Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 21 November, 09:32

Dagensanalys.se - 07 nov 19 kl. 08:29

”Alla ser dig” – utställning på Internetmuseum om den personliga integriteten”Nästan varannan internetanvändare känner sig övervakad på nätet, och svenskarnas oro för den personliga integriteten på internet har ökat de senaste fem åren,” skriver Internetstiftelsen som tagit fram en ny utställning på Internetmuseum. Vad du än gör på nätet så lämnar du spår efter dig. Små bitar här och där som var för sig inte säger så mycket, men som sammantaget kan ge en väldigt exakt bild av vem du är. Att vara anonym samtidigt som du är delaktig i [. ] Inlägget ”Alla ser dig” – utställning på Internetmuseum om den personliga integriteten dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Internetmuseum, Internetstiftelsen, Alla, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla serdig , utställning, Internetmuseumom den , personliga integriteten
DI - 01 jul 15 kl. 16:30

SAS - Big data – revolutionerande medborgarservice eller hot mot den personliga integriteten?

På seminariet pratar vi om framtidens offentliga sektor och de trender och möjligheter vi ser i världen när analys blir en integrerad del av kärnverksamheten. Digitaliseringen av offentlig sektor skapar stora mängder data som med rätt användning kan effektivisera och förändra arbetssättet i grunden..

Länstidningen i Jämtland - 22 okt 18 kl. 11:00

Kåseri Per Orvegård: Hur personlig är den personliga integriteten?

Man blir lätt förfärad över det man läser i tidningar eller hör i radio. Det tummas på mänskliga....

Länstidningen i Jämtland - 22 okt 18 kl. 11:00

Per Orvegård: Hur personlig är den personliga integriteten?

Man blir lätt förfärad över det man läser i tidningar eller hör i radio. Det tummas på mänskliga....

SVT Debatt - 10 apr 14 kl. 15:01

Centerpartiets värnande om integriteten skorrar falskt

DATALAGRING Borgerliga politiker som Kent Johansson tävlar nu om att applådera EU-domstolens beslut om datalagringsdirektivet. Men – till skillnad från Centerpartiet – har vi i Vänsterpartiet hela tiden sagt att datalagringsdirektivet strider mot grundläggande rättigheter. Kent Johansson, EU-parlamentariker för Centerpartiet, är glad i sin artikel på SVT Debatt över att EU-domstolen har ogiltigförklarat EU:s datalagringsdirektiv.

BT - 18 apr 11 kl. 12:14

EU ser risker med datalagring

EU-ländernas lagring av trafikdata från mobiltelefoner och datorer innebär risker för den personliga integriteten. Det anser EU-kommissionen som nu vill ändra i datalagringsdirektivet. I en utvärdering av direktivet pekar kommissionen på stora skillnader när det gäller vilka typer av myndigheter som ska få tillgång till den lagrade trafikdatan.

Nerikes Allehanda - 08 feb 16 kl. 05:12

Mobilförbud löser inte problemet

Förra veckan rapporterade lokalradion att Olaus Petri-skolan hade infört mobilförbud under skoltid för alla sjätteklassare. Orsaken till detta var att eleverna riskerade att utsättas för sexuella påhopp och kränkningar. Fenomenet med att ta kort eller filma andra med en mobil är inget nytt, inte heller det faktum att snuskgubbar kommer med sexuella anspelningar via chat-funktioner och social medier på internet.

Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 11 kl. 08:15

Storebror ser dig ? bra eller dåligt?

Det finns tusentals övervakningskameror i Värmland. De kan filma dig när du tankar, åker buss, handlar eller bara går. Ett bra sätt att göra samhället tryggare, eller ett hot mot den personliga integriteten?

UNT - 18 apr 11 kl. 11:59

EU ser risker med trafikdatalagring

EU-ländernas lagring av trafikdata från mobiltelefoner och datorer innebär risker för den personliga integriteten. Det anser EU-kommissionen som nu vill ändra i datalagringsdirektivet. (TT).

HBL - 17 dec 13 kl. 04:30

Staten ser din bil

Rättvis och intelligent trafik. Det är målet med de omfattande förändringar i trafikbeskattningen som en arbetsgrupp ledd av förre Nokiachefen Jorma Ollila föreslog i går.Den största förändringen är att det nuvarande systemet med skatt som betalas när man köper bilen ersätts med en modell där skatten betalas för varje körd kilometer.

