Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 08:44

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 07:52

Svenska krisbolagets vd lovar jobba utan lönTänker inte lyfta vare sig lön eller rörlig ersättning under hela nästa år. Det är den krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties vd Oscar Engelbert som i ett pressmeddelande lämnar det drastiska beskedet att han tänker arbeta utan lön och rörlig ersättning under hela 2020. Tillsammans med ytterligare åtgärder är syftet att förbättra Oscar Properties prekära finansiella situation. Bland annat ska ytterligare rörelsekapital på 900 miljoner kronor inbringas. En kvarts miljard av dessa pengar ska plockas in via en företrädesemission, är det tänkt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Oscar Properties, Oscar Engelbert, Erik Paulssons Backahill, Mats Gabrielsson, Engelberts, Parkgate, Svenska, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska krisbolagetsvd , lovar, jobbautan , lön
Expressen - 19 jul 18 kl. 06:09

Massi Fritz lovar jobba gratis med Fittjafallet

Den målsägande kvinnan i Fittjamålet kommer inte att behöva betala för rättegångskostnaderna i hovrätten.Det säger kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz, som själv lovar att arbeta gratis med det uppmärksammade Fittja-fallet.– Min klient kommer aldrig behöva betala mina kostnader, jag arbetar mer än gärna probono, säger hon.

Dagens Media - 13 mar 15 kl. 10:29

Svensk Handel lovar jobba åt unga i ny opinionsfilm

Intresseorganisationen Svensk Handel lanserar kampanj för att hålla arbetsgivaravgifterna nere – "Handelns Löfte"..

Corren - 11 feb 18 kl. 09:00

Lovar jobba med trafik och droger

Polisen och kommunen har tecknat nya medborgarlöften..

DI - 15 mar 19 kl. 05:40

Kinas premiärminister lovar jobba hårt för tillväxt

Kina kommer att sänka momsen för tillverkningsindustrin och andra sektorer från och med den 1 april, och avgifter för socialförsäkringar kommer att börja sänkas från och med den 1 maj. Det sade Kinas premiärminister Li Keqiang vid en presskonferens på fredagen..

YLE - 14 apr 19 kl. 22:59

Nyinvalda Kim Berg lovar jobba för omfattande jour till Vasa centralsjukhus

SDP fick två mandat i Vasa valkrets. Med 6726 röster kommer Kim Berg från Vasa att göra Jutta Urpilainen sällskap i riksdagen som partiets representanter..

YLE - 14 apr 19 kl. 22:59

Nyinvalda Kim Berg lovar jobba för omfattande jour till VCS - Urpilainen tror på gott samarbete

SDP fick två mandat i Vasa valkrets. Med 6 726 röster kommer Kim Berg från Vasa att göra Jutta Urpilainen sällskap i riksdagen som partiets representanter..

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 07:52

Svenska krisbolagets vd måste jobba utan lön

Tänker inte lyfta vare sig lön eller rörlig ersättning under hela nästa år. Det är den krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties vd Oscar Engelbert som i ett pressmeddelande lämnar det drastiska beskedet att han tänker arbeta utan lön och rörlig ersättning under hela 2020. Tillsammans med ytterligare åtgärder är syftet att förbättra Oscar Properties prekära finansiella situation.

YLE - 09 feb 15 kl. 12:36

Wallin kan inte lova en bro till Nagu - men lovar hårt jobb

Under måndagen presenterade Svenska folkpartiet i Åboland sitt valprogram för Egentliga Finland inför riksdagsvalet den 19 april. Valprogrammet presenterades av SFP:s riksdagsvalskandidater i regionens valkrets, Svensk Ungdoms förbundsordförande Ida Schauman och riksdagsledamot Stefan Wallin. - Jag är taggad att fortsätta i riksdagen och ger fyra års garanti för hårt jobb.

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 07:39

Lemne lämnar: ”Lovar att jobba ända in i kaklet”

Carola Lemne kommer att sluta som vd för Svenskt Näringsliv efter fyra år. Hon säger sig vilja hinna pröva ytterligare utmaningar innan det är dags för pensionen. ”Jag har med vår ordförande Fredrik Persson diskuterat framtiden.

