Dagens PS > Ekonomi

Monday, 18 November, 07:52

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 08:14

Miljardären jublar: ”Vi står starka framåt”Profilkläder-bolaget New Wave redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst. Omsättningen uppgick till 1 685,5 miljoner kronor (1 551,2), en ökning med 9 procent mot föregående år. I lokala valutor ökade försäljningen med 5 procent. Bruttovinsten blev 762,3 miljoner kronor (715,8), med en bruttovinstmarginal på 45,2 procent (46,1).
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
New Wave, Torsten Jansson, Wave, Q3, Förändring, Miljardären, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljardären, jublarVi , står, starka, framåt
Expressen - 20 dec 14 kl. 12:28

H&M-miljardär tar över skånska golfbanan

Kristianstads Golfklubb är på väg att få nya ägare – starka sådana. H&M-miljardären Jan Bengtsson och två kompanjoner vill köpa anläggningen i Åhus. – Det här är fantastiskt.

HBL - 28 okt 13 kl. 16:01

Saga Furs säljer päls för 1 miljard

För andra gången i år meddelar Saga Furs att bolagets resultat blir bättre än väntat. I år säljer auktionsbolaget skinn för nästan 1 miljard euro.Det är den lyckade pälsauktionen i september som ligger bakom måndagens positiva resultatvarning.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 17:11

Miljardär stöttar Vittsjö

Vittsjö GIK får hjälp från oväntat håll.
Finansmannen Olof Stenhammar kliver in och sponsrar klubbens läktarbygge med 300 000 kronor.
– Det var en absolut spontan reaktion från mig: ”Nej fan, nu måste jag göra något!

YLE - 01 jul 15 kl. 08:43

ÖT och HS: Kroatiska bolaget kan spåras till Moskva

Det kroatiska bolaget Migrit Solarna Energija som dök upp som stor delägare (8,89 %) i Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki har väckt en hel del frågor. Experter på energipolitik är skeptiska till bolaget, och många frågar sig varför det finns ett intresse för en dylik investering på Balkan. - Investeringen från Kroatien tyder på att det varit väldigt svårt för Fennovoima att hitta investerare både i Finland och i resten av EU, säger forskaren Antto Vihma vid Utrikespolitiska institutet.

YLE - 01 jul 15 kl. 08:43

Kroatiska bolaget kan spåras till Moskva

Det kroatiska bolaget Migrit Solarna Energija som dök upp som stor delägare (8,89 %) i Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki har väckt en hel del frågor. Experter på energipolitik är skeptiska till bolaget, och många frågar sig varför det finns ett intresse för en dylik investering på Balkan.
De största ägarna i Fennovoima: Raos Voima (Rosatom) 34 % Outokumpu 12,3 % Migrit Solar Energija 8,89 % Suomen Voima 8,11 % Vantaan Energia 5,01 % Voimajunkkarit Oy 4,66 % Katternö Kärnkraft 4,45 % Rautaruukki 3,24 % - Investeringen från Kroatien tyder på att det varit väldigt svårt för Fennovoima att hitta investerare både i Finland och i resten av EU, säger forskaren Antto Vihma vid Utrikespolitiska institutet.

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:32

Kamprad: ”Jag är underutvecklad”

Ingvar Kamprad är onekligen en av världens mest välkända svenskar. Men i det offentliga rummet har ändå lyckats hålla sig relativt dold under sin långa karriär. Nu gör dock den i dag 91-åriga Ikea-grundaren en ovanligt lång och öppenhjärtig intervju med TV4.

YLE - 02 dec 14 kl. 10:27

Vacon är nu en del av Danfoss

Köpet är klart. Vasaföretaget Vacon går nu in i danska Danfoss. Vesa Laisi förblir vd på Vacon, men blir samtidigt också vd för Danfoss Drive som utvecklar frekvensomvandlare.

BT - 29 sep 13 kl. 18:56

Koalitionen kvar i Österrike

Den stora koalitionen av socialdemokrater och konservativa sitter kvar efter valet i Österrike. Men valets segrare är högerextremistiska FPÖ. Parlamentsvalet i dag innebär enligt de preliminära resultaten att den sittande regeringskoalitionen mellan socialdemokratiska SPÖ och konservativa ÖVP behåller makten med S-märkte förbundskanslern Werner Faymann vid rodret.

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 09:44

Rörvik-styrelse stödjer Gunvor-bud


Oljehandelsjätten Gunvor Groups bud på Rörvik Timber rekommenderas av skogsbolagets styrelse. Gunvor, med miljardären Torbjörn Törnqvist, har erbjudit ägarna 3:92 kronor per aktie.Budet kommer sedan Gunvor i våras köpte upp holdingbolaget Meerwind och därmed ökade sitt ägande i Rörvik Timber till 79 procent, en nivå som innebär budplikt på resten av aktierna.

