PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 19:02

PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 06:20

Här är villkoren i Oscar Properties utbyteserbjudandeFöreträdesemissionen i Oscar Properties ger stamaktieägare rätt att teckna fem nya stamaktier per en befintlig stamaktie för en teckningskurs om 1:49 kronor per aktie. Det kan jämföras med onsdagens stängningskurs på 6:16 kronor. Oscar Engelberts bolag Parkgate har åtagit sig att teckna stamaktier för drygt 25 miljoner kronor. Därutöver har investerare som bland annat Erik Paulssons bolag Backahill, Mats Gabrielsson och Kvalitena åtagit sig att teckna stamaktier för drygt 65 miljoner kronor. De totala teckningsåtagandena motsvarar cirka 36 procent av företrädesemissionen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Oscar Properties, Engelberts, Parkgate, Erik Paulssons, Backahill, Gabrielsson, Kvalitena

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är villkoreni , Oscar, Properties, utbyteserbjudande
PrivataAffärer - Igår: 12:37

Så gör du med Oscar Properties nyemission och utbyteserbjudande

Tidsplan: Teckningstiden för nyemissionen är 18 november – 6 december.

Anmälningstiden för preferensaktiernas erbjudanden är 18 – 25 november. Oscar Properties ska räddas via en nyemission som sexfaldigar antalet aktier.

DI - 06 nov 19 kl. 21:42

Finansprofiler blir nya storägare i Oscar Properties

Sent på torsdagen meddelade den pressade bostadsutvecklaren Oscar Properties villkoren i bolagets utbyteserbjudande och….

Cornucopia - 07 maj 19 kl. 07:56

Oscar Properties räddas till initialt årsskiftet

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties räddades igår initialt till sista dectember, genom att en stor majoritet av berörda obligationsägare gick med på att förlänga en obligation till inlösen. I december ska dock 25% amorteras med mer pengar än vad bolaget har i sin kassa.Stockholm med Oscar Properties BRF Innovationen synlig som ett torn vid Nya Karolinska (som ligger i Solna).

DI - 2 timmar sedan

Oscar Properties säljer fastighet i Nacka för 140 miljoner

Oscar Properties säljer fastigheten Nacka Sicklaön 118:2 i dotterbolaget Planiabolaget..

Realtid - 2 timmar sedan

Oscar Properties överlåter fastighet 

Oscar Properties  har idag avyttrat fastigheten Nacka Sicklaön 118:2  via bolagsförsäljning av aktierna i dotterbolaget Planiavägen Fastighet. Resultateffekten beräknas uppgå till 80 Mkr..

DI - 2 timmar sedan

Oscar Properties säljer fastighet i Nacka

Oscar Properties säljer fastigheten Nacka Sicklaön 118:2 i dotterbolaget Planiabolaget. .

DI - 04 jun 19 kl. 18:52

Oscar Properties senarelägger utbyteserbjudande – jobbar med parallella spår

Bostadsutvecklaren Oscar Properties styrelse har beslutat att senarelägga tidplanen för utbyteserbjudandet där preferensaktier och obligationer konverteras till stamaktier. Bolaget arbetar parallellt med ett antal andra åtgärder för att stärka kapitalstrukturen..

Affärsvärlden - 05 jun 19 kl. 07:18

Oscar Properties senarelägger utbyteserbjudande - ställer in extrastämma

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har valt att senarelägga utbyteserbjudandet för konvertering av preferensaktier och obligationer till stamaktier. Därmed ställer bolaget in den planerade extra bolagsstämman, som skulle ha ägt rum den 11 juni..

DI - 05 jun 19 kl. 09:55

Oscar Properties stiger på börsen efter senareläggning av utbyteserbjudande

Kurserna i bostadsutvecklaren Oscar Properties preferensaktier sticker uppåt efter att bolaget senarelagt utbyteserbjudandet till stamaktier men angivit det bolaget kallar "marknadssonderade" utbytesvillkor..

