Cornucopia > Ekonomi

Friday, 15 November, 06:15

Cornucopia - 07 nov 19 kl. 07:21

Fasta kostnader - därför säger landstingen upp personal och hyr tillbaka dyrtVarför säger landstingen, som nu senast Region Stockholm och Nya Karolinska Solnas (NKS)  massvarsel av 600 sjukvårdspersonal, upp personal och hyr in konsulter istället och drar över budget. Svaret kan sökas i skillnaden mellan budgetkrav när budgeten ska läggas runt årsskiftet, och verksamhetskrav resten av året.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Region Stockholm, Nya Karolinska Solnas, NKS, För, Svaret, MSEK, GSEK,  Artem Maltsev, Unsplash, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fasta, kostnaderdärför säger , landstingenupp , personaloch , hyr, tillbaka dyrt
Sydsvenskan - 02 apr 11 kl. 06:30

Rädslan för fasta kostnader går före

Foto: Johan Bävman
Per Svensson medarbetare på kulturredaktionen Unga i dag sägs ha svårt att förstå poängen med August?
Det förvånar mig. Åtskilliga yngre i 2010-talets Sverige borde kunna känna igen sig i Strindbergs alter ego Arvid Falk när han alltmer desillusionerad söker sin plats i samhället.

Sydsvenskan - 02 apr 11 kl. 06:30

De hyrda. Rädslan för de fasta kostnaderna får gå före journalistiken.

Per Svensson medarbetare på kulturredaktionen Unga i dag sägs ha svårt att förstå poängen med August?
Per Svenssonmedarbetare på kulturredaktionenUnga i dag sägs ha svårt att förstå poängen med August Strindbergs satiriska roman ?Röda rummet?

NT - 01 feb 12 kl. 16:22

Riksteatern vill skära ned på personal

Riksteatern vill förändra organisationen och presenterade på onsdagen ett förslag för sina medarbetare. Bland annat föreslås att 35 av Riksteaterns 190 tjänster i Stockholm ska upphöra. Man vill även undersöka vilka tjänster som kan placeras på andra platser än i Stockholm och minska teaterns fasta kostnader.

YLE - 30 mar 16 kl. 15:03

Nya kunder och motiverad personal lyfter Ekenäs Energi

Ekenäs Energi går på plus för andra året i rad som ett bolag. Det är effektivare arbete och den egna personalens kunnande som gör att bolaget förbättrar sin lönsamhet. Rörelseresultatet och lönsamheten för Raseborgs stads energibolag Ekenäs Energi förbättrades 2015 markant.

DI - 15 feb 11 kl. 14:45

Telia Sonera: Låga kostnader ska hjälpa Yoigo klara målen

Låga fasta kostnader hos Telia Soneras spanska mobiloperatör Yoigo är grunden för att operatören ska klara de mål om tillväxt och lönsamhet som satts för 2011..

Nya Wermlands Tidningen - 07 mar 18 kl. 17:49

Kyrkans kostnader för lokaler måste minska

Åmåls församling ser över sina fasta kostnader för att anpassa budgeten till ett lägre medlemsantal. Som en del i det arbetet måste församlingen minska sina lokalkostnader..

SvD - 16 mar 12 kl. 10:49

Fasta kostnader för mobilen skenar

Har ökat med 68 procent på ett år..

BT - 12 jan 15 kl. 13:27

Kostnader för hyrsjuksköterskor ökar

Notan för inhyrda sjuksköterskor skenar - fjolårets kostnader väntas öka med 60 procent jämfört med 2013. Nu måste landstingen lämna gamla hjulspår, byta personalpolitik och bli en attraktiv arbetsgivare, anser Vårdförbundet. Sjuksköterskan Fredrik Ryngberg har valt bort anställning hos landsting.

SVT - 26 sep 17 kl. 18:57

Tomma ramavtal ger högre kostnader – granskningen i korthet

SVT Nyheters nya granskning av systemet med inhyrd personal i vården visar hur avtal inte följs och hyrbolag rundar avtalade priser. Landstingen vill få bästa möjliga hyrpersonal till lägsta möjliga pris, och tecknar ramavtal med fasta priser efter långa upphandlingar. Men ramavtalen blir i praktiken ofta just – tomma ramar..

