Realtid > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 21:42

Realtid - 07 nov 19 kl. 06:05

Är den gröna obligations-marknaden för grön?Det är mindre viktigt om en obligation stämplas som ljus- eller mörkgrön. Oavsett nyans så skapar det ökad transparens för investerarna som i slutändan ska avgöra vad de önskar finansiera. Det skriver Nina Ahlstrand, Head of Sustainable Finance DNB och Elisabeth Beskow, CEO DNB Northern Europe..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Nina Ahlstrand, Sustainable Finance DNB, Elisabeth Beskow, CEO DNB Northern Europe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är den gröna, obligations-marknadenför , grön
Cornucopia - 07 maj 19 kl. 07:56

Oscar Properties räddas till initialt årsskiftet

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties räddades igår initialt till sista dectember, genom att en stor majoritet av berörda obligationsägare gick med på att förlänga en obligation till inlösen. I december ska dock 25% amorteras med mer pengar än vad bolaget har i sin kassa.Stockholm med Oscar Properties BRF Innovationen synlig som ett torn vid Nya Karolinska (som ligger i Solna).

PrivataAffärer - 05 feb 19 kl. 04:00

Stora utflöden från ETF:er under 2018

De största flödena under 2018, cirka 20 miljarder euro, gick till amerikanska aktier, vilket är nästan dubbelt upp mot de nivåer som uppnåddes året före. Det näst mest populära segmentet var tech-relaterade ETF:er. Den tredje mest framgångsrika kategorin var tillväxtmarknads-ETF:er.

VA - 23 mar 11 kl. 07:00

"ETF:erna är mesiga"

23 mars Därmed utökas den redan långa listan över noterade ETF:er som har blivit en marknad som formligen har exploderat i antal, men där den stora handeln ännu låter vänta på sig. Förväntningarna på en kraftig ökning av handeln med ETF:er är dock stora.

På New York-börsen, där ETF:er har funnits sedan 90-talet, utgör nu börshandlade fonder cirka 40 procent av den totala handeln på börsen.

Cornucopia - 30 sep 19 kl. 12:05

Risk för polsk-schweizisk finanskris - spridningseffekter?

Reuters uppger att det finns risk att en tredjedel av den polska bolånestocken ogiltligförklaras av EU-domstolen. Detta kan orsaka en polsk och schweizisk finanskris, där lån och obligationer motsvarande 300 miljarder svenska kronor står på spel, och detta kan ge spridningseffekter i ett bräckligt läge för ekonomin i Europa.
Kyligt i Polen.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 4 timmar sedan

Lena Apler: Collectors låga aktiekurs lockade till köp 

Collectors låga aktiekurs fick tidigare i veckan flera insynspersoner och andra ägare att öka sina innehav i nischbanken när en större aktiepost var till försäljning, enligt Collectors styrelseordförande Lena Apler. .

Realtid - 4 timmar sedan

Courtagefria mäklaren Robinhood går in i Europa 

Börsmäklarappen Robinhood får licens i Storbritannien och kommer att lansera gratis börshandel under nästa år..

Realtid - 5 timmar sedan

Abelco köper in sig i plattform för neobanker

Investmentbolaget Abelco köper 8 procent av norska Vopy Technology, vars plattform gör det möjligt för globala aktörer att skapa en egen neobank..

Realtid - 5 timmar sedan

Nordea sänker rekommendationer för svenska banker 

Nordea Markets sänker rekommendationerna för tre svenska storbanker. .

Realtid - 5 timmar sedan

Oscar Properties överlåter fastighet 

Oscar Properties  har idag avyttrat fastigheten Nacka Sicklaön 118:2  via bolagsförsäljning av aktierna i dotterbolaget Planiavägen Fastighet. Resultateffekten beräknas uppgå till 80 Mkr..

Realtid - 6 timmar sedan

Danske Bank uppges inleda uppsägningar inom obligationer och valutor

De omfattande uppsägningar inom Danske Banks avdelning för handel med obligationer och valutor, som aviserades i början av denna månad, kommer enligt uppgift att ske på torsdag..

Realtid - 6 timmar sedan

Goldman Sachs toppar ranking

Goldman Sachs Asset Management rankas som nummer ett i Prosperas undersökning. "Det är ett kvitto på ett långsiktigt kundfokuserat arbete som vi har bedrivit från Goldman Sachs sida sedan många år tillbaka", säger Mårten Bäck, Head of Nordic Retail Client Business på Goldman Sachs asset management..

Realtid - 7 timmar sedan

Svalner stärker upp inom transaktionsrådgivning

Skatterådgivningsbyrån Svalner fortsätter att rekrytera inom sitt nya område finansiell transaktionsrådgivning. Nu ansluter John Hovsenius som ny partner. Han kommer senast från Grant Thornton..

Realtid - 8 timmar sedan

Danske Bank vinner pris för bästa open banking-strategi

Att kunder ofta har konton i fler än en bank ligger bakom Danske Banks satsning på en aggreagator som ska ge en samlad ekonomisk översikt oavsett bank. För detta får nu Danske Bank priset "Best Open Banking Strategy.".

Realtid - 9 timmar sedan

Nordnet får “ris och ros” för sin nya svenska sajt 

Nordnet är klart med sin nya svenska sajt – ett första försök gjordes redan 2017. Vd Lars-Åke Norling vill att Nordnet ska ha en "användarupplevelse i världsklass"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.