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 09:40

Oscar Properties söker stöd för nyemission

Läs även: Brakförlust för Oscar Properties I dagsläget har bolaget totalt knappt 31 miljoner aktier utgivna, omkring en fjärdedel av 123 miljoner. Styrelsen vill även få bemyndigande för beslut om återköp av utestående preferensaktier i ett förvärvserbjudande riktat till samtliga innehavare. ”Återköp får ske till ett pris som motsvarar börskursen för preferensak

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Investmentbanken: Upprepar övervikt för Swedbank

"Swedbanks penningtvättsproblem inte helt diskonterade" Morgan Stanley anser att Swedbanks aktievärdering redan speglar mycket risker, enligt analysen. Investmentbanken har i sitt huvudscenario bedömt att Swedbank får böter på 1,5 miljarder dollar, motsvarande närmare 15 miljarder kr. Morgan Stanley har riktkursen 169 kr på Swedbank, vilket kan jämföras med att aktien i skrivande stund handlas kring 125 kr efter ett fall på cirka

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är bankerna som höjt bundna boräntorna

Skandia är en av de banker som nyligen höjt de bundna räntorna. Tidigare låg faktiskt bankens listränta på 2,00 procent oavsett bindningstid (3 m-5 år). Men häromveckan höjde banken de bundna räntorna medan tremånadersräntan lämnades oförändrad.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Han blir ny vd för Norwegian

Det innebär att det nu är klart vem som ersätter förre vd:n Bjørn Kjos på posten. 57-årige Jacob Schram har tidigare arbetat inom Cirkle K (tidigare Statoil), McDonalds och McKinsey, skriver Norwegian. Han var bland annat vd för Statoil Fuel and Retail vid noteringen på Oslobörsen 2010.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är yrkena som ger mest i pension

Ur sammanställningen framgår också att den förväntade allmänna pensionen och tjänstepensionen kan variera mellan 14 800 kr och 30 000 kr i månaden, före skatt, räknat på lönerna för båda könen bland restaurangarbetare jämfört med civilingenjörer. Mätt i kompensationsgrad, pension som andel av slutlön, förväntas de båda yrkena restaurangarbetare respektive civilingenjör ge cirka 65 procent av lönen i pension. De allra flesta får en kompensationsgrad på över 60 procent vid 65 års ålder.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Advokat: Allvarligare med brott mot sanktioner

Han noterar att amerikanska myndigheter har stora befogenheter att straffa utländska företag som begår brottsliga handlingar, och redan brott mot penningtvättlagarna leder ofta till miljardböter. ”Men att medverka till brott mot sanktioner är mycket, mycket värre”, säger Peter Utterström till tidningen. Skälet till att detta är så mycket värre är att det anses vara enklare för en bank att hålla koll på en sanktionslista med namngivna personer, företag och länder, än att ha ett heltäckande skydd mot penningtvätt.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Riksbanken: Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat

Riksbanken konstaterar att avmattningen i världsekonomin har bidragit till förväntningar om fortsatt mycket låga räntor de kommande åren. Många centralbanker har också gjort penningpolitiken mer expansiv under året. I en sådan miljö kan marknadsaktörerna välja att öka sitt risktagande, vilket kan leda till att tillgångar blir övervärderade och skuldsättningen ökar på ett ohållbart sätt.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

”Pensionsbolagen brister i kvalitet i hållbara investeringar”

Söderberg & Partners granskar årligen pensionsbolagens hållbarhet i alternativa investeringar i form av en rapport. Årets granskning med titeln ”Elefanten i rummet”, konstaterar generellt att pensionsbolagens alternativa investeringar brister i kvalitet när det gäller traditionella tillgångsslag. Rapporten granska pensionsbolagen inom tre olika perspektiv, Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete samt Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Analytiker: Swedbanks penningtvättsproblem inte helt diskonterade

”Trots en signifikant lägre värdering än det historiska genomsnittet argumenterar vi för att det finns flera nedsiderisker för Swedbank efter att vi utfört en studie av Danske Banks utveckling efter dess penningtvättsskandal kom till ytan tidigt år 2017”, skriver Nordea i morgonbrevet. Tidigare på onsdagen har Nyhetsbyrån Direkt rapporterat att Nordea sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare behåll. Riktkursen är 115 kronor.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är onsdagens analyser

Carnegie inleder bevakning av Cellink med köprekommendation och riktkurs 340 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Cellink verkar inom den snabbväxande marknaden för 3D-bioprinting.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Nordeas analytiker sänker storbankerna

Det innebär att: * Handelsbanken sänks till sälj från behåll. Riktkursen för Handelsbankens aktie sätts till 89 kronor. Aktien stängde på 95:84 kronor på tisdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.