat efter skatt på -76,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-62,1). Resultatet per aktie uppgick till -1:37 kronor (-1:19). Resultatet före skatt var -81,9 miljoner kronor (-61,1).

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Starbreeze rekonstruktionsplan klar

”I syfte att nå överenskommelser för reglering av bolagets skulder har Starbreeze skickat ut ackordsförslag till bolagets borgenärer. Förslaget innebär att bolagets skulder återbetalas till fullo, utan nedskrivningar, för samtliga borgenärer”, skriver Starbreeze i ett pressmeddelande. Sedan den 3 december 2018 befinner sig Starbreeze i rekonstruktion.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Majoritetsägare vill sälja storpost i Bygghemma

FSN vill sälja 25 procent av aktierna i Bygghemma medan bolagets vd Martin Edblad, operativa chefen Mikael Olander och Peter Rosvall, chef för nya marknader, avser att sammanlagt sälja 2 procent av aktierna. Det framgår av ett pressmeddelande. EQT Public Value Fund har uttryckt önskemål om att köpa 17 procent av aktierna i Bygghemma till ett pris om 47:50 kronor per aktie vilket är måndagens stängningskurs.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Fallande snitträntor hos flera storbanker

Ser man på de 14 banker och bolåneinstitut som Privata Affärer bevakar så landade den genomsnittliga snitträntan för tremånaders bolån på 1,45 procent i oktober vilket är 0,01 procentenhet lägre än i september. Men som vanligt fanns desto större förändringar hos enskilda institut. Snitträntan föll till exempel hela 0,07 procentenheter hos storbanken SEB och landade på 1,41 procent i oktober.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.