PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 18:01

PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 08:24

Minskad tillväxt för EltelNettoomsättningen uppgick till 282 miljoner euro (296). Total tillväxt var -4,8 procent och organisk tillväxt inom Power och Communication -2,9 procent. Eltel behöver göra mer omstruktureringar, vilket kommer att medföra kostnader och leda till ”en längre transformationsperiod för koncernen”, skriver vd Casimir Lindholm i delårsrapporten. I Sverige sjönk volymerna inom Communication ännu snabbare än vad Eltel förväntade sig tidigare. ”Vår största kund har kraftigt minskat sina investeringsnivåer och vi måste anpassa oss till den rådande situationen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Eltel, Power, Communication, Casimir Lindholm, Sverige, High Voltage Polen, Aviation, Luftfartsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskad, tillväxtför , Eltel
PrivataAffärer - 24 jul 19 kl. 10:12

Negativt resultat per aktie för Eltel

Bolagets stora kunder minskar sina investeringsnivåer, och bolaget självt är selektivt i sina anbud, enligt vd Casimir Lindholm i delårsrapporten. Eltel redovisar i rapporten för andra kvartalet ett operativt ebita-resultat på 2,5 miljoner euro för det andra kvartalet 2019 (2,0). Den operativa ebita-marginalen blev 0,9 procent (0,7).

Affärsvärlden - 14 feb 19 kl. 08:50

Minskad omsättning för Eltel

Teleinstallationsbolaget Eltel redovisar minskad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även lägre rörelseresultat. .

Affärsvärlden - 21 feb 17 kl. 00:00

Eltel flaggar för nyemission

Eltel, som bland annat bygger och underhåller kraftledningar, planerar att genomföra en företrädesemission för att skapa förutsättningar för omstruktureringar som krävs och för tillväxt på kärnmarknaderna. Det framgår av bokslutskommunikén..

Affärsvärlden - 24 apr 17 kl. 07:27

Uppgifter: Eltel såldes med riggade siffror

El- och teleinstallationsföretaget Eltel misstänks ha blåst upp sina siffror i samband med att bolaget börsnoterades. Aktien såldes med överdrivna marknadsprognoser och orealistiska mål som dömdes ut av chefer i bolaget, enligt källor till Dagens Industri. Till exempel ska tillväxtmålet i kombination med marginalmålet ha varit uppskruvat..

DI - 24 jul 19 kl. 08:04

Negativ organisk tillväxt för Eltel

Installationsbolaget Eltels organiska tillväxt uppgick till minus 6,4 procent under det andra kvartalet 2019. Det operativa ebita-resultatet ökade dock till 2,5 miljoner euro jämfört med 2 miljoner euro under samma period i fjol. .

DI - 07 nov 19 kl. 08:05

Fortsatt negativ tillväxt för Eltel

Installationsbolaget Eltels organiska tillväxt uppgick till minus 4,8 procent under det tredje kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 19 maj 15 kl. 08:54

Minskad omsättning för Eltel

Eltels justerade ebita-resultat ökade för årets första kvartal, men omsättningen minskade..

Dagens PS - 10 sep 18 kl. 07:11

Börsveckan: Här ska du köpa och sälja aktier

Börsveckan rekommenderar köp av Bahnhof och Dist IT i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Alcadon, Projektengagemang, Eltel samt säljråd för Footways preferensaktie. Haussen kring fiberutbyggnad har fått sig en rejäl törn med dåliga siffror från ett flertal aktörer i branschen.

PrivataAffärer - 16 aug 18 kl. 08:16

Två köptips från Affärsvärlden – och två aktier att vänta med

Eltel har fallit nästan 20 procent sedan årsskiftet. Stora delar av den strukturella omvandlingen är dock klar och kärnverksamheten visar åter tillväxt, vilket gör aktien köpvärd, enligt Affärsvärlden. Dock påpekar tidningen att det dröjer till 2019 innan förväntningarna kan skruvas upp i bolaget på allvar.