Ekonomistas - 13 nov 15 kl. 05:38

Lärdomar från Projekt Metropolit

Nyligen sändes i Sveriges Radio P3-dokumentären Projekt Metropolit som handlar om hur ett sociologiskt forskningsprojekt på 1980-talet fick kritik för att kartlägga individer utan deras samtycke. Denna episod berör en rad viktiga frågeställningar om forskningens frihet, den personliga integriteten i dataåldern och myndigheternas hantering av våra administrativa registerdatabaser, och kan rekommenderas till såväl forskare och allmänhet med intresse för förutsättningarna för den svenska registerforskningen.  Sociologerna vid Stockholms universitet inom Projekt Metropolit samlade under 1960- och 70-talen information om alla personer födda i Stockholm 1953 och som fortfarande bodde kvar i stan tio år senare.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 10 minuter sedan

Software AG har ny approach för den nordiska marknaden

Digitaliseringen påverkar många företag, även de som jobbar med digitalisering. Vi träffade Daniel Eliasson, VP Nordics på Software AG, för att höra om deras nya ekosystem-approach. Software AG har funnits i över 50 år och har sedan starten fokuserat på att hjälpa företag att få ihop olika datakällor.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Youtube vill tala samma språk som TV – använder Nielsen som tolk

Youtube vill roffa åt sig mer av tv-investeringarna och tar till Nielsen för att lösa uppgiften. Youtube har integrerat Nielsens räckviddsverktyg Reach Planner, som gör det möjligt att planera vilka målgrupper som en annonsör ska nå. Nielsens Reach Planner används av mediabyråer för att kunna estimera räckvidder för större kampanjer.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Vem blir första influencern på Google Earth?

Nu kan vem som helst skapa Stories och guidade turer med Google Earth. Det här är en utveckling av Voyager som lanserades redan 2017. Den var då tänkt för forskare, icke-vinstdrivande organisationer och andra den svängen.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Apples hemliga plan är att ersätta din iPhone med ett par brillor

Om bara några år har du dumpat din iPhone och går istället omkring med ett par häftiga glasögon. Trist då jag själv fixat mina ögon med Lasek bara för att slippa brillor och linser. Men om brillorna är coola nog kanske jag kan svänga med trenden och ansluta mig.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Jättar inom ljud bildar egen branschorganisation

Bakom Sound Advertising Bureau ställer sig Spotify, Bauer Media och Acast. Fler lär nog följa efter när dessa jättar inom ljud bildar en egen organisation, som ska verka för att driva ljud framåt som mediekanal. – Nu när ljud är en så stor del av människors vardag så finns SOB där för att guida och stötta medieköpare med expertis, inspiration, events, case och relevant data.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Apple och Salesforce lanserar nya appar för ökad produktivitet och lärande

Apple och Salesforce tillkännagav i måndags lanseringen av två appar: Den omdesignade Salesforce Mobile-appen och den nya kunskapsappen Trailhead GO för iOS och iPadOS. De båda företagen tillkännagav även nästa generations Salesforce Mobile SDK, vilket ger utvecklare möjlighet att enkelt bygga och distribuera inbyggda appar för iPhone och iPad på Salesforce-plattformen. Apple och Salesforce tillkännagav ett strategiskt partnerskap vid Dreamforce 2018.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Sista chansen att anmäla dig till MarC Awards!

Är du sugen på galakväll med glamour, firande, föreläsningar om AI och så klart massor av spännande affärsmöjligheter? Då har du idag sista möjligheten att anmäla dig till MarC Awards, undersökningsbranschens Oscarsgala! I år går galan av stapeln torsdag den 28/11 i Grodans Guldbankettsal på Östermalm, i all den prakt som en galakväll förtjänar!

Dagensanalys.se - Igår: 09:18

Amazons musiktjänst blir gratis med annonser

Amazon släpper nu sin musiktjänst Amazon Music i flera länder. Tjänsten är gratis och kan på sikt bli en utmanare till Spotify. Amazon Music lanserades i april i år.

Dagensanalys.se - Igår: 08:57

Kreativ UX-designer till ledande e-handelsbolag

Är du en kreativ UX-designer som motiveras av att hitta innovativa lösningar? Då kan du vara rätt person för rollen som UX-designer hos Ellos Group. Ellos Group söker en duktig UX-designer som kan vara med att driva och utveckla bolagets digitala plattformar.

Dagensanalys.se - Igår: 08:53

Varför misslyckas så många företag att bli datadrivna?

När Andreas och Martin var båda föräldralediga under våren fick de möjlighet att gräva i två frågor som de länge grubblat över. Varför misslyckas så många företag i sitt arbete i att bli mer datadrivna? Och vad särskiljer de som lyckas?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.