Barometern - 23 jun 14 kl. 06:18

Barnmorskorna vill ha bonus för att jobba på semestern

En sommarvikarie ska täcka upp för 20 semestrar. Ekvationen går inte ihop. Nu har barnmorskorna tröttnat och kräver mer betalt för att jobba extra.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Svensk misstänks för 100-miljonersbedrägeri

Mannen har utvisats från Thailand och utreds nu i USA för det omfattande lurendrejeriet. Den 45-årige svensken, bosatt i Thailand, står åtalad i USA och anklagas för att ha lurat investerare på motsvarande 100 miljoner kronor, uppger TT i en artikel som bland annat publiceras av Aftonbladet nu på morgonen. Enligt åtalet har den svenske mannen fått investerare att satsa pengar på värdepapper som skulle ge en utdelning på 1,5 kilo guld per 1.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Årets julklapp ska få dig att koppla bort mobilen

HUI Research presenterar nu årets julklapp 2019. I år är det mobillådan som gäller. Årets julklapp ska få dig att kunna slappa av och ignorera mobilstressen ett tag.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Svag handelsdag på New Yorks börser

De amerikanska börserna handlades under tisdagen med små förändringar med nedåtpress på både S&P 500-index och Dow Jones Industrial Average. Hemfixarkedjan Home Depot handlades under press efter svaga försäljningssiffror. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index med 0,06 procent till 3 120,18.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Manchester Citys intäkter slår i taket

Premier League-laget Manchester City redovisar rekordhöga intäkter för året 2018-2019. Det var också femte året i rad med vinst på sista raden. Intäkterna steg med 19,7 procent till 535,2 miljoner pund.

Dagens PS - 45 minuter sedan

UG: Swedbank bryter mot USA-sanktioner

SVT-programmet Uppdrag Granskning uppger att Swedbank har gjort transaktioner som kan ha brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland. Det handlar om att banken vid fyra tillfällen ska ha överfört pengar åt storägare vid ryska vapenfabriken Kalasnjikov till den motsvarande fabriken i Florida, USA. Beloppen är relativt små på drygt tio miljoner kronor och befann sig initialt på skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna innan de till slut landade i USA.

Dagens PS - 1 timme sedan

Klassisk investmentbank utökar aktieanalysen

Goldman Sachs tycks gå i motsatt riktning än sina konkurrenter. Den klassiska investmentbanken avser att bygga ut sin aktieanalystäckning och öka antalet bevakade bolag. Det rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 1 timme sedan

Trump hotar på nytt straffa Kina

Den amerikanska presidenten Donald Trump hotar nu Kina med högre tariffer om landet inte väljer att ingå ett nytt handelsavtal. ”Om vi inte når ett avtal med Kina så kommer jag bara att höja tarifferna ännu högre”, säger presidenten enligt CNBC. De finansiella marknaderna tycks nu vara vana vid utspelen från Vita huset.

Dagens PS - 12 timmar sedan

”SaltX får långa och lönsamma relationer”

Svenska SaltX, som är världsledande på att lagra termisk energi (värme och kyla) i salt, genomför just nu en nyemission på 80 miljoner kronor. Bolagets storskaliga och patenterade lösning för energilagring – EnerStore – har visat på mycket goda testresultat. Genom att tillföra SaltX ytterligare kapital ska bolaget tillsammans med flera tunga partners utveckla kommersiella lösningar för energilagring.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Ex-politikerns investering lyfter Odd Molly

Modebolaget Odd Molly aviserar på tisdagen stora satsningar. Bland annat köper de logistiklokaler för 75,6 miljoner från fastighetsentreprenören Ilija Batljan, som därmed blir största ägare i bolaget. Klädkedjan Odd Molly meddelar i dag två stora steg i sin kommande utveckling.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Både ja och nej till global skatt

OECD har föreslagit att nationella regeringar ska få ta ut en speciell skatt på företagsjättar, men en ny studie avvisar förslaget. Irish Times skriver om studien och hänvisar till uppgifter från Financial Times. OECD har föreslagit att jättar som Google, Facebook och Netflix ska kunna beskattas av nationella regeringar baserat på hur mycket företagen säljer i respektive land.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.