PrivataAffärer - 25 apr 19 kl. 14:34

Håll koll på detta inför fredagens rapporter

Rapporter fredag 26 april: Hembla (kl 7.00)
Intrum (kl 7.00)
Kungsleden (kl 7.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Investmentbanken: Upprepar övervikt för Swedbank

"Swedbanks penningtvättsproblem inte helt diskonterade" Morgan Stanley anser att Swedbanks aktievärdering redan speglar mycket risker, enligt analysen. Investmentbanken har i sitt huvudscenario bedömt att Swedbank får böter på 1,5 miljarder dollar, motsvarande närmare 15 miljarder kr. Morgan Stanley har riktkursen 169 kr på Swedbank, vilket kan jämföras med att aktien i skrivande stund handlas kring 125 kr efter ett fall på cirka

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är bankerna som höjt bundna boräntorna

Skandia är en av de banker som nyligen höjt de bundna räntorna. Tidigare låg faktiskt bankens listränta på 2,00 procent oavsett bindningstid (3 m-5 år). Men häromveckan höjde banken de bundna räntorna medan tremånadersräntan lämnades oförändrad.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Han blir ny vd för Norwegian

Det innebär att det nu är klart vem som ersätter förre vd:n Bjørn Kjos på posten. 57-årige Jacob Schram har tidigare arbetat inom Cirkle K (tidigare Statoil), McDonalds och McKinsey, skriver Norwegian. Han var bland annat vd för Statoil Fuel and Retail vid noteringen på Oslobörsen 2010.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är yrkena som ger mest i pension

Ur sammanställningen framgår också att den förväntade allmänna pensionen och tjänstepensionen kan variera mellan 14 800 kr och 30 000 kr i månaden, före skatt, räknat på lönerna för båda könen bland restaurangarbetare jämfört med civilingenjörer. Mätt i kompensationsgrad, pension som andel av slutlön, förväntas de båda yrkena restaurangarbetare respektive civilingenjör ge cirka 65 procent av lönen i pension. De allra flesta får en kompensationsgrad på över 60 procent vid 65 års ålder.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Advokat: Allvarligare med brott mot sanktioner

Han noterar att amerikanska myndigheter har stora befogenheter att straffa utländska företag som begår brottsliga handlingar, och redan brott mot penningtvättlagarna leder ofta till miljardböter. ”Men att medverka till brott mot sanktioner är mycket, mycket värre”, säger Peter Utterström till tidningen. Skälet till att detta är så mycket värre är att det anses vara enklare för en bank att hålla koll på en sanktionslista med namngivna personer, företag och länder, än att ha ett heltäckande skydd mot penningtvätt.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Riksbanken: Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat

Riksbanken konstaterar att avmattningen i världsekonomin har bidragit till förväntningar om fortsatt mycket låga räntor de kommande åren. Många centralbanker har också gjort penningpolitiken mer expansiv under året. I en sådan miljö kan marknadsaktörerna välja att öka sitt risktagande, vilket kan leda till att tillgångar blir övervärderade och skuldsättningen ökar på ett ohållbart sätt.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

”Pensionsbolagen brister i kvalitet i hållbara investeringar”

Söderberg & Partners granskar årligen pensionsbolagens hållbarhet i alternativa investeringar i form av en rapport. Årets granskning med titeln ”Elefanten i rummet”, konstaterar generellt att pensionsbolagens alternativa investeringar brister i kvalitet när det gäller traditionella tillgångsslag. Rapporten granska pensionsbolagen inom tre olika perspektiv, Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete samt Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Analytiker: Swedbanks penningtvättsproblem inte helt diskonterade

”Trots en signifikant lägre värdering än det historiska genomsnittet argumenterar vi för att det finns flera nedsiderisker för Swedbank efter att vi utfört en studie av Danske Banks utveckling efter dess penningtvättsskandal kom till ytan tidigt år 2017”, skriver Nordea i morgonbrevet. Tidigare på onsdagen har Nyhetsbyrån Direkt rapporterat att Nordea sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare behåll. Riktkursen är 115 kronor.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är onsdagens analyser

Carnegie inleder bevakning av Cellink med köprekommendation och riktkurs 340 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Cellink verkar inom den snabbväxande marknaden för 3D-bioprinting.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nordeas analytiker sänker storbankerna

Det innebär att: * Handelsbanken sänks till sälj från behåll. Riktkursen för Handelsbankens aktie sätts till 89 kronor. Aktien stängde på 95:84 kronor på tisdagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.