Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 07:08

Affärsvärlden - 07 nov 19 kl. 06:00

Frestande med bottenfiske - men avståANALYS Det är frestande att bottenfiska, men Affärsvärlden bedömer att det tar tid för aktien att hitta tillbaka..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
ANALYS Det, Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frestandemed , bottenfiskemen , avstå
Affärsvärlden - 06 nov 19 kl. 21:45

För tidigt för bottenfiske

Ericsson-rivalen Nokia dök på börsen efter att bättre lönsamhet skjutits på framtiden. Det är frestande att bottenfiska, men Affärsvärlden bedömer att det tar tid för aktien att hitta tillbaka..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 11:20

Aktietips: ”Läge för bottenfiske”

Börspappret lockar proffs – trots gårdagens kursras. Privata Affärers Magnus Alfredsson tycker att prylkedjan Clas Ohlsons aktie är värd att stuva i portföljen. Aktien är ned med över 30 procent på fyra månader och i går rasade kursen med tvåsiffrigt på en rapport, som marknaden inte var nöjd med.

Affärsvärlden - 05 aug 14 kl. 12:11

Bottenfiske inför rapport

Portföljen drygade ut avståndet mot index rejält i förra veckan tack vare vår hedge. Nu tar vi position i en tidigare favorit inför rapporten..

VA - 05 apr 11 kl. 14:12

Läge för bottenfiske

5 april IT-konsultsektorn handlas nu till en 30 procents rabatt mot börsen i stort, vilket delvis är motiverat eftersom personalen i IT-konsultföretag generellt har en mycket starkare ställning i förhållande till aktieägarna än i många andra branscher, och hävstången är mindre än för varuproducerande företag.

Medan Know-IT, Semcon och Sigma är upp runt 25 procent på ett år, har Connecta, Softronic och Acando gått mellan 10-20 procent. Sektorns stjärna HiQ är dock närmast oförändrad på ett år, medan jätten i branschen, Tieto är ner 30 procent.

PrivataAffärer - 03 maj 16 kl. 13:03

Kommentar: Bottenfiske i Loomis

På en sur börs lyfter Loomis idag, vilket liknar ett klassiskt bottenfiske där ett kvalitetsbolag sjunkit för mycket. Rapporten var lite sämre än väntat, men runt 200 kr  är sannolikt en bottennivå för aktien....

PrivataAffärer - 31 maj 16 kl. 13:13

Alfredsson: Läge för bottenfiske i Mycronic

Teknikbolaget Mycronic har varit en stark vinnare senare år, men nu har kursen rekylerat 25 procent från toppen. Men tillväxten är stark och det kan vara ett bra läge att plocka upp aktien i ett klassiskt bottenfiske....

DI - 13 jun 16 kl. 19:59

Bottenfiske i SAS

Nätmäklaren Nordnets kunder har varit nettosäljare i SAS i år, men i spåren av strejken de senaste två dagarna har trenden vänt och man har blivit nettoköpare."Det är helt klart så att många försöker sig på ett bottenfiske", säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold..

PrivataAffärer - 11 okt 17 kl. 12:57

Alfredsson: Läge för bottenfiske i bostadsutvecklare?

Årets sämsta sektor på börsen är bostadsutvecklarna där kurserna rasat. En trögare marknad har skrämt upp placerarna, men samtidigt finns efterfrågan kvar enligt Konjunkturinstitutet och frågan är om det är dags för ett klassiskt bottenfiske i en....

PrivataAffärer - 20 nov 17 kl. 22:13

Kommentar: Bottenfiske i Attendo efter raset

När vd Henrik Borelius meddelade sin avgång på måndagen föll Attendos aktie med 5,6 procent. Över 800 miljoner i börsvärde försvann, men det är sannolikt en överreaktion i det stabila välfärdsbolaget som nu bör ligga på nivåer där ett bottenfiske....

PrivataAffärer - 24 apr 18 kl. 13:01

Kommentar: Lyckat bottenfiske i Net Ent

Privata Affärer rekommenderade bottenfiske i Net Ent när bokslutet kom i mitten på februari och aktien dök. Nu med första delårsrapporten återkommer optimismen kring aktien och den som köpte har redan gjort en vinst på drygt 20 procent. Och....

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Börsplus: "Köp med spekulativa pengar"

Börsplus upprepar köprådet i Wise Group..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Autotech-bolag vinstvarnar

First North-listade Diadrom, ett produkt- och specialistkonsultbolag inom diagnostik av Autotech, vinstvarnar för det fjärde kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Alfa Lavals vd miljontankar aktier

Alfa Lavals vd Tom Erixon köpte 10.000 aktier i Alfa Laval den 18 november..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Terminer vänder ned på Wall Street

New York-börserna vände på måndagseftermiddagen nedåt, efter att tidigare ha sett ut att börja handelsveckan med fortsatt stigande noteringar efter uppgången före helgen..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Recipharms vd om framtiden

Kontraktstillverkaren Recipharm kommer i samband med nedstängningen av produktionsverksamheten i Stockholm, Sverige och Ashton, Storbritannien att föra över ungefär en tredjedel av produktionen till andra enheter inom bolaget..

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

DI: Hugg in på börsnykomlingen

Lime, som säljer programvara för kundhantering, kan fortsätta växa länge och aktien är köpvärd. Det menar Dagens Industri som under vinjetten Veckans Aktie sätter köp på aktien..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Saudi Aramco stramar åt värderingen

Saudi Aramco har nu uppgett att bolaget siktar på en värdering på 1.600-1.700 miljarder dollar när oljejätten börsnoteras..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Delägare med Saudiarabien – någon?

FOKUS Den statliga oljejätten Saudi Aramco ska notera en liten del av bolaget. Men vem ska äga oljebolag tillsammans med den saudiska staten?.

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Volkswagen sänker försäljningsprognos

Volkswagen sänker bolagets medellånga försäljningstillväxtprognos för 2020 med 5 procentenheter till en 20-procentig ökning jämfört med för fyra år sedan, framgår av en presentation på måndagen..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Därför faller Catena Media på börsen

Den senaste tidens kursuppgång i Catena Media har skapat höga förväntningar och trots att dagens rapport för det tredje kvartalet i stort sett prickade, eller slog, analytikernas förväntningar, så faller aktien kraftigt på Stockholmsbörsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.