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:40

Hyrläkare ger höga kostnader

I dagsläget saknar Högsby hälsocentral helt och hållet fasta läkare. Det gör Högsby till den kommun i länet som är mest beroende av hyrläkare. En situation som varken personal, patienter eller politiker uppskattar.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Foton: Fort Karl, Fort Oscar och Fort Gustav

Den fd svenska koloni Sankt Bert (Sankt Bartolomeus, Saint Barthélemy, Saint Barts, Saint Barth, Saint Barths) hade tre fort, som skyddade hamnen och huvudstaden Gustavia. Av dem finns få spår kvar, men de erbjuder fortfarande bra vyer av omgivningen. Lite foton nedan.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Dagens Juridik: Skjutvapen stulna från Rosenbad

Tidningen Dagens Juridik uppger att sex Glock 17 och 300 patroner halvmantlad ammunition för en  dryg vecka sedan stulits från ett vapenskåp inne på Rosenbad. Vapnen var så kallade extravapen, som skulle användas av regeringsbyggnadens skyddsvakter vid förhöjd terrorberedskap eller terrorangrepp. Rosenbad såväl som polisen verkar ovilliga att svara på tidningens frågor.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Reviderad arbetslöshetsstatistik från SCB - ökar chansen för räntehöjning ytterligare - men steg i faktiska tal

SCB har nu släppt reviderad arbetslöshetsstatistik, utan Evrys påhittade siffror. I faktiskt antal arbetslösa har arbetslösheten ökat på ett år, även om den minskade procentuellt säsongsjusterat. Med det senare ökar chansen att Riksbanken gissat rätt om sitt eget framtida agerande och att styrräntan reporäntan alltså höjs i december.

Cornucopia - Igår: 05:56

Motståndsområdet i OMXS30 stärks

Med en haltande dag på Stockholmsbörsen ser det möjliga motståndsområdet för storbolagsindex OMXS30 stärks.
Dagschart OMXS30.OMXS30 stängde gårdagen på -0.

Cornucopia - Igår: 16:17

Foton+film: Världens tredje svåraste flygplats

Världens tredje svåraste flygplats ligger på den forna Sverigekolonin Saint Barthélemy (aka S:t Barth's). Flygplatsen Gustav III Airport är med sina 650 m längre än flygplatsen på Saba, men landningen sker väldigt brant, i nedförsbacke och med små möjligheter att landa tidigt på banan. Starten lämnar inte heller särskilt mycket marginaler med en bana som slutar i vattnet och har berg direkt på andra sidan bukten.

Cornucopia - Igår: 13:14

Inflationen vände upp - bedömare tror på räntehöjning i december

Den inflation som Riksbanken mäter på - KPIF - vände upp i oktober. De flesta bedömare verkar nu tro på att en höjning av styrräntan reporäntan i december.

Inlägget innehåller reklam för Compricer längst ner.

Cornucopia - Igår: 09:33

Foton: Mount Scenery 877 möh - Nederländernas högsta punkt

Mount Scenery på Saba är med sina 877 möh Nederländernas högsta punkt. Det är en trevlig promenad för den som har sina lårmuskler, knän och vader i ordning. Foton nedan.

Cornucopia - Igår: 07:33

Börsrekord blir väl aldrig tråkigt - motstånd på väg att formeras för OMXS30?

Det blir väl aldrig tråkigt med börsrekord? Både OMXS30 och OMXSPI stängde igår på nya börsrekord (högsta avslut någonsin, ej högsta intradag). Det ser dock ut som att ett motstånd kan vara på väg att etableras för storbolagsindexet.

Cornucopia - I förrgår: 15:06

Telia får köpa TV4 - för lite, för sent?

Telia får godkänt av EU-kommissionen att köpa TV4 från Bonnier-sfären. Frågan är dock om inte Telia är för sen på bollen att ta sig in i tevebranschen, när alla ska vara med och gigantiska aktörer som Apple och Disney nu slår sig in med sina miljarder (dollar) och Netflix tillväxt stannar upp i konkurrensen. Fast Bonnier bör ju vara nöjda med att ha kommit ur innan det är för sent.

Cornucopia - I förrgår: 14:00

Politikers och kändisars privata relationer är deras privata relationer

En känd fd minister, fd partiledare och fd politiker, numera lärare, ska enligt mediauppgifter ha ansökt om skilsmässa från sin äktenskapspartner. Av någon outgrundlig anledning anses detta ha nyhetsvärde, trots att personen inte längre är aktiv i rikspolitiken. Även politikers och kändisars privata relationer är av noll nyhetsintresse i ett modernt land, och i synnerhet om man dessutom är före detta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.