PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 06:51

PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 07:56

Garos vinst sjönkGaroredovisar ett resultat efter skatt på 17,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (22,7). Resultatet per aktie minskade till 1:79 kronor (2:27). Nettoomsättningen steg till 235 miljoner kronor (213). Rörelseresultatet sjönk till 23,6 miljoner kronor (28,4) och rörelsemarginalen föll till 10,1 procent (13,4). ”Detta var huvudsakligen ett resultat av ofördelaktig produktmix och valutaeffekter vilket pressat bruttomarginalen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Garo, Sverige, ROT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Garos, vinst, sjönk
Affärsvärlden - 04 maj 17 kl. 15:37

Garos vinst stiger

Garos omsättning samt vinst steg i det första kvartalet..

Affärsvärlden - 22 aug 19 kl. 08:00

Garos vinst stiger

Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, hade en nettoomsättning på 247 miljoner kronor under andra kvartalet 2019 (214), motsvarande en tillväxt på 15 procent..

PrivataAffärer - 26 maj 16 kl. 07:54

Garos omsättning ökar kraftigt

Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, redovisar en blygsam vinst som tyngs av kostnader kring börsnoteringen. Samtidigt steg omsättningen kraftigt under kvartalet....

Affärsvärlden - 16 mar 16 kl. 07:16

Garos erbjudande kraftigt övertecknat

Erbjudandet i Garos börsnotering blev kraftigt övertecknat..

PrivataAffärer - 09 jun 16 kl. 13:08

Elbilar ger Garos extra fart

Garos kursstegring efter rapporten blev stark, men nu har kursen fallit tillbaka en del igen. Är det köpläge för tillväxtraketen eller är aktien för högt värderad? Privata Affärer ser närmare på en av vårens succéartade noteringar....

VA - 19 feb 19 kl. 08:51

Garos vd får sparken precis innan rapportsläpp

Garos vd Carl-Johan Dalin lämnar efter mindre än två år. .

Cornucopia - 02 nov 16 kl. 12:26

Får underleverantörer till välfärden göra vinst?

Nu när vinster ska förbjudas eller socialistiskt regleras för välfärdsutövande företag, så är frågan varför inte underleverantörer ska omfattas? Tydligen är det okej att göra vinst på en vuxenblöja, men inte göra en vinst på att byta sagda blöja på en åldring. Svaret stavas förstås historiska kunskaper om vad socialism leder till.

YA - 21 jul 14 kl. 04:00

Vinst är företagarens lön

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Att ta ut vinst i välfärdsföretag kan låta illa. Men varför ska vissa svenskar inte få betalt för sitt arbete?
Att göra vinst i välfärden anses i dag nästan värre än att rycka väskor från äldre damer.

Cornucopia - 29 nov 17 kl. 08:16

Förkastade vinst - nu lägger ETC ner 15 tidningar

ETC-koncernens Johan Ehrenberg förkastade härom året vinst och menar att företag inte behöver gå med vinst. Nu lägger ETC ner 15 tidningar eftersom man inte uppnår kraven på 1500 prenumeranter, vilket krävs för att få det statliga bidraget presstöd.
Något diffus bild på ETC:s Johan Ehrenberg.

Skånskan - 12 apr 17 kl. 01:00

Vad me­nar S med vinst­jakt i vården?

ERWP.fif(1)Frå­gan om att för­bjuda vinster för fö­re­tag inom sko­lan, vården och om­sorgen flaggades före kon­gressen upp som en av de stora strids­frå­gorna. Men ge­nom ar­bets­sättet med te­ma­grupper, där par­ti­sty­rel­sen kun­de lyssna av opi­ni­onen bland om­buden och se­dan skriva fram en kom­pro­miss till kon­gressen har de stora striderna ute­blivit.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Fallande snitträntor hos flera storbanker

Ser man på de 14 banker och bolåneinstitut som Privata Affärer bevakar så landade den genomsnittliga snitträntan för tremånaders bolån på 1,45 procent i oktober vilket är 0,01 procentenhet lägre än i september. Men som vanligt fanns desto större förändringar hos enskilda institut. Snitträntan föll till exempel hela 0,07 procentenheter hos storbanken SEB och landade på 1,41 procent i oktober.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Vinstvarning från bostadsutvecklaren SSM

Det framgår av ett pressmeddelande. Huvudpunkterna från översynen, åtgärder samt ett sammandrag av preliminär resultat- och balansräkning för det tredje kvartalet kommer att offentliggöras den 12 november klockan 07:00.  .

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Bettingmarknaden väntas bromsa in

Prognossiffror från analysfirmans H2 Gambling Capital som presenterades i inledningsanförandet tecknar inte en vidare positiv bild. Från att branschen internationellt historiskt har uppvisat tvåsiffrig tillväxt, väntas nu en inbromsning till strax över mittenspannet av ensiffrig tillväxt fram till 2023. ”Vi är i mitten av en resa, och det är lite gropigt just nu”, sade Betssons vd Pontus Lindwall, angående situationen på den svenska marknaden som inte växte på det sätt som många hade väntat efter omregleringen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är de populäraste kinesiska aktierna i svenskarnas portföljer

Black Friday kan slänga sig i väggen. I dag firas det som beskrivs som världens största shoppingfest, nämligen kinesiska Singles Day. Dagen är något av en inofficiell helgdag i Kina och sägs ha sitt ursprung i studentkretsar vid Nanjings universitet på nittiotalet.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Oscar Properties ”gasklockeaffär” kan hävas om två veckor

”Annars hävs avtalet, då blir det inget förvärv. Då är den kvar i vår ägo. Men vi hoppas att de kommer till skott och betalar”, säger Staffan Lorentz som är projektchef för Norra Djurgårdsstaden vid Stockholms exploateringskontor.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Carnegie: Därför ska du sälja danska smyckesjätten

Det framgår av ett morgonbrev från banken. Carnegie skriver att de blygsamma tecken på förbättringar som kunde ses i rapporten för det andra kvartalet försvann i det tredje. Banken ser ingen uppenbar korrelation mellan ökade marknadsföringskostnader och försäljningsutvecklingen ”like for like” (LFL), och påpekar i sammanhanget att LFL har förvärrats på marknader som USA, Kina, Italien och Australien.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Spararna fortsätter att öka i räntefonder

Enligt statistik från Fondbolagens förening nettosparades 10,1 miljarder i långa räntefonder varav 5,3 miljarder utgjorde nettoinsättningar i företagsobligationsfonder. Korta räntefonder hade ett nettoinflöde på 2 miljarder. Även blandfonder hade ett nettoinflöde på 2,7 miljarder kr och i hedgefonder nettosparades 1 miljard.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Hemnet: Försäljningsrekord för bostadsrätter i oktober

”Vi har haft höga försäljningsnivåer den sista tiden och nu fick vi en ny rekordnivå i oktober, med över 10.000 sålda bostadsrätter”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. I oktober såldes det 10.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Här är måndagens analyser

DNB Markets höjer sin rekommendation för SAS till köp från behåll till följd av bättre än väntade trafiksiffror för oktober samt SAS höjda resultatprognos för helåret. Riktkursen höjs till 20 från 16 kr. ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Mips till köp från behåll och upprepar samtidigt riktkursen 190 kr.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

SEB: Hushållens boprisförväntningar faller

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, sjönk till 42 i november jämfört med 46 i oktober. Av de tillfrågade tror 57 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 60 procent förra månaden, medan 15 procent tror på fallande priser, jämfört med 14 procent föregående månad. ”Efter en stark trend sedan årsskiftet ser vi den här månaden en nedgång i hushållens syn på bostadsmarknaden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.