Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 15:34

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 08:21

Svenska byggjättens rapport överraskarByggbolaget Skanska redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Omsättningen uppgick till 44 514 miljoner kronor (41 337), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 42 721. Rörelseresultatet blev 2 150 miljoner kronor (507), väntat rörelseresultat var 1 814. Rörelsemarginalen var 4,8 procent (1,2).
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Skanska, Factset, Q3, Konsensus Förändring, Svenska, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska byggjättens, rapport, överraskar
Dagens PS - 28 okt 19 kl. 08:10

Byggjättens rapport sämre än väntat

Byggbolaget NCC redovisar en omsättning som var lägre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var också lägre än väntat. Omsättningen uppgick till 13 951 miljoner kronor (14 269), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 14 613.

Nyteknik - 30 aug 13 kl. 14:39

Byggjättens konkurs sinkar Citybanan

Den danska byggjätten E Pihl & Søn har ansökt om konkurs. Det påverkar tre olika byggprojekt i Sverige..

Expressen - 16 jun 17 kl. 10:39

Svenska byggjättens miljardorder: sporthall

Den svenska byggjätten Skanska ska bygga Boston College nya sporthall, i delstaten Massachusetts. Det handlar inte om någon vanlig gymnastiksal. Hallen kommer att vara fyra våningar hög, 22 500 kvadratmeter stor och ordern är värd en miljard kronor.

Expressen - 30 okt 17 kl. 09:56

Byggjättens vd får sparken

Byggjätten NCC sparkar sin vd och koncernchef Peter Wågström med omedelbar verkan. – Jag är besviken över styrelsens beslut men respekterar det självklart, säger Peter Wågström i ett pressmeddelande. Bolagets chefsjurist, Håkan Broman, tar över som tillförordnad vd.

Expressen - 25 jan 18 kl. 08:07

Byggjättens resultat flera miljoner under förväntan

Byggjätten NCC redovisar ett resultat kraftigt under förväntan.Bolaget har sedan tidigare vinstvarnat för fjärde kvartalet..

DI - 09 okt 18 kl. 13:09

Revisionsbolag utreds i Storbritannien efter byggjättens kollaps

Den brittiska konkurrensmyndigheten, CMA, har inlett en utredning av revisionsbranschen i Storbritannien med bakgrund av byggjätten Carillions kollaps tidigare i år. Det rapporterar brittiska Financial Times..

Västerbottens Folkblad - 26 apr 19 kl. 11:09

[PLUS] Efter byggjättens etablering – så ska Lycksele locka fler till orten

Nu har byggjätten slagit upp portarna på orten. Här är kommunens plan för att få fler att etablera....

DI - 08 mar 18 kl. 19:59

Lundberg trotsar kursraset i byggjätten

Lundbergföretagen har köpt 2,5 miljoner aktier för cirka 400 miljoner kronor i Skanska efter raset i byggjättens aktie i början av året. ”Det är bra att Skanska nu inför en mer decentraliserad bolagsstyrning”, säger Fredrik Lundberg..

IDG - 25 jan 13 kl. 08:51

Så skulle de bygga om byggjättens webbplats


Uppsalabaserade Webbentus gick i uppdrag av Internetworld att göra ett förslag till redesign av en valfri webbplats..

Affärsvärlden - 18 aug 16 kl. 10:49

Mini-JM:s börskurs går om byggjättens

För närmare 30 år sedan bröt ett antal medarbetare sig loss från bostadsbyggaren JM för att starta konkurrenten Besqab. Nu har uppstickarens aktiekurs för första gången överstigit "storebror" JM..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Expert till Norewegians nya vd: Ha Norden-fokus

Styrelsen i Norwegian har nu utsett norrmannen Jacob Schram till ny vd med tillträde den 1 januari 2020. Det innebär att Geir Karlsen vid samma tidpunkt återgår till sin roll som finanschef och vice vd. Till norska E24 säger analyschefen för norska investmentbanken Norne Securities Karl Johan Molnes att Schram och Norwegian bör närma sig Ving.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Expert tonar ner Swedbank-avslöjande

Branschens reaktion på Uppdrag Gransknings program om Swedbanks misstänkta sanktionsbrott är avmattad, säger en expert till Dagens Industri. ”Var det inte mer än så här?”, beskriver han att den generella synen som och menar att programmets fokus på sanktionsbrott kan vara anledningen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Sveriges katastrofhjälp lider av kronfallet

I takt med att kronan försvagas räcker Sveriges bistånd till allt mindre hjälp för människor i nöd. Stora biståndsprojekt riskerar att krympa – eller i värsta fall ställas in. Det skriver Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

LO sågar Januariavtalet – kräver miljardersättning

Att LO varit kritiska till Januariavtalet är ingen hemlighet. Nu vill de se ekonomiska bidrag för att täcka upp för det som enligt LO gått förlorat. LO anser att överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna har skadat LO:s medlemmar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Swedbanks öde – kan få miljardböter

Uppdrag gransknings uppgifter om att Swedbank brutit mot amerikanska sanktionsbestämmelser kan medföra saftiga böter men i värsta fall leda till att banken stoppas från dollarhandel. Det uppger advokaten Peter Utterström, export på antikorruption och regelefterlevnad, i en intervju med Dagens Nyheter. Han säger att brott mot sanktioner är betydligt värre än vid penningtvättslagar.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Riksbanken: Ökade risker för finansiella stabiliteten

Riskerna för den finansiella stabiliteten i Sverige har ökat något sedan i våras. Den bedömningen gör Riksbanken. Centralbanken pekar på att avmattningen i världsekonomin pressat ned ränteförväntningarna.

Dagens PS - 4 timmar sedan

FI får intern kritik för penningtvättstillsyn

Finansinspektionens penningtvättstillsyn har inte fungerat tillfredsställande enligt myndighetens internrevision. Det skriver Dagens industri som fått ta del av granskningen. De sex granskningsområden som internrevisionen gått igenom har slutat med att fyra fått omdömet ”bör förbättras” medan två andra anses som ”otillräcklig”.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Livsmedelsjätte investerar 320 miljoner i havrekvarn

Finska livsmedelskoncernen Fazer satsar på sin havrekvarnsverksamhet och ska nu fördubbla kapaciteten i både Lidköping och finska Lahti. Totalt ska 320 miljoner kronor investeras i kvarnverksamheten varav cirka 160 miljoner kronor i Lidköping. ”Internationell efterfrågan på havre ökar snabbt och med denna strategiska investering vill Fazer bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i Norra Europa”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Guide till julens bästa smarta högtalare

Dagens techbrief innehåller bland annat Audis nya elbil, julens bästa smarta högtalare samt det senaste kring Ubers dödskrasch förra året. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Audi avtäcker sin andra elbil: E-Tron Sportback Vid bilmässan i Los Angeles visar Audi upp den andra elbilen i märkets satsning, efter förra årets E-Tron SUV.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Var det rätt pryl som blev årets julklapp?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Årets julklapp är mobillådan, en uppfinning som ska få dig att kunna koppla bort mobilstressen ett tag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.