TA - 17 okt 14 kl. 09:44

Rörvik-styrelse stödjer Gunvor-bud


Oljehandelsjätten Gunvor Groups bud på Rörvik Timber rekommenderas av skogsbolagets styrelse. Gunvor, med miljardären Torbjörn Törnqvist, har erbjudit ägarna 3:92 kronor per aktie.Budet kommer sedan Gunvor i våras köpte upp holdingbolaget Meerwind och därmed ökade sitt ägande i Rörvik Timber till 79 procent, en nivå som innebär budplikt på resten av aktierna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - just nu

Svag krona gynnar svenska verkstadsbolag

Om valutakursen hade varit starkare skulle läget sett klart sämre ut för många verkstadsjättar på Stockholmsbörsen. Det konstaterar Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB. ”Då skulle man ha drabbats hårdare av konjunkturavmattningen, så det hade varit sämre vinstnivåer i dag.

Dagens PS - 15 minuter sedan

HP nobbar Xerox bud – här är orsaken

Styrelsen i HP avvisar enhälligt det uppköpserbjudande som printerjätten Xerox lagt fram. Anledningen är att budet anses undervärdera HP på ett betydande sätt och därför inte är i aktieägarnas bästa intresse. HP pekar även på osäkerheten kring budet och den potentiella påverkan på skuldnivåerna vid en sammanslagning.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Kalendereffekt eldar på dagligvaruhandeln

Dagligvaruhandeln ökade med 4,2 procent under oktober, enligt det nya indexet från Svensk Dagligvaruhandels och HUI. En kalendereffekt bedöms ha påverkat positivt med 0,5 procentenheter. Butiksförsäljningen var upp 4,0 procent medan e-handeln ökade 12,5 procent, en klart lägre tillväxttakt än tidigare.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Di köpstämplar bolag som ”kan växa länge”

Mjukvarubolaget Lime Technologies, som utvecklar CRM-system, kan växa länge. Det skriver affärstidningen Dagens industri i en kommentar och rekommenderar sina läsare att köpa aktien. Företaget har en hög värdering men växer snabbt, har god lönsamhet samt delar ut pengar till aktieägarna.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Uppåt i Hongkong – trots kravallerna

Så mycket stiger börsen i Hongkong – och så ser utvecklingen i övrigt ut i Asien. På söndagen barrikaderade sig studenterna i Hongkong i ett universitet, vilket fick kravallpolis att rycka under måndagsmorgonen, svensk tid. Trots eskalerande oroligheter stiger börsen i dag i Hongkong, uppger Omni Ekonomi vars börsrapport från 05.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Biltest: Nya Peugeot 208 – en helt ny värld

Lissabon, Portugal. I Europa är Peugeot en mycket populär bil där den lilla 208 är dominerande. I Sverige har 208 blivit populär tack vare privatleasing men man har aldrig kommit upp i några större volymer.

Dagens PS - I förrgår: 17:02

Audi får ny vd från BMW

Volkswagen-ägda Audi ska byta vd till våren. Det blir Markus Duesmann som efterträder Bram Schot den 1 april, enligt ett pressmeddelande. Duessmann har arbetet inom bilbranschen i nästan tre årtionden, senast som ansvarig för inköp på BMW.

Dagens PS - I förrgår: 16:40

Kina vill göra Aten till Europas handelshubb

Kinas president Xi Jinping var i veckan Aten och träffade grekiske statsministern Kyriakos Mitsotakis. Kina äger redan en majoritet i Greklands största hamn, och en ny satsning om 600 miljoner euro ska öka inflytandet. 2016 säkrade Kina en majoritetsandel i Greklands huvudhamn Piraeus, som ligger utanför Aten.

Dagens PS - I förrgår: 14:31

Techgiganter får skattesmäll i Italien

Italiens vice finansminister meddelade på fredagsmorgonen att landet kommer införa ny beskattning på globala nätjättar. Totalt kommer man att ta ut 3 procent i skatt från företagens omsättning per år. Skatten var med i ett budgetförslag från oktober och nu har alltså vice finansminister Antonio Misiani meddelat att den kommer att införas under nästa år, meddelar Reuters.

Dagens PS - I förrgår: 12:44

Långflyg till Australien slår nytt rekord

Under morgonen landade ett plan tillhörande Quantas i Sydney efter att ha genomfört världens längsta kommersiella flygning. Planet startade i London och flygningen tog över 19 timmar att genomföra. Det australiensiska flygbolaget satte på fredagen ett nytt rekord med den